Fiat Bravo1.6 166v 99 god. gasi se zagrejan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • igorkp
    CBC Član
    • 28.10.2009
    • 10
    • Zvecan

Fiat Bravo1.6 166v 99 god. gasi se zagrejan

Pozdrav svima.

Imam problem sa gore pomenutim autom. Naime, problem postoji vec duze vreme sa ler gasom i tad je obrtomer skakao od 600 do 1500 obrtaja i gasio se kad je hladan. Promenjen je potenciometar leptir gasa ali i nije nesto pomoglo, ali tada je bilo podnosljivo skazaljka je poskakivala ali se nije gasio. To se promenilo kada sam menjao zupcasti i spanere jer je preskocio na radilici. Teze mi pali pogotovu kad je hladan i slabije vuce na mali gas tj. kao da se gusi a kad se zagreje cim stisnem kvacilo on se ugasi. Terao sam auto na dijagnostiku i jedino sta prijavljuje je da smesa nije dobra a onda sam ovde na forumu video da kad se menja potenciometar gasa treba i da se uradi reset ECU sto meni nije uradjeno niti je skinuta - klema. Pa sam onda ja uzeo i uradio to kako je neko na forumu vec objasnio i sad obrtomer skakuce od 600 do 900 ali se i gasi. Sta moze da mu bude tj. sta bi mogao da sugerisem majstoru posto on vrti glavom i ne zna sta mu je. Ne uzimaju mi se delovi nasumicno jer ovde odakle sam ima samo jedna radnja za fiat i bije po usima samo tako.

Nadam se da sam jasno izlozio svoj problem.
  • gvoka87
    CBC Član
    • 05.04.2008
    • 51
    • Zemun

Re: Fiat Bravo1.6 166v 99 god. gasi se zagrejan

Najverovatnije je protokomer u pitanju. Nadji boljeg majstora

Comment

• Gavra
      CBC Senator XXL
      • 06.03.2008
      • 2031
      • Beograd

Obrazlozi zasto je protokomer.

Reset ECU-a ne mozes uraditi sa skidanjem kleme vec je potrebno da se uradi LEARN procedura...drugo ako se desava posle zamene zupcastog najverovatnije su majstori radili bez alata za blokadu bregaste pa sad nije bas sjajno disanje motora.Ovako napamet na osnovu " losa je smesa" tesko ce ti bilo ko pomoci,a da bude precizno.
      Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Goran Zemun
        CBC Član
        • 06.11.2009
        • 69
        • beograd

1,6 16v nema protokomer.cesto bude problem u senzoru leptira ili mororu lera. posle svake zamene nekih od ova dva dela moraju se resetovati parametri.
        F.I.A.T.......Fix..It..Again..Toni...

Comment

• igorkp
          CBC Član
          • 28.10.2009
          • 10
          • Zvecan

@Gavra

Kako uraditi LEARN proceduru? I ako su zeznuli disanje motora kako to da se sredi?

@Goran Zemun

Kako da uradim reset parametara posto sam ja menjao senzor leptira, jel mogu ja to sam ili moram da teram auto na dijagnostiku?

Comment

• Goran Zemun
            CBC Član
            • 06.11.2009
            • 69
            • beograd

Reset perametara radim examinerom, postoji procedura u aktivnoj dijagnozi. Ne mozes sam ako nemas dijagnostiku.
            F.I.A.T.......Fix..It..Again..Toni...

Comment

Working...
            X