Audi 80 1.6 55kw ‚90god.-problem sa karburatorom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • veljakg
    CBC Član
    • 12.12.2009
    • 15
    • kragujevac

Audi 80 1.6 55kw ‚90god.-problem sa karburatorom

Pozdrav svima. Nov sam na forumu i voleo bih da nesto da vas pitam. Postavljao sam pitanje i opstim pitanjima ali...
    Posedujem audi 80 1.6 sa karburatorom i imam nekakav problem, verovatno vezan za nesto oko struje.Tj. po mom misljenu nesto u vezi step motora za sauh.
    Konkretno kod mene je problem sto auto na leru varira od 1000-3000 obrtaja, a u voznji ima neke prekide.A onda su ga gledali neki majstori i "navodno sredili" ali ti problemi jos uvek postoje samo u dosta manjoj meri.Kada se to desavalo klapna u karburatoru ispod poklopca filtera je neprestalno sama radila gore-dole, sada radi samo po malo i od tada mislim da mi je auto izgubio i na snazi.Sada vise nemam ni onaj sauh gas, tj. kada ga upalim hladnog ler mu je 200 obrt.
    Kakav je uopste taj takozvani S karburator? Imali jos neko probleme sa njim?
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Re: Audi 80 1.6 55kw ‚90god.-problem sa karburatorom

Prvi put u životu čujem da se nešto naziva "S karburator".........daj oznaku motora.........pozzz!

Comment

• Boki Ar
      CBC Senator XXL
      • 11.11.2004
      • 2827
      • Aranđelovac
      • Vektra

Pierburg 2 EE?

Comment

• Dalibor Vukić
        CBC Senator
        • 08.09.2009
        • 279
        • Beograd

To je neki Keihin 26-30, koliko sam mogao da vidim običan dvogrli karburator. Imaš ovde uputstvo na nemačkom: http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=page03_carb

Comment

• veljakg
          CBC Član
          • 12.12.2009
          • 15
          • kragujevac

@Vidan KV Tako su mi rekli majstori ja se iskreno ne razumem. Koja oznaka te interesuje? Audi 80 1595 kubika valjda 51 kw.
          Gdedaprocitamoynaku karburatora pa ce svima sve biti jasnije?

Comment

• Dalibor Vukić
            CBC Senator
            • 08.09.2009
            • 279
            • Beograd

Čekaj sad, je l 51 ili 55KW. Na prvom je Pierburg, a na drugom Keihin. Pierburg je prilično poznata i jednostavna stvar.

Comment

• Vidan KV
              CBC Senator XXL
              • 24.10.2007
              • 432
              • Kraljevo

...oznaka motora:nalazi se u saobraćajnoj.........ili daj sliku karburatora.......da li se 2EE uopšte ugrađivao u Audia?....ili je Keihin ili MonoInjection.....

Comment

• Vidan KV
                CBC Senator XXL
                • 24.10.2007
                • 432
                • Kraljevo

Originally posted by Dalibor Vukić
                Čekaj sad, je l 51 ili 55KW. Na prvom je Pierburg, a na drugom Keihin. Pierburg je prilično poznata i jednostavna stvar.
                ...Keihin takođe

Comment

• Dalibor Vukić
                  CBC Senator
                  • 08.09.2009
                  • 279
                  • Beograd

Mislim da Jetronic daje više snage, Pierburg sam video na Audiju, a za Keihin stvarno ne znam, bio sam mali kad se sve to furalo Nego šta je razlog što je prčkanje oko postavljača praznog hoda uticalo na snagu? Rekao bih da su još nešto dirali ti majstori.

Comment

• veljakg
                    CBC Član
                    • 12.12.2009
                    • 15
                    • kragujevac

Ja sam pogresio tj. mislio da je 55kw, medjutim u saobracajnoj pise 51kw. Znaci audi 1595 kubika i 51kw iz 90 god.
                    U automobilu imam i ugadjen plin i sta stvar se desava i na plinu i na benzinu, samo je na benzinu znatno vise izrazena. Auto vise nema onu snagu tj. nema ono ubrzanje koje je imao i nema vise ono odsecanje pri prelasku na drugo grlo. Mozda je majstor jos nesto cackao mada on je auto el.I sve ostalo je koliko ja znam bilo ok.
                    Mogu danas da slikam ispod haube pa da postavim fotku ako ce to da pomogne da resimo dilemu koji je karburator, pa da teramo dalje.
                    PS.POzdrav za sve ljude dobre volje i veliko hvala.

Comment

• veljakg
                      CBC Član
                      • 12.12.2009
                      • 15
                      • kragujevac

Originally posted by Vidan KV
                      ...oznaka motora:nalazi se u saobraćajnoj.........ili daj sliku karburatora.......da li se 2EE uopšte ugrađivao u Audia?....ili je Keihin ili MonoInjection.....
                      Mozda ima veze sa ovim Monolnjectionom, ima brdo nekih kablica prikacenih na njega. Majstori su jos rekli kao moj auto nema prikljucak za komp. pa sve mora rucno....

Comment

• Boki Ar
                        CBC Senator XXL
                        • 11.11.2004
                        • 2827
                        • Aranđelovac
                        • Vektra

Ima li uslova da se skine kućište filtera za vazduh i napravi par snimaka tog karburatora / uredjaja za ubrizgavanje?

Comment

• TECA
                          CBC Senator XXL
                          • 14.10.2007
                          • 2355
                          • Oz

Da to je Pirburg karburator ali kontrolisan racunarom.Najcesci problemi se javljaju na step motoru(ona velika bela pecurka sto gura polugu gasa).Tu popravke nema,jedino ispratiti sve zice oko njega i sve ostale ne karburatoru,da nije neka u prekidu.Ako je step motor u problemu jedino da kupis takav isti polovan .Da je moj auto u pitanju,sve bih to prepravio na Kejhin karb.
                          Za rad na plin,raskaci zice sa karba,gornji leptir ce ostati otvoren.U tom slucaju ne bi trebao imati problema sa performansama,jedino ce ler biti mali ili nikakav.Ako i u ovom slucaju ne ide kako treba,onda su se majstori negde zeznuli.

Comment

• veljakg
                            CBC Član
                            • 12.12.2009
                            • 15
                            • kragujevac

@Dr Boca Potrudicu se da skine sutra taj poklopac pa sve lepo da slikam. Onda cemo valjda krenuti u pravom smeru

@TECA Ova prica se najvise slaza sa pricom majstora, ali mislim da je step motor uredu. Verovatno ima neki problem sa upravljanjem istog. Tj. signal koji on dobija nevalja. Pre pregleda majstora sam probao to sa cupanjem zica sa motorica ali je onda ler bio non stop 3000 obrtaja koliko se secam. Ler ili sauh gas i nije neki problem mali je samo dok je auto hladan, ali gubljenje snage i ti sitni prekidi u voznji me izludjuju. Kao da na trenutke gubi napajanje strue tj. kao da neki poluprovodnicki deo pokupi na trenutak (stuju ili napon kako vec) pa onda probije i sve ispocetka. Neznam da li sam bio dovoljno jasan ali to je to....

Comment

• TECA
                              CBC Senator XXL
                              • 14.10.2007
                              • 2355
                              • Oz

Pre pregleda majstora sam probao to sa cupanjem zica sa motorica ali je onda ler bio non stop 3000 obrtaja koliko se secam.
                              Mozda si u pravu,taj nemoj raskacivati,ali u tom slucaju raskaci deo koji je zaduzen za otvaranje i zatvarenje gornjeg leptira.U tom slucaju ne benzin nece ici nikako,ali bi zato na plin isao savrseno(opet ler gas ignorisi u ovom slucaju).Probaj,pa javi...

Comment

Working...
                              X