Audi 80 b4 2.0 motor ABK spaner sece zubcasti kais

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sujo70
    CBC Član
    • 04.12.2009
    • 24
    • bgd

Audi 80 b4 2.0 motor ABK spaner sece zubcasti kais

u avgustu mjesecu zamijenio zubcasti kais i spaner -zatezac zbog toga sto je spado sa remenice bregaste osovine a zatezac ga je sekao i tanjio sad se isto desava majstor koji mi je radio kaze da je to bilo zbog zatezaca sad je novi postavljen i isto se desava da li neko zna zbog cega i sta da radim
  • VVLAJKO
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2008
    • 484
    • Nis
    • Audi A4, Primera p12

Re: Audi 80 b4 2.0 motor ABK spaner sece zubcasti kais

Tu nesto nije sa tog modela motora ili ima aksijalni luft u radilici ili/i bregastoj.

Inace postoje kaisevi sa 121. i 124 zuba, za ABK ide sa 124.
    Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• dicman
      CBC Član
      • 05.03.2008
      • 99
      • Kraljevo

veoma veliki problem kod tih motora, ako je neko ranije skidao glavu motora moze i ona da bude pomerena aksijalno u odnosu na remenicu i automacki sece kais. . . .mora se popusti glava i namesti kako trweba .. . . .

Comment

• sujo70
        CBC Član
        • 04.12.2009
        • 24
        • bgd

glava je skidana i radjena ali se i pre desavalo a i sad,
        danas sam obratio paznju kais na remenici bregaste lagano seta napred nazad kad se gleda sa prednje strane auta remenica ne seta samo kais tako isto zatezač ravnomerno se okrece bez oscilacija

Comment

• TECA
          CBC Senator XXL
          • 14.10.2007
          • 2355
          • Oz

Malo nezgodno,u problemu moze biti neka od remenica ili iskosenost spanera.Prvo bih menjao kaisnik na radilici i kais,pa sta bude...

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

Originally posted by dicman
            veoma veliki problem kod tih motora, ako je neko ranije skidao glavu motora moze i ona da bude pomerena aksijalno u odnosu na remenicu i automacki sece kais. . . .mora se popusti glava i namesti kako trweba .. . . .
            Aj mi pojasni kako se to glava pomeri kroz centraze i kako se popusti pa se namesti?!
            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• sujo70
              CBC Član
              • 04.12.2009
              • 24
              • bgd

ima li mu pomoci ili ne

Comment

• sujo70
                CBC Član
                • 04.12.2009
                • 24
                • bgd

da li ima neko ko moze da mi kaze da li kod Audi 80 b4 ima neki distancer koji lezi na zubcaniku radilice i odvaja remenicu alternatora od zubcanika zubcastog kaisa jer na tom delu mi sece zubcasti kais bilo bi pozeljna i neka slika kako to stoji i slika brezona zatezaca kaisa jer mi je na autu nabudzen od necega drugog

Comment

• nina996
                  CBC Senator XXL
                  • 20.03.2009
                  • 324
                  • leskovac

Ako sam te dobro razumeo nema tu nikakvog distancera ide zupcasta remenica usrafljena centralnim srafom u radilicu i u nju se usrafi remenica za klinasti ili pk kais sa 4 inbus srafa.ako ti tu sece kais ili je remenica zupcastog kaisa ujedena ili krivo lezi na radilici nevidim drugi problem.poz
                  Pirke

Comment

• sujo70
                    CBC Član
                    • 04.12.2009
                    • 24
                    • bgd

nije to proverio sam menjali smo zubcanik radilice ,ali mi danas jedan mehanicar rece da se radi o brezonu koji n nosi spaner da se iskrivio i da je spaner iskrivljen i da zbog toga svlaci kais a da ga u donjem delu nagriya plastika i koja stiti zubcanik radilice

Comment

• sujo70
                      CBC Član
                      • 04.12.2009
                      • 24
                      • bgd

da li je to moguce da se deso da li neko ima iskustva ili je imao slican problem

Comment

• sujo70
                        CBC Član
                        • 04.12.2009
                        • 24
                        • bgd

moze li neko da mi kaze gde mogu u beogradu da nadjem brezon-(nosač spanera) izgleda da je on problem on se zakrivi i odvuče kaiš kada sam opustio centralni sraf koji stoji na nosaču spanera isti se zakrenuo i odvuko mi kais a kada sam na zatezaču postavio nekoliko sajbnica tada je sve bilo u redu i kais je isao po sredini proverio sam kod prijatelja ima isti auto a nema zaj sraf kod njega spaner stoji ravno na sredini ali se ne mrda ne zakrivljuje se molim pomoc radi se o motoru ABK 2.0 Audi 80 B4 ako neko ima nek se javi

Comment

• sujo70
                          CBC Član
                          • 04.12.2009
                          • 24
                          • bgd

resio sam problem brezon koi ide u glavu motora tj, sraf-nosac spanera na koji se navlaci spaner usled nepaznje majstora proklizao je sraf koji steze spaner spaner se zakrivi manje od 1 mm i odvuce kais na ivicu remenice bregaste i sece ga dole o plastiku koja koja pokriva remenicu radilice, moze se resiti i ako se postavi jedna matica ispod usmerivaca spanera tako da ne dozvoljava da usmerivac ode prema motoru -*usmerivac je u obliku polumeseca jednim delom s kaci na centralni deo spanera imbus kljucem a drugi deo na zatezac spanera, hvala svima na pomoci

Comment

• sujo70
                            CBC Član
                            • 04.12.2009
                            • 24
                            • bgd

nema sanse da se to desi jer nebi mogla da se montira glava i pritegne kako treba

Originally posted by dicman

Comment

• sujo70
                              CBC Član
                              • 04.12.2009
                              • 24
                              • bgd

u pravu si 100 posto ali spaner je lezao krivo i svlacio kais centralni sraf na spaneru proklizao povukao spaner napolje i malo ga iskosio dovoljno da o plastiku koja stiti radilicu sece kais zamenio sam sraf -osac spanera pritegao ga i sve je u redu hvala na odgovoru

Originally posted by nina996
                              Ako sam te dobro razumeo nema tu nikakvog distancera ide zupcasta remenica usrafljena centralnim srafom u radilicu i u nju se usrafi remenica za klinasti ili pk kais sa 4 inbus srafa.ako ti tu sece kais ili je remenica zupcastog kaisa ujedena ili krivo lezi na radilici nevidim drugi problem.poz

Comment

Working...
                              X