Pad pritiska ulja na Audiju 80

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milepa
    CBC Početnik
    • 09.11.2009
    • 2
    • Pančevo

Pad pritiska ulja na Audiju 80

Pozdrav svima ja sam Mile iz Panceva po prvi put se javljam na forumu ....Vlasnik sam Audija 80 B4 Quatro ...Moj problem je u tome sto mi pada pritisak ulja kad se automobil ugreje na radnu temperaturu broj obrtaja je 800-900...automobil ne menja zvuk rada da bi se sumnjalo na pumpu a i ne menja kolicinu ulja u karteru..promenijo sam davac ili sisicu neznam sta bi moglo da bude problem ulje i filter je menjano pre dva meseca.Primetijo sam da mi pokazivac pritiska zabaguje na kratko ali mi se i lampica upali a kad dodam gas na 1000 obrtaja pritisak je oko 1 bara.........Ako neko moze da mi pomogne savjetom ili da mi preporuci nekog dobrog majstora za Audije inace motor je ACE sa K glavom 2000 cm
  • Dalibor Vukić
    CBC Senator
    • 08.09.2009
    • 279
    • Beograd

Re: Pad pritiska ulja na Audiju 80

Gubi pritisak, možda na ležajevima radilice, možda negde na bregastoj, uglavnom, nemoj uopšte da ga voziš, jer kad motor izgubi podmazivanje trošak za popravku vrlo brzo preraste vrednost motora ili čak automobila. E, da, može da bude i do filtera.

Comment

• milepa
      CBC Početnik
      • 09.11.2009
      • 2
      • Pančevo

A kako mogu da ustanovim do cega je problem bar neke indikacije pojedini kvarova

Comment

• Dalibor Vukić
        CBC Senator
        • 08.09.2009
        • 279
        • Beograd

Najlakše je promeniti filter ako je do njega, a za luftove, mora da se otvara motor i meri.

Comment

• roske
          CBC Senator
          • 08.03.2007
          • 272
          • Lazarevac
          • Alfa Romeo 145 boxer

Za pocetak promeni filter i ulje,ako se problem ne resi kreni redom,
          skini karter proveri ocisti sito uljne pumpe ako treba zameni je ima ih po otpadima dosta nije skupa

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Ovi 1.8 imaju problema sa uljnom pumpom ne znam za 2.0 dal je ista problematika. Filter ulja tesko da je. Koje si ulje sipao? Kako padne pritisak, pali se lampica samo na leru kad se ugreje ulje ili imas merac pritiska (satic) gde vidis da je pritisak nizi kad se zagreje no kad je hladan motor.
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• djape1977
              CBC Senator XXL
              • 08.03.2008
              • 401
              • bg
              • fiat 132 i lada 2103

promeni filter i ulje. ne kupuj ulje u metrou, tempu i sl. jeftina ulja posle 1000-2000 km pocnu da prave upravo takve probleme.
              bez 400din/litar nema kvalitetnog ulja.

Comment

Working...
              X