Problem sa karburatorom golf 1 1.3 - podesavanja karburatora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DULEmajstor
    CBC Član
    • 16.08.2010
    • 46
    • Josanicka Banja

Problem sa karburatorom golf 1 1.3 - podesavanja karburatora

Podrav svim clanovima foruma. Ja sam novi na ovom forumu . [hr] Imam strasan problem sa karburatorom . Mislio sam bio da je problem sa gumenim nosacom karburatora koji je bio propao skroz. Njega sam zamenio a problemi su se i dalje nastavili. Kada auto upalim na sve tri cevcice na karburatoru samo lije gorivo i onda pre**** i ugasi se . Ja mislim da je tu u pitanju plovak , pa mi je potreban savet kako da nastelujem taj plovak i da li bi mogao da bude u pitanju neki drugi problem ?
  • kapitalac
    CBC Veteran
    • 06.08.2010
    • 107
    • Banjaluka

Re: Problem sa karburatorom golf 1 1.3 - podesavanja karburatora

Plovak može biti probušen pa da ulazi gorivo u njega, može da zaglavljuje usovina na koju je plovak montiran, i može biti do ventila na koji se plovak naslanja kad je u gornjem položaju.
    Prvo dvoje ćeš vidjeti lako ako je lonče puno benzina a plovak zaronio to je. Ako je plovak na površini provjeri ventil i obavezno stavi benzinski filter ako ga nemaš. Znam da neki golfovi 1 tvornički nemaju taj filter.
    I dragsteri koriste alkohol

Comment

• DULEmajstor
      CBC Član
      • 16.08.2010
      • 46
      • Josanicka Banja

Dobro to cu da pogledam . Ali da li postoji neki nacin za stelovanje visine tog plovka kad je pun i kad je prazan sud za benzin. Filter ima na crevu ispred pumpe i redovno je menjan .

Comment

• DULEmajstor
        CBC Član
        • 16.08.2010
        • 46
        • Josanicka Banja

Plovak nije probusen a osovinica je uredu . Sta jos treba da proverim?

Comment

• kapitalac
          CBC Veteran
          • 06.08.2010
          • 107
          • Banjaluka

i može biti do ventila na koji se plovak naslanja kad je u gornjem položaju.
          Ventil se nalazi na poklopcu karburatora i gledano sa donje strane ima malu kuglicu. Na dolazno crijevo duneš vazduh prolazi , polako stisneš kuglicu i mora se blokirati protok vazduha. Pogledaj malo detaljnije kuglicu u kakvom je stanju, obično tu dospije neki trunčić, a za filter je bolja opcija iza pumpe. Da nisi možda mjenjao dihtung karburatora pa stavio deblji dihtung?
          I dragsteri koriste alkohol

Comment

• DULEmajstor
            CBC Član
            • 16.08.2010
            • 46
            • Josanicka Banja

Menjao sam nosac karburatora ali je bio iste velicine kao i stari dotrajali. U pocetku sam mislio da je to izvor problema , ali to je bio samo jedan u nizu problema. Skinuo sam poklopac , produvao sa pumpom za bicikl ventil koji je u obliku neke iglice ( verovatno je to to , negde iglica a negde kuglica ) . Posle toga upalio auto i super radi , vise ne preliva , samo jos da mu malo dostelujem ler gas i paljenje i bice super . Hvala na savetima mnogo si mi pomogao . Nista ne bi mogao sam da uradim a do ovog foruma sam dosao sasvim slucajno. Hvala jos jednom.

Comment

Working...
            X