Postovani majstori zanima me na koji nacin se pravi vakum u rekuparatoru za izvlacenje ulja,napravio bih jedan mali za ozracivanje dizela pogotovo kod opela dtl i dth motori da nebi doslo do nezeljenih situacija pri zameni filtera goriva.pozdrav
Rekuparator za ulje
Collapse
X
-
Re: Rekuparator za ulje
Zakacis ga na kompresor i izvakumiras.
Inace ako se bavis mehanikom i nemas rekuperator kupuj obavezno, mnogo pismena stvar, za minut zamenis ulje.
Ja ga isteram na ulicu i ne uterujem vozila ni u dvoriste, a kamo li u servis.Novija vozila uglavnom imaju filter odozgo i zacas promenis ulje, bez dizalice, kanala, kanti, krpa, proklizalih navoja, polomljenih alu kartera.....
U tehnoautu onaj najveci od 80 lit. sa sve levkom za klasicno istakanje ulja i staklenom menzurom za kontrolu ispustenog ulja kosta 250eur.Napravis mu samo neki reducir i odzracuj do mile volje pumpe, kocnice, kvacila.....Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.
Homer J. Simpson
-
-
Re: Rekuparator za ulje
Mene interesuje ako neko moze da mi objasni zasto sa tim rekuperatorom nisam mogao da izvucem ulje iz kadeta suze...krenulo je da izvlaci i onda je vakum povukao i dalje nije moglo...drugar kaze da ima neko sito,pa zbog njega ne moze...skidao sam karter,nikakvo sito nisam video...na kraju smo morali da ispustimo na sraf...
Comment
-
Comment