Polomljen Nosač Prozora, Suzuki Swift 2000, 1.0

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mike Myers
    CBC Član
    • 17.04.2009
    • 15
    • Srem

Polomljen Nosač Prozora, Suzuki Swift 2000, 1.0

Od kada sam uzeo auto (sredina aprila), imam problema sa prozorom (električni podizač), spušta se dole dobro, ali kada ga dižem, izleće iz ležišta, i ide u stranu, pa moram rukom da ga vraćam na putanju, kako bi ga vratio da legne kako treba.

Odneo kod majstora, otvorio ga - kriva viljuška, tj jedan krak ako me razumete, to su kao dva držača u "X" (nisam ni ja video, majstor mi rekao). On je ispravio, i radilo je ok, ali se posle opet zeznulo, pa je opet ispravio, ali mislim da se sada polomilo (valjda oslabljeno od tog ispravljanja).

Zvao sam ljude, niko ne prodaje samo držač, samo sa motorom, a meni motor radi ok, pa mi se ne daju pare... Jel može to da se sredi varenjem, i sl? Jel ima neko neka iskustva ili savet, da ne trošim pare ako baš ne moram...

hvala unapred.
  • roske
    CBC Senator
    • 08.03.2007
    • 272
    • Lazarevac
    • Alfa Romeo 145 boxer

Re: Polomljen Nosač Prozora, Suzuki Swift 2000, 1.0

Moze varenjem ako znas o cemu se radi,ne bacaj pare ako mozas da zavaris.

Comment

• Gavra
      CBC Senator XXL
      • 06.03.2008
      • 2031
      • Beograd

Originally posted by Mike Myers
      Jel ima neko neka iskustva ili savet, da ne trošim pare ako baš ne moram...
      Pa n e moras uvek mozes da ne otvaras prozor.....jednom ste budzili ponovo se pokvarilo,drugi put ste budzili i pokvarilo se i sad pitas jer moze da se ne kupi?!?
      1 Moras da kupis sve zajedno jer drugacije nece raditi kako treba
      2 Moras da odes kod majstora koji ce da otkrije gde glavi jer se zbog toga iskrivio i prvi put,znaci ako ga samo kupis bacices pare.Otkloniti uzrok krivljenja i onda mozes da ocekujes da ti radi opet 10 godina kao i fabricki..
      Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• jeftenic87
        CBC Početnik
        • 01.05.2008
        • 2
        • Beograd

Druze ja ali bukvalno imam isiti problem i to negde od aprila meseca. Ja imam isto swifta 2000 god, prvi vlasnik.
        Isprva sam mislio da je rec o sajli kod podizaca prozora ali kad sam ga oterao kod majstora shvatio sam da nije. Malo sam se raspitao i postoji mogucnost da nadjes na nekom auto otpadu mozda taj deo ali sanse su nam tanke. Mislim da bi problem resilo varenje ali i to je pitanje.
        Dok ne resimo problem drzi zatvoren prozor i ako nista drugo ljudi ce misliti da ti siba klima unutra
        Ako resis problem slucajno javi da znam sta bi...
        pozdrav

Comment

• Mike Myers
          CBC Član
          • 17.04.2009
          • 15
          • Srem

jeftenić87, javljam ako nešto uradim, imam jednog odlično limara ovde kod mene u "selu", pa ti baš javim šta mi je čovek rekao...

Gavro, on ne glavi nigde. Jednostavno se na jednom mestu jedan od ta dva držača savio. majstor kaže da je od udarca, jer mu nije jasno kako je to moglo da se desi drugačije. Prvi put kada je ispravio, radilo je sve ko podmazano...

Naravno da ne otvaram prozor Ali auto se dosta greje iznutra, i to mi baš prestavlja problem ponekad, pa želim barem deo leta da se vozim ko čoek, znaš ono, otvoren prozor, lakat na vrata i piči

Comment

• kizazox
            CBC Član
            • 14.09.2007
            • 19
            • Beograd

Posedujem isti auto i imao sam isti problem sa iskakanjem prozora iz vodjica(ali kod mene nosac tj. makaze nisu pukle).
            Problem sam resio sam tako sto sam drzac stakla nakrivio malo ka zadnjim vratima odnosni gepeku tj. podigao sam prednji deo nosaca podmetanjem nekog malog parceta lima tako da mi je sada staklo konstantno u vodjici i ne moze da ispadne.

to izgleda ovako:

Comment

• Mike Myers
              CBC Član
              • 17.04.2009
              • 15
              • Srem

Kizo, ako si ovo slikao da ovde okačiš, imaš piće (najmanje) kad i ako te ikada sretnem

Ali meni to ne jede leba, kontam da moram ili da varim ili da menjam taj "krak". Imam ovde kod mene jednog odličnog limara, i nikako da naem vremena da odem do njega, ali kontam da ako ima neka caka - on će je znati.

Hvala svima, i ako još neko ima ideju, samo pičite, leto prolazi

Comment

• kizazox
                CBC Član
                • 14.09.2007
                • 19
                • Beograd

Probaj da nadjes polovni mehanizam trebalo bi da pasuje i sa starijih swiftova. Madjar se proizvodio od 1996 a mozda i stariji imaju isti mehanizam. Probajte kod Zorana u Zemunu (Auto art) mozda ima neki polovan ili na nekom otpadu npr. Arsenovic u Pancevu ili neki od onih sto se oglasavaju u halooglasima za delove za suzuki swift.

Poz.

Comment

• Mike Myers
                  CBC Član
                  • 17.04.2009
                  • 15
                  • Srem

Originally posted by kizazox
                  Probaj da nadjes polovni mehanizam trebalo bi da pasuje i sa starijih swiftova. Madjar se proizvodio od 1996 a mozda i stariji imaju isti mehanizam. Probajte kod Zorana u Zemunu (Auto art) mozda ima neki polovan ili na nekom otpadu npr. Arsenovic u Pancevu ili neki od onih sto se oglasavaju u halooglasima za delove za suzuki swift.

Poz.
                  Zvao sam trojicu, nijedan ne prodaje samo makaze. Svi sa motorom, od kojih jedan tražio 30e, dok mi je drugi tražio 6000, treći 70ak jura

Ipak želim da isprobam sve mogućnosti za reparaciju dok se ne bacim u trošak.

Comment

• Mike Myers
                    CBC Član
                    • 17.04.2009
                    • 15
                    • Srem

Našao sam samo makaze, i kupio (30e).

Za sada radi, mada, i čim ih je čovek namontirao, jako teško se prozor dizao. Pa je podešavao šrafove držače prozora, pa je to nekako sad ok. Ali koliko primećujem već pomalo (ali jako malo i blago) kreće da izleće sa strane pri dizanju, i crne misli mi se nadvile nad glavom da će opet da se nastavi po starom...

Ne znam, nisam više pametan :/

Comment

• kizazox
                      CBC Član
                      • 14.09.2007
                      • 19
                      • Beograd

Pa sta je onda tu stelovao i namestao ako opet izlazi sa strane.Uzmi stvar u svoje ruke skini tapacirung i vidi zbog cega se to desava pa popravi.Ja sam to resio na nacin koji sam opisao par postova iznad ima cak i slika.
                      Poz.

Comment

• Mike Myers
                        CBC Član
                        • 17.04.2009
                        • 15
                        • Srem

Pa ne znam, uvek sam bio za to da se time pozabave stručna lica ili barem stručnija od mene...

Ti si zadovoljan sa odrađenim poslom? Koliko drugo to "traje"?

Comment

• kizazox
                          CBC Član
                          • 14.09.2007
                          • 19
                          • Beograd

da zadovoljan sam jer radi a traje vec vise od pola godine.

Comment

Working...
                          X