Dakle, hoce volan da zaigra pri brzini od 50-60km/h. Desava se samo kada je dodat gas i kada se koci. Kada se otpusti gas, sve je ok. Cuje se levi homokineticki zglob na punom motanju volana, pa me zanima da li je moguce da je on uzrok tome? Ranije kad su mi odlazili zglobovi, takvih problema nisam imao. Ceo trap je utegnut i zamenjeno sve sto nije valjalo, osim zgloba koji se od skoro cuje. Pri vecim brzinama je sve ok. Auto je honda accord 94 godiste.
Problem sa tresenjem volana
Collapse
X
-
Re: Problem sa tresenjem volana
Da je do poluosovine treslo bi neovisno o brzini. Meni se dešavalo na yugu pri brzini 100-110. Obično je bilo u pitanju centriranje trapa, a više puta balans točka. Pošto si utegao prednji trap, da li si uradio i optičko i balansiranje? Jer kad se sve sabere i poveže sa obrtnim momentom motora, može jedva primetno podrhtavanje da se u jednom dijapazonu brzina pojača do zabrinjavajućih razmera. Osim toga, i nejednak, odnosno nedovoljan pritisak u pneumaticima, može slično da se manifestuje.
Comment
-
-
Re: Problem sa tresenjem volana
Pritisci u gumama su dobri i redovno ih kontrolisem. Moguce da je i do guma. To cu da ustanovim tako sto cu napred da stavim zadnje i obrnuto. Na optiku cu ici posle zamene zgloba, pa cemo videti. Ok, nek samo nije poluosovinaPower of dreams !!!
Comment
-
Comment