Opel Astra 1.8 16v (2002) 125hp MPI "cuju se ventili"

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Goran_m_pg
    CBC Član
    • 25.07.2010
    • 16
    • Podgorica

Opel Astra 1.8 16v (2002) 125hp MPI "cuju se ventili"

E ovako, nakon sto sam uradio servis i nakon sto sam sipao gorivo na jednoj sumnjivoj pumpi (i ono najvaznije nakon sto sam poceo da spustam prozor na auto)
    cujem neki zvuk, majstor kaze da je to zvuk ventila "cvokotanje ventila", dakle sad znate kako to zvuci od prilike a cuje se kad je velika tisina i to kad:
    -dajem gas, sto je u manje obrtaje bolje se zvuk cuje, kad predje u vece ja ga jedva cujem, eto ono naslucujem ga jer je buka motora tad veca pa se jedva ista cuje, ali na obrtaje od 1000-2500 mogu da jasno cujem taj zvuk, sto su obrtaji veci to je pauza izmedju cvokota manja tj cesce se cuje cvokot
    -kad pustim gas, zvuk nestaje, nema ga, kad ubrzavam eto tek ono na vrh gasa isto se ne cuje, tek kad mu malo nagazim onda se cuje
    -dok mi je noga na kvacilo takodje se ne cuje, ali cim pustim kvacilo zvuk dolazi (to mislim na prvu brzinu a i na drugu kad ocu da posle lezeceg ubrzam drugom)
    -zvuk se NE cuje kad je u ler
    e sad taj majstor mi je rekao da odem kod auto-elektricara da vidi na komp jel ima kakava greska, naravno nema ni jedna a taj elektricar mi je rekao da je to do goriva (tako da se nisam ni vracao tom majstoru), proslo mjesec dana ja sipao na drugoj pumpi, ali isto sve

Sta moze biti uzrok ovog zvuka, iritira me jer je bio tih kad sam ga kupio, a ne mogu tacno odredit od kad se cuje znam samo da sam ga primijetio nakon servisa i nakon punjenja na losoj pumpi
  • Goran_m_pg
    CBC Član
    • 25.07.2010
    • 16
    • Podgorica

Re: Opel Astra 1.8 16v (2002) 125hp MPI "cuju se ventili"

Neka ne pisite toliko, ne mogu vas pohvata

Comment

• glisalj
      CBC Član
      • 01.08.2008
      • 69
      • obrenovac

verovatno idustriska boja za benzin (lepliva)i verovatno zamena hidropodizaca pozdrav

Comment

• SchoneNK
        CBC Senator XXL
        • 17.04.2006
        • 564
        • Beograd
        • Honda Accord CL7

Meni to zvuci kao klasicno detoniranje smese u cilindrima zbog nedovoljne oktanske vrednosti goriva, a knock senzor to nije u stanju da koriguje. Imam slican poblem kada je motor zagrejan u istim (opisanim) situacijama. To spustanje prozora mozda ima najvise veze Ne znam kada si kupio automobil, mozda samo nisi bio svestan pojave. Meni je sa gorivom iz Madjarske, Austrije i Neemacke problem bio skoro neprimetan. U svakom slucaju bilo bi lepo kada bi nasao majstora koji bi malo proverio problematiku bez potezanja goriva kao jedinog uzorka.
        www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• sasa_vu
          CBC Član
          • 21.02.2010
          • 13
          • Beograd

Originally posted by Goran_m_pg
          -dajem gas, sto je u manje obrtaje bolje se zvuk cuje, kad predje u vece ja ga jedva cujem, eto ono naslucujem ga jer je buka motora tad veca pa se jedva ista cuje, ali na obrtaje od 1000-2500 mogu da jasno cujem taj zvuk, sto su obrtaji veci to je pauza izmedju cvokota manja tj cesce se cuje cvokot
          Isto kao i kod mene sto je bilo, samo cim predjem 2000 vise se nisu culi.
          Izrazeno je bilo od 1500 do 2000.
          Takodje, culi su se samo u drugoj ili trecoj brzini.
          -kad pustim gas, zvuk nestaje, nema ga, kad ubrzavam eto tek ono na vrh gasa isto se ne cuje, tek kad mu malo nagazim onda se cuje
          Meni se desavalo kada pustim gas, ne cuje se nista, na vrh gasa pocinje da se cuje, dok se na jaci gas opet ne cuje.
          -dok mi je noga na kvacilo takodje se ne cuje, ali cim pustim kvacilo zvuk dolazi (to mislim na prvu brzinu a i na drugu kad ocu da posle lezeceg ubrzam drugom)
          Ovo mi se nije desavalo.
          -zvuk se NE cuje kad je u ler
          Ni meni se nije culo nista u leru.
          Sta moze biti uzrok ovog zvuka, iritira me jer je bio tih kad sam ga kupio, a ne mogu tacno odredit od kad se cuje znam samo da sam ga primijetio nakon servisa i nakon punjenja na losoj pumpi
          Meni je bilo do goriva, tako se culo dok nisam punio na drugoj pumpi 3 puta, valjda dok je skroz sagoreo stari los benzin.
          Mada moze da se desi da su ili prljavi hidropodizaci ili su malo stradali.
          Najbolje da ti pogledaju u servisu stanje hidropodizaca.

Naravno, probaj da sagoris to gorivo sto pre i da sipas na drugom, pouzdanijem mestu pa da vidis desava li se opet ili ne.

Comment

• alexa05
            CBC Senator XXL
            • 23.07.2006
            • 1769
            • Smederevo
            • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Koje mesto je uopste pouzdano?
            EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• sasa_vu
              CBC Član
              • 21.02.2010
              • 13
              • Beograd

Ono posle koga se ne cuju ventili....

Comment

• Goran_m_pg
                CBC Član
                • 25.07.2010
                • 16
                • Podgorica

Auto sam kupio prije 2 mjeseca, tad se nije culo, ili mozda nisam paznju obracao, mada mislim da nije jer sam ga vozio u zatvoreni parking gdje se cuje najtisi ton i nije mi skrenulo paznju, tek na to isto mjesto posle novog punjenja se pocelo cuti, evo ostalo je pola rezervorara , vala cu promijenit i opet pumpu kad i to goriva ode, a hidropodizaci, jel mi bezbjedno vozit auto ako su oni u kvaru/zaprljani sta li im je vec?

Comment

• bax76
                  CBC Senator XXL
                  • 07.11.2006
                  • 605
                  • BG

Sipaj ovaj evro premium bezolovni na Dejtonci, to bi trebalo da smanji problem...

Comment

• Goran_m_pg
                    CBC Član
                    • 25.07.2010
                    • 16
                    • Podgorica

mmmm, jel rekoh ja da sam iz Crne Gore

Comment

• Vlada_nbgd
                      CBC Senator XXL
                      • 11.09.2005
                      • 1066
                      • Novi Beograd/Topcider
                      • ford focus sport pack

Nema potrebe da kazes dovoljno je da popunis lokaciju u profilu...
                      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• bax76
                        CBC Senator XXL
                        • 07.11.2006
                        • 605
                        • BG

Za test kupi Octane booster, oko 5 evra je bocica STP ili Waynnes proizvodjac , to bi takodje trebalo da ima efekta na cangrljanje.

Takodje ako se sa smanjenjem spoljasnje temereature redukuju detonacije, sve ukazuje da imas gorivo koje ima prenisku oktansku vrednost.

Za pocetak uradi ovo za test, ne kosta puno, takodje napuni nivo ulja na MAX, malo ce olaksati hladjenje motora....

Comment

• lukaimasa
                          CBC Član
                          • 29.07.2010
                          • 19
                          • Novi Beograd

Mislim da ti se ne čuju ventili, retko kada se to dešava, zveče karike, to je problem lošeg goriva, probaj sa nekim aditivom OCTAN BOOST tipa.
                          REALNOST NIJE BRIGA NA KOJU SE MI OBAZIREMO

Comment

• Goran_m_pg
                            CBC Član
                            • 25.07.2010
                            • 16
                            • Podgorica

Vidjet cu za aditiv, mada pomaze li sto aditiv za ciscenje dizni ili tako nesto, toga ima na pretek na pumpe, samo kad sam uzimao nisam znao koji mi treba, za direktno ubrizgavanje ili neki drugi sto je imao, jer meni ne pise direktno nego multi point injection, laik sam pa sam vratio taj aditiv rekoh da sto ne ostetim, mozda mi nije diretkno, jel bi mi znao ko objastnit jesam li tad uzeo pravu stvar (uzeo sam za direktno, pa vratio) tj u sta spada MPI?

Comment

• alexa05
                              CBC Senator XXL
                              • 23.07.2006
                              • 1769
                              • Smederevo
                              • Opel Vectra B 2.0DI 16v

MPI - multipoint ubrizgavanje

SPI - singlpoint ubrizgavanje

Aj pogodi kakav je slucaj kod tebe, dal je direktno ili ne
                              EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

Working...
                              X