Opel Omega A C20NE nece da upali kad je hladan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • guldin
    CBC Član
    • 26.09.2010
    • 10
    • Beograd

Opel Omega A C20NE nece da upali kad je hladan

Pozdrav svima.
    Potrebna mi je pomoc i savet.
    Imam problem sa autom (Omega A 2.0i)i kao i vecina nisam u mogucnosti da odem u ovlasceni servis.
    Od nedavno jedva uspevam da upalim auto ujutro. Kada to i uspem nekako, radi neravnomerno, kao da radi na dva klipa, i naravno nece da primi gas.
    Kada se zagreje, lako pali,radi normalno, lepo prima gas i lepo vuce.
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Opel Omega A C20NE nece da upali kad je hladan

Ima dobrih i neovlašćenih servisa. Koliko se razumeš u ono ispod haube?

Comment

• guldin
      CBC Član
      • 26.09.2010
      • 10
      • Beograd

Majsora imam blizu mene (neovlasceni servis) ali covek nema vremena da zabije nos pod haubu, a ja da menjam jedan po jedan deo ne mogu.

Pod haubom se snalazim po malo, tj. nisam neki duduk, al nisam ni expert. Osnovne stvari mogu sam da uradim, i za to imam alat.

Posle konsultacija kod majstora, promenio sam pumpu (spoljna) za benzin, jer je stara pri merenju pritiska manometrom pokazivala 2 bara.
      OK. Sumnjamo na pumpu. Promenim i isto se desava ujutro,ponovo merili manometrom, kad ono i nova prikazuje isto 2b.
      Kada klestima ustine povratno crevo pod haubom, manometar skoci na 3-4 bara.
      Zatim smo sumnjali na plavi senzor, tj termo davac. Kupim nov, zamenim, iiiiii opet isto.
      Zatim je posumnjao na regulator pritiska kod pumpe i na njemu je pomerao sraf. Nakon toga oce da upali i da drzi stabilan ler gas na 900 obrtaja ali i dalje jako tesko prima gas, prva 2-3 minuta . Posle toga, kad se malo zagreje motor, prima gas ali i dalje ne dovoljno dobro
      Danas kupim karburator sprej i operem motor ler gasa, proverim creva da nisu napukla, iiiii opet isto, lepo upali ali ne prima gas dok je hladan.

Grrrrrrr IZLUDEH,
      A to, sto sam puko pare, da ne spominjem
      HELP

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Prema onome što si do sada utvrdio ja bih rekao da je ili pumpa ili regulator u kvaru.
        Neophodno je utvrditi da li pumpa ima dotok iz rezervoara,znači sito u rezervoaru i filter ispred pumpe.
        Utvrdi koliki pritisak gura pumpa na samom izlazu,tako što ćeš na izlaz pumpe zakačiti manometar.Znači,pumpa gura pritisak samo u manometar.Ali pazi!
        Ispravna pumpa gura 6 i više bara u zavisnosti od tipa pumpe.
        Ako je to ispravno,baci se na regulator pritiska goriva,tj. izmeri tačan pritisak u razvodnoj cevi za benzin.U zavisnosti od tipa ECU treba da bude: sa motronic 4.1 (do 1990.god) 3,1 do 3,3 bara sa iskopčanim vakumom na regulatoru ili motronic 1.5 (od 1990.god) 2,5 do 3,0 bara isto sa iskopčanim crevom vakuma usisne grane sa regulatora pritiska.
        Proveri i po potrebi na kraju operi benzinske dizne.

Comment

• guldin
          CBC Član
          • 26.09.2010
          • 10
          • Beograd

U aprilu mesecu sam radio veliki servis i tada je promenjeno sve sto je potrebno, filter goriva (do sada presao nekih 5.000 km), i oprane su dizne.

E, sad. Mi smo pritisak koji pumpa daje merili tako sto smo manometar prikacili na dovodno crevo pod haubom, i startovali motor (na leru radi na oko 2 bara, a pri turazi daje oko 4b) , a vakuum crevo nismo odspajali.
          Gledali smo autodatu i prema njoj, posto je omega 1987. pritisak treba da bude 3.1-3.3

Probacu sutra na nabedim majstora da prikopcamo manometar oma iza pumpe, pa da vidimo sta ce da kaze

I da dodam jos nesto, neznam da li je povezano sa trenutnim problemom oko paljenja, ali unazad nekoliko dana primetio sam da se izduvni gasovi dosta osecaju na benzin.

Comment

• BANEKS
            CBC Član
            • 14.09.2010
            • 13
            • BATAJNICA

Promeni ti njemu lepo stepmotor i bice to dobro !!!

Comment

• TECA
              CBC Senator XXL
              • 14.10.2007
              • 2355
              • Oz

(na leru radi na oko 2 bara, a pri turazi daje oko 4b)
              Il ti ne valja manometar ili regulator pritiska,il ti fali struje na pumpi pa se sve malo iskomplikovalo

Comment

• guldin
                CBC Član
                • 26.09.2010
                • 10
                • Beograd

Originally posted by TECA
                (na leru radi na oko 2 bara, a pri turazi daje oko 4b)
                Il ti ne valja manometar ili regulator pritiska,il ti fali struje na pumpi pa se sve malo iskomplikovalo

Pa to i pokusavam da otkrijem , ovde kroz pricu, jer ne mogu da idem malo malo kod majstora i da pucam pare.
                Regulatora pritiska valjda imaju dva, jedan pod haubom i jedan kod pumpe. Postoji li opcija da se ti delovi ispitaju pre zamene jer otkrivanje kvara kupovinom jednog po jednog novog dela je neisplativa.

Cuo sam i savete da bez mnogo razmisljanja kupim novi step motor, ali mi je to mnogo rizicno posto je on oko 100 eura, zato sam ovaj moj i oprao danas. Da li treba da mi se upali CHEK lampa kada skinem dzek sa step motora ili da se ugasi auto? Postoji li neka zamena za taj motor. na primer cuo sam da je step motor kod vecine automobila isti, a da su cene naravno veoma razlicite. da li odgovara od nekog drugog auta, a da je jeftiniji u nabavci?

Comment

• ciklon
                  CBC Senator XXL
                  • 11.08.2008
                  • 362
                  • Beograd

Ventil ler gasa ( step motor ) je isti kod c20ne i c20xe a mislim da odgovara i sa nekih alfinih motora ali nevažno je kada imaš veliki izbor opelovih ne i xe motora po otpadima pa uzmi polovan i isprobaš ga na licu mesta. Ako valja tj. ako ti se menja rad motora na bolje, kupiš ga, ako ne, samo se zahvališ. Polovnom mu je cena 20 - 25 evra. Mada on retko odlazi, obično je zaprlja a to se upešno rešava bućkanjem u nekom klineru ili priručno u nitro razređivaču ili benzinu.

Ja tipujem na pumpu ili neko crevo da pušta, pa kada odstoji ( a usput i ohladi ), ispusti pritisak iz sistema pa teško pali dok opet ne nagura pritisak u magistralu. Recimo.

Da li ti teško paljenje zavisi i od nivoa goriva u rezervoaru? Postoji jedna gumica na plovku koja zna silno da zeza kada se vozi sa malo goriva u tanku...
                  ponika marke ROG :-)

Comment

• guldin
                    CBC Član
                    • 26.09.2010
                    • 10
                    • Beograd

Step motor sam oprao i nista se nije promenilo.
                    Pumpa je nova, creva oko nje pregleadna i ispravna. Na mestu parkiranja nikada nije bilo ni jedne kapi bilo cega ispod auta.
                    Paljenje ne zavisi od nivoa goriva u rezervoaru, plovak je ispravan i dosipam cim se upali rezerva, tj. ne vozim na minimumu benzina.
                    Auto je kod mene vec 6 godina, zadovoljan sam i nemam nameru da ga menjam, samo povremeno kad udju gremlini pod haubu, malko mi skoci pritisak na 200

Comment

• Stratos
                      CBC Senator XXL
                      • 10.09.2008
                      • 2594
                      • Novi Sad

Napisah ti tačnu proceduru za otkrivanje krivca.Samo je tvoje da je sprovedeš i nađeš rešenje bez kupovine delova pre pronalaženja kvara.
                      Izbor jr na tebi

Comment

• guldin
                        CBC Član
                        • 26.09.2010
                        • 10
                        • Beograd

Zahvaljujem se svima na strpljenju i savetima.
                        Mislim da cu par dana da ohladim glavu od ove teme.
                        Nakon toga cu naci vec neko resenje.
                        Pozdrav

Comment

• guldin
                          CBC Član
                          • 26.09.2010
                          • 10
                          • Beograd

Evo me ponovo.

Cini mi se da je red da se javim svim ljudim a dobre volje, nakon RESAVANJA PROBLEMA.
                          Dakle PROBLEM je RESEN !!!!!!!!!

Kako?
                          Pa srpski brate.

Pre neki dan sam, u nedostatku bolje ideje, provozao auto , oko 50tak kilometara
                          ali pod malko vecom turazom (do 6.000 rpm).

Nakon toga, sve lepo radi, auto normalno pali ujutro, lepo prima gas, ravnomernije radi, i bolje vuce.

Dakle nisam vise nista menjao pod haubom, samo sam ga isturirao.

Ipak bih na kraju postavio jos jedno pitanje. Ta informacija ce mi koristiti u buducnosti.
                          Na koji nacin proveravam ispravnost step motora, odnosno da li kada skinem dzek sa step motora auto treba da se ugasi ili da upali check lampu?

Comment

• TECA
                            CBC Senator XXL
                            • 14.10.2007
                            • 2355
                            • Oz

Ako je sve ostalo ispravno,raskacinjanjem dzeka bi obrtaji trebali da podnu,skoro do gasenja.

Comment

• guldin
                              CBC Član
                              • 26.09.2010
                              • 10
                              • Beograd

Evo jos jednog pitanja.
                              Pre neki dan sam skinuo leptir ler gasa i oprao ga carb cleanerom.
                              Nakon toga ler gas se povecao na 1500.
                              Bio sam u prilici da pozajmim drugi step motor (posto sam na njega sumnjao)i sa njim radi na 1200 obrtaja a on je sigurno ispravan (provereno).
                              Jos uvek jedva prima gas kad je hladan.
                              Takodje se sada prilikom gasenja motora desava da kada izvadim kljuc, motor nastavlja da radi jos oko 1 sek (zatrese se)

Comment

Working...
                              X