Fiat Brava 1.6 16v 2001. Antifriz

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Azrael
    CBC Senator
    • 29.06.2006
    • 278
    • Kragujevac

Fiat Brava 1.6 16v 2001. Antifriz

Juce sam menjao termostat na kolima, i u isto vreme sam zamenio i antifriz, ali problem je u tome kada smo dosuli novi antifriz, stalo je 3 litra Paraflua, i oko litar destilovane vode, a trebalo bi da bude odnos 3-3.

Mene nije jasno zasto je stalo samo 4 litra?
    Da li jaci rastvor moze da pravi neke probleme u sistemu, i da li da ispustam ponovo antifriz pa da pravim novu mesavinu?
  • kuntalo
    CBC Senator XXL
    • 02.03.2007
    • 342
    • Predgradje

Re: Fiat Brava 1.6 16v 2001. Antifriz

Save the Panda!

Comment

• Azrael
      CBC Senator
      • 29.06.2006
      • 278
      • Kragujevac

Sad mi dodje da placem od muke....

Da li postoji mogucnost da nismo ispustili sav antifriz iz sistema, i da se ovaj koncentrovani pomesao sa onim koji je vec bio unutra, i dali moze da stoji tako do sutra, posto nema sanse danas da ga ispustam i sipam novi? Hoce li ostaviti neke posledice po motor ako bude stajalo do sutra?

Comment

• kuntalo
        CBC Senator XXL
        • 02.03.2007
        • 342
        • Predgradje

To će već morati neko stručniji da Ti kaže. Znam samo da od kada menjam antifriz, fifti-fifti, prethodno šejkovan, je jedino što sipam u auto. Tako piše na boci, jbg.
        Save the Panda!

Comment

• Flavio
          CBC Senator XXL
          • 13.06.2006
          • 1926
          • 012 Centar
          • KaraWagon 1.4T.Spark

Originally posted by Azrael
          Hoce li ostaviti neke posledice po motor ako bude stajalo do sutra?
          99% da nece .Nocas mirno spavaj a sutra Jovo nanovo .
          Neznam tacnu proceduru za ispustanje antifriza na Bravu ali uopste nije nemoguce da niste sve ispustili .

Comment

• milannik
            CBC Senator XXL
            • 23.12.2004
            • 1455
            • Niš

Nebrini se nista. Prvo pitanje da li je u sistemu stari antifriz bio isto paraflu 11?
            Odi do nekog servisa da ti provere antifriz i ispitaju procenat njegovog ucesca u smesi, posto verujem da je u sistemu bilo razblazenog antifriza...

Comment

• Azrael
              CBC Senator
              • 29.06.2006
              • 278
              • Kragujevac

Bio je G11, jer je bio plave tj zelene boje, kako ko gleda, a da je bio G12, bio bi crvene boje. Da li mogu da ispustim sav antifriz, pa da ga pomesam kako Bog zapoveda, i da ga ondah ponovo tako vratim u sistem, ili moram da kupujem novi? Kada sam danas proveravao tacku mrznjenja pokazivao mi je -43, tj maksimum na onom meracu.

Comment

• Flavio
                CBC Senator XXL
                • 13.06.2006
                • 1926
                • 012 Centar
                • KaraWagon 1.4T.Spark

Ako si antifriz zeleo da menjas jer je stariji od 2 godine (ili 60k km) onda mislim da bi trebalo da uzmes potrebnu kolicinu novog antifriza i napunis sistem.
                Fora je sto nakon 2 godine antifriz i dalje nece da mrzne ali aditivi koji stite motor od korozije,sprecavaju penusanje antifriza,itd. pocinju da gube svojstva.Zato je potrebna zamena.

E sad,posto neznam(o) koliko je ostalo stare mesavine i koliko je stara ta mesavina ... Ne mozemo znati ni da li i koliko je dodavanje novog antifriza poboljsalo karakteristike starog .
                Rekoh,nije fora samo da ne zaledi .

Comment

• -Miki-
                  Moderator
                  • 09.11.2005
                  • 708
                  • Valjevo
                  • Honda Accord coupe cg4

Mnogo toga je nepoznatog u ovoj kombinaciji ,moj predlog ti je ispusti komplet sistem sve dobro isperi (po mogustvu nekim aditivom za ciscenje) i sipaj novi antifriz u preporucenoj proporciji.Sve ostalo kombinacije ti kasnije mogu napraviti problem.
                  Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

Working...
                  X