Golf 3 CRK'O MOTOR?!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JOCA_88
    CBC Član
    • 23.07.2010
    • 29
    • Beograd

Golf 3 CRK'O MOTOR?!

Imam problem sa autom i pojma nemam sta da radim, svaki majstor prica neku svoju pricu.... U pitanju je Golf 3 1.6, 55kw, benzinac, 93 godiste. E sada, pali mi se lampica za ulje i pisti, dodam malo jaci gas i prestane da pisti. Zamenio oba davaca ulja, ulje, filter ulja, vazduha... Auto normalno radi ( jedino se cuju podizaci), merio pritisak ulja manometrom ali mi bas i ne deluje da je ispravan, kada je hladan auto manometar pokazuje 2-2 i po, kad se motor zagreje pritisak je 0 . Cini mi se da malo vise trosi, oko 9 l. Ulja sam dolio 700 ml za 5-6000 km, inace on ide bez problema, vuce kao blesav, i kad pisti i kad ne pisti, vozio sam ga 160 i sve normalno.. nije mi jasno u cemu je problem, jedan majstor kaze pumpa za ulje, drugi kompletna generalna, treci polugeneralna, cetvrti kaze samo semerinzi da se zamene.... presao je 188000km, i primetio sam da mu curi ulje po malo, ostane fleka posle cele noci stajanja, precnika desetak centimetara. Sta da radim!?
  • somi_kac
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2009
    • 796
    • Kać

Re: Golf 3 CRK'O MOTOR?!

To sa curenjem je do srafa na karteru, i to se lako sredi.
    Da se tebi nisu otisli leteci lezajevi, cim ti pali lampicu za pritisak ulja na leru?
    OPEL Astra 1.6i
    OPEL Kadett 1.6
    ŠKODA Favorit

Comment

• nickname
      CBC Veteran
      • 01.07.2009
      • 116
      • Beograd
      • Toyota Corolla E11 LB 3ZZ-FE

Idi kod nekog ko ima proveren manometar za početak.

Posle toga, skinite karter pa ćete biti dosta pametniji.

Ti što stave ruku na deklo motora, zatvore oči i mumlaju u sebi "MMMMMMMMMM...." pa ti kažu "treba (polu)generalna" su majstori za zaobići.

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Pa potrosnji koju si naveo karike deluju ispravno. Pumpa za ulje je ne tako redak problem na tim motorima ali najpametnije je skinuti karter i pregledati lezajeve ako je radilica ok da se spase motor od full generalne i vadjenja motora zamenom lezajeva.
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• JOCA_88
          CBC Član
          • 23.07.2010
          • 29
          • Beograd

oticicu danas ili sutra do jednog koji rastura trojke za delove, da vidim sta ce on da kaze... jedan pametnjakovic mi rece da idem kod elektricara, da je crkla dioda na alternatoru i zato se pali lampica za ulje samo mi nije jasno kako to da auto ide bez problema a pritisak 0, pa cak i kad upali lampicu uz bubanj potok ide 140km/h, uopste ne gubi snagu niti bilo kakvih problema, ne dimi uopste...

Comment

• TECA
            CBC Senator XXL
            • 14.10.2007
            • 2355
            • Oz

samo mi nije jasno kako to da auto ide bez problema a pritisak 0, pa cak i kad upali lampicu uz bubanj potok ide 140km/h, uopste ne gubi snagu niti bilo kakvih problema, ne dimi uopste...
            Nema tu razmisljanja,skini poklopac ventila i vidi imal katrana pod njim.Pa javi za dalje....

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Sa 0 pritiskom nece daleko ici. Kazes da ti ostavlja barice a da nema potrosnje ulja? Curi na semerinzima a karike su OK?
              Kad si vec u kancelariji, izmeri kompresiju i pouzdanim manometrom pritisak ulja. Ako je losa kompresija, M rece, isteraj klipove, zameni karike i lezajeve letece, sredi - prekontrolisi pumpu i to je to...
              https://t.me/pump_upp

Comment

• JOCA_88
                CBC Član
                • 23.07.2010
                • 29
                • Beograd

napisao sam u prvom postu, dolio sam mu oko 700ml ulja za predjenih 5-6000km. jedino mesto na kome sam video da curi jeste kod prvog zupcanika za pk kais odozgo, valjda od bregaste, ne razumem se toliko..i to uopste ne curi mnogo, malo samo navlazi beton za ceo dan stajanja.

Comment

• somi_kac
                  CBC Senator XXL
                  • 03.04.2009
                  • 796
                  • Kać

Izgleda da ti curi semering. Ako je samo malo masan, nista, ali ako vlazi beton ispod auta to je vec kriticno.
                  OPEL Astra 1.6i
                  OPEL Kadett 1.6
                  ŠKODA Favorit

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

1. Kompresija (da se vidi stanje glave i bloka)
                    2. Pritisak ulja (pumpa za ulje)

Posle ovih merenja odozgo, svaki ce majstor znati u kom pravcu da krene. Bez ovih informacija samo se moze nagadjati...

Comment

• don
                      CBC Senator XXL
                      • 13.04.2005
                      • 483
                      • Beograd

Imao problem i uspesno se resava, otisli su ti leteci lezajevi, kod mene su ispali u karter, da u karter , inace je isao kao zmaj, nikakvih problema nije bilo, a lampica se palila posle brze voznje, ponekada u leru kad je ono kreni stani, ali vrlo retko u ovom drugom slucaju, usled ispadanja lezajeva, normalno malo se pojela radilica, i to je zamenjeno, i sve radi kao sat, nema nikakvih problema vec 70.000km. Sve u svemu jedno 200e pripremi, a obzirom da ce motor ici napolje onda kad sve skidas promeni i set kvaila i miran si, suma sumarum 300e sve skupa i teraj i ne misli mnogo. Nemoj gubiti vreme ispitivajuci senzore i gluposti, na kanal kod majstora i sredis stvar.
                      Poz.
                      Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
                      Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
                      Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Leteci lezajevi se menjaju iz kartera bez skidanja glave. To moze da kosta 50tak eura...
                        E sad ako vec skines motor a neodradis i glavu i karike i ... ode ti u generalnu...

Comment

• JOCA_88
                          CBC Član
                          • 23.07.2010
                          • 29
                          • Beograd

hvala vam na odgovorima.. imam dve mogucnosti, prva je da sredim sve za recimo 300 e. a druga... nasao sam jednog dobrog stranca, da li je pametno da se prepakuje motor a da samo blok ostane od mog, naravno semeringe i dihtunge da kupim nove?
                          Inace, taj motor je 150evra, isto 1.6,75ks i ide kao zmaj, ne cuju se podizaci, ne pusta ulje, provozao sam tog golfa i ide kao metak, nikakvih problema nema..

Comment

• gorans
                            CBC Senator XXL
                            • 09.03.2010
                            • 1525
                            • Beograd

Originally posted by don
                            Imao problem i uspesno se resava, otisli su ti leteci lezajevi, kod mene su ispali u karter, da u karter , inace je isao kao zmaj, nikakvih problema nije bilo, a lampica se palila posle brze voznje, ponekada u leru kad je ono kreni stani, ali vrlo retko u ovom drugom slucaju, usled ispadanja lezajeva, normalno malo se pojela radilica, i to je zamenjeno, i sve radi kao sat, nema nikakvih problema vec 70.000km. Sve u svemu jedno 200e pripremi, a obzirom da ce motor ici napolje onda kad sve skidas promeni i set kvaila i miran si, suma sumarum 300e sve skupa i teraj i ne misli mnogo. Nemoj gubiti vreme ispitivajuci senzore i gluposti, na kanal kod majstora i sredis stvar.
                            Poz.
                            Mozes li malo da objasnis kako su ti lezajevi upali u karter? Ili nisi dobro napisao ili ja nisam dobro ukapirao ali leteci ako se malo mrdnu iz lezista tog momenta ti je uhvatio radilicu i nema mrdanja a ti kazes da je isao ko zmaj.Znam da postoje svakakvi slucajevi ali ovo nisam cuo.

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Originally posted by JOCA_88
                              hvala vam na odgovorima.. imam dve mogucnosti, prva je da sredim sve za recimo 300 e. a druga... nasao sam jednog dobrog stranca, da li je pametno da se prepakuje motor a da samo blok ostane od mog, naravno semeringe i dihtunge da kupim nove?
                              Inace, taj motor je 150evra, isto 1.6,75ks i ide kao zmaj, ne cuju se podizaci, ne pusta ulje, provozao sam tog golfa i ide kao metak, nikakvih problema nema..
                              Pa onda radije carini taj motor... To je jos koliko znam 150E. Sta bi ti koristio, klipove, lezajeve... Pa sve to pakovati u drugi blok?!? - stari blok to nece biti nikako dobro. Glavu da napakujes i nekako ali donji deo? to nikada nece biti ok...

Comment

Working...
                              X