problemi sa pezoom 407 2.0 HDI ,10.06 god

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • snesa
    CBC Početnik
    • 20.12.2009
    • 3
    • Kucevo

problemi sa pezoom 407 2.0 HDI ,10.06 god

Imam problema sa Pezoom 407 HDI .
    Prvo dok je hladan trza ,mozda minut ili dva,posle toga ide i vuce normalno i potrosnja je super ,prosek od 5,8 do 6,4 l/100km.
    Sada mi se javlja ABGASENTGIFTUNG DEFEKT, sto bi na srpskom znacilo da nesto sa izduvnim gasovima nije u redu (praktikfilter),i gori mi lampica motora sada od kad je taj problem dize mi obrtaje motora na 1400 ,a normalno je 750 dok je u leru, kad stisnem kocnicu pada obrtaj motaora na normalu, cim pustim kocnicu opet se dize .tako da u voznji u 4 brzini ide preko 60 km na sat bez dodavanja gasa.

Pitanje dalli znate nesto sto bi mi pomoglo,ili bar da me uputite na neki Pezo Servis gde me nebi odrali (mislim novcano) i gde bi moj problem bio resen.

Unapred zahvalan

Stojanovic Nebojsa

tel 063 8908809
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Re: problemi sa pezoom 407 1.9 HDI ,10.06 god

Kao prvo bolje nas nasao!

Kao drugo da si u profilu naveo tacnu lokaciju odakle si bilo bi svima nama mnogo lakse da te uputimo u neki servis u tvom gradu ili neposrednoj blizini, a da ne pricam da bi tebi to bilo daleko korisnije. Priznaces, "Srbija" je prilicno uopsten pojam pa ne bi imalo smisla da te saljemo u neki servis u Nisu a ti na primer zivis u Subotici

Kao trece, ne znam sta je to sto si naveo kao "praktikfilter", prvi put cujem za takav filter, ako uopste postoji. Mada ce pre biti da si pogresno procitao i da tamo pise "partikelfilter" odnosno DPF (Diesel partikel filter). Medjutim po opisanim problemima razlog moze biti i nesta drugo, a najbolje je problem prvo potraziti ne elektronskoj dijagnostici. To obavestenje na displeju ti je samo poruka da odmah posetis servis, i to bih ti i ja savetovao jer nije zdravo da tako vozis automobil, i kad to kazem ne mislim na posledice po ekosistem vec potencijalno opasne posledice po motor u tvom autu.

PS. Dobrodosao
    http://www.bmw.tv

Comment

• maliomladinac
      CBC Senator XXL
      • 21.11.2008
      • 995
      • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

FAP filter ili filter cestica... Koliko si presao sa pugom tj kolika je kilometraza? Koliko znam, a mozda i gresim, ne postoji 1.9 HDi, ili je 1.6 Hdi ili je 2.0 HDi, barem sto se rice 407. Kad ti to napise moze da bude sta god hoce. Za pocetak napisi koliko konja ima tvoj motor i koliko si presao? U lokalne servise sa univerzalnim(da tako kazem) dijagnostikama nece moci nista da urade. Lexia 3 ili PCX( ako se dobro secam) mogu da rade regeneraciju FAP filtera ako ima dovoljno aditiva....

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
      061/665-94-23

Comment

• snesa
        CBC Početnik
        • 20.12.2009
        • 3
        • Kucevo

Da da Pezo je 2.0 HDI
        presao sam 120 000km.
        Ja mislim da je taj kako ga FAP filter,a videcu jos sta je .

Comment

• snesa
          CBC Početnik
          • 20.12.2009
          • 3
          • Kucevo

Originally posted by maliomladinac
          FAP filter ili filter cestica... Koliko si presao sa pugom tj kolika je kilometraza? Koliko znam, a mozda i gresim, ne postoji 1.9 HDi, ili je 1.6 Hdi ili je 2.0 HDi, barem sto se rice 407. Kad ti to napise moze da bude sta god hoce. Za pocetak napisi koliko konja ima tvoj motor i koliko si presao? U lokalne servise sa univerzalnim(da tako kazem) dijagnostikama nece moci nista da urade. Lexia 3 ili PCX( ako se dobro secam) mogu da rade regeneraciju FAP filtera ako ima dovoljno aditiva....
          Pa sta mi ti preporucujes da odem u Verano Mootors ili ne!

pozdrav

Comment

• maliomladinac
            CBC Senator XXL
            • 21.11.2008
            • 995

Re: problemi sa pezoom 407 2.0 HDI ,10.06 god

Ne prerporucujem ti Verano, nikako. Pored toga sto su ovlasnjeni nisu ouopste strucni. Tacno na 120.000km se prazni rezervoar aditiva za FAP filter i tad nastaju problemi sa FAP-om.... Odakle si? Javi se na PP pa da se dogovorimo, da vidimo nesto. Do 240.000km nije problem, sve moze da se sanira, na 240.000 mora da se menja ceo filter ali to otom potom...

061/665-94-23

Comment

• batko11
              CBC Početnik
              • 30.04.2011
              • 1
              • banja luka

Hitno mi treba rjesenje... Imam 407 2.0 HDI 100 KW 2006 godina.
              Problem< Normalno vozio auto i odjednom iza mene puno dima,stanem izadjem iz auta,dim se malo smirio i pogledam ispod,kada se ono FAP filter usijao,jednostavno pregorio. Na racunaru mi nije nista pokazao,nikakvo upozoronje. Auto sam uzeo pre 4 mjeseca,uvezen je iz francuske. Vjerujem da je softverski bio iskljucen kada sam ga uzeo a da je Fap filter imao funkciju i da se desilo zapusenje i tako da je pregorio a meni nije nista registrovao....a mozda i gresim.???? Dobio sam savjet od majstora, da osjece fap filter tj da ga izbaci,ubaci normalnu cijev,prikljuci ga na racunar softverski iskljuci i to je to. Kaze auto ce ici ko metak i nista se ne sikiraj. Aliiiii,sta ga ima prikljuciti na racunar kada je on vjerovatno VEC iskljucen,nije mi jasno!!! Sta da se radi???? Hvala unapred

Comment

• kiki243
                CBC Senator
                • 06.04.2011
                • 201
                • العربية

Pa mozda covek nije znao da je vec softverski iskljucen pa ti je zato rekao da ga priljucis.U tvom slucaju ako je tacno da jeste a cim ti nije signalizirao, trebalo bi da je vec iskljucen-znaci nema potrebe ponovo.Seci,ubacij cev i teraj.Jeste budzenje ali ako nema para za bolje resenje to je jedina alternativa,naravno po mom misljenju.

Comment

• maliomladinac
                  CBC Senator XXL
                  • 21.11.2008
                  • 995

Kako znas da je isklucen FAP? Prvo ti to proveri. Ako ti dimi i ako je usijan radi regeneraciju i to ti je normalno. Ako je iskljucen FAP bilo bi DEBILNO ostaviti ga na autu da se puni cadji a ne moze da odradi regenraciju. Prvo proveri da li je iskljucen ili nije. Nikako nemoj da seces bez provere! Nece ti auto poleteti kad skines FAP, neces vise imati problema sa njim i aditivom, ali ici ko metak nece.

061/665-94-23

Comment

Working...
                  X