Znaci nista ne diras, a on ludi Mislim da treba da pozoves Moldera :lol:
Ako ti se to desava otkad si bio kod majstora, ne preostaje ti nista drugo do, da odes kod njega i za gusu Garant je zaboravio nesto da vrati na svoje mesto
Konacno.
Nije mi se nesto zurilo to da sredim jer se to desavalo povremeno, dve nedelje normalno i onda celu trecu nedelju auto ludi.
Problem je bio u tzv "step motoru" ma usisnoj grani, to je neko cudo koje regulise kolicinu vazduha u mesavini tako da mi je mesavina bila poremecena jer je tu ulazio, kako su mi majstori rekli "flah vazduh"
Eto ga, jedno novo iskustvo!
Poz svima
ps, ako sam se negde pogresno izrazio javljajte pa da ispravljam.
11000 kosta, to malo chudo, (Magneti Mareli), kupio sam i zamenili mi u servisu, imam i dalje onaj stari, reko mozda moze da se premota ili tako nesto posto je magnet.
neam tu sta da se premota. cak to i nije zapravo step (koracni) motor.
radi se o oscilatornom motoru, gde polutka brzo osciluje upravljana PWM sirisnkom modulacijom od strane ECUa tako da menja kolicinu vazuha koji zaobilazi leptir.
najcesci kvar je zaprljanost, (moze se ocistiti koncentratom), a cesto je i mehanicko istrosenje lezajeva/biskni pa dolazi do zapinjanja.
ja sam moj cistio iz 3 puta i tek treci put sam uspesno ocistio dovoljno da vise ne pravi probleme.
Evo da otvorim sezonu:
prilikom hladnog starta ukoliko lagano dodajem gas, osetim na početku određenu zonu gde motor kao da se zaguši. Dalje dodavanjem gasa motor normalno prima , ali ako zadržim papučicu na toj zoni motor počinje da se guši i da gubi broj obrtaja sve do ¨750 gde radi nestabilno nekoliko sekundi i onda poveća obrtaje tamo gde i traba prema gasu.
Ja imam identican problem, ali ono sto je čudno kod mene jeste da se problem javio sledećeg jutra po ugrađivanju Lovato gas uređaja sa lamba sondom kod Rašića u Višnjićkoj.
Sinoć sam vozio 5 min na 5000rpm u trećoj i jutros vidim (kada je motor bio hladan) da se ništa nije promenilo.
Inače, bio sam kod Rašića da ih pitam u čemu je problem, ali oni kažu da nije do njih (svi problemi koji su vezani za rad na benzinu ih uopšte ne interesuju).
Možda bi trebao da pokušam sa brenerom, ali pošto nisam vičan sa mehanikom (linux system administrator sam po zanimanju), molim vas da mi kažete nekoga ko bih mogao to da odradi umesto mene.
btw. Najsrećniji bih bio kada bi ovde našao nekog sa velikim brojem postova ko bi mi to uradio (uz novčanu naknadu naravno) jer bih tada imao priliku da ga i častim pićem za svo uloženo vreme na ovom forumu
Ajde izlozi detaljno problem. Sta se desava i u kojim rezimima, kao i stanje kada je motor hladan ili topao.
Prvenstveno reci o kom modelu auta je rec, tj. motora koliko je km na satu i kakvi su mu servisni intervali.
Ajde administratore da malo budes mehanicar.
PS: I sta si to spaljivao na 5000 o/min. Sondu? Zasto? Da li su ti u Rasicu rekli da je malo zamrla ili si ti sam odlucio da je przis.
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Kola:
Daewoo Lanos 1.4 (1349cc)
2002 godište
Prešao 110.000km
Plin ugrađen sa 108.000km
Servisni intervali?
Nemam pojma
Kupio sam ga pre 7 meseci, uvoz iz Italije. Tada je imao 100.000 na satu i radio je ok. Od tada sam mu 2 puta menjao ulje (i neke sitnice na limariji)
Opis problema:
Kada je motor hladan pali se na benzin i na benzinu radi jedno 4min dok automatski ne prebaci na plin. Za to vreme se guši (štuca, cima) ukoliko lagano dodajem gas ili konstantno drzim na xxx broju obrtaja (npr. 2.500, ). Takođe se guši (štuca, cima) ukoliko kočim motorom. Tj. u trećoj sam na 2000 rpm, prebacim ga u drugu, on skoči na 3000rpm i počinje da cima. Najveća mi je enigma žašto tada cima kad tada ECU ne treba uopšte da mu daje gorivo?
Kada prebaci na plin sve radi savršeno. Kada je zagrejan u potpunosti i prebacim na benzin isto radi bez problema.
A na 5000rpm sam spaljivao čađ na lambda sondi jer ste to savetovali vujketu koji isto ima lanos i ugrađen plin (mada mislim da nije sa lambda sondom kao moj).
Uh preznoji se 3 put dok sročih ovaj post. Žao mi da trošim vaše stručno vreme, al šta ću kad sam novi
Comment