Podrav svim clanovima foruma. Ja sam novi na ovom forumu . [hr] Imam strasan problem sa karburatorom . Mislio sam bio da je problem sa gumenim nosacom karburatora koji je bio propao skroz. Njega sam zamenio a problemi su se i dalje nastavili. Kada auto upalim na sve tri cevcice na karburatoru samo lije gorivo i onda pre**** i ugasi se . Ja mislim da je tu u pitanju plovak , pa mi je potreban savet kako da nastelujem taj plovak i da li bi mogao da bude u pitanju neki drugi problem ?
Problem sa karburatorom golf 1 1.3 - podesavanja karburatora
Collapse
X
-
Re: Problem sa karburatorom golf 1 1.3 - podesavanja karburatora
Plovak može biti probušen pa da ulazi gorivo u njega, može da zaglavljuje usovina na koju je plovak montiran, i može biti do ventila na koji se plovak naslanja kad je u gornjem položaju.
Prvo dvoje ćeš vidjeti lako ako je lonče puno benzina a plovak zaronio to je. Ako je plovak na površini provjeri ventil i obavezno stavi benzinski filter ako ga nemaš. Znam da neki golfovi 1 tvornički nemaju taj filter.I dragsteri koriste alkohol
-
-
i može biti do ventila na koji se plovak naslanja kad je u gornjem položaju.I dragsteri koriste alkohol
Comment
-
-
Menjao sam nosac karburatora ali je bio iste velicine kao i stari dotrajali. U pocetku sam mislio da je to izvor problema , ali to je bio samo jedan u nizu problema. Skinuo sam poklopac , produvao sa pumpom za bicikl ventil koji je u obliku neke iglice ( verovatno je to to , negde iglica a negde kuglica ) . Posle toga upalio auto i super radi , vise ne preliva , samo jos da mu malo dostelujem ler gas i paljenje i bice super . Hvala na savetima mnogo si mi pomogao . Nista ne bi mogao sam da uradim a do ovog foruma sam dosao sasvim slucajno. Hvala jos jednom.
Comment
-
Comment