Avaj , auto iz tehnickih razloga nije vozen prosle zime a radi se o alfi 164 sto i nije mislim bitno za temu , u njemu je bilo desetak litara benzina , cim je otoplilo motor vracen dosuto desetak litara za palljenje uglavnom posto vozim na LPG , namesteno je da kada prebaci na gas iskljuci potapajucu benzinsku pumpu , posle desetak dana svakodnevne voznje nece da upali na benz i ode osigurac na releju za pumpu , stavim nov i konstatujem da se greje kabl ka njoj , izbacim naravno ceo rele i prvi vikend skidanje boce pre svega da bih dosao do nje , probam direktno napon kada sam iskopcao iz instalacije ali konstatujem da je " zalepila" , uimao srecom drugu komplet u kucistu i samo zamenim i ovu odlozim da jednog dana pogledam , isto se desi posle desetak dana , bio sam u guzvi i predjem na paljenje i voznju samo na gas . Rasklopim prvu skinutu i vidim da je gumeni ulozak u koji je ubacena pumpa postao jedna bezoblcna smola . Iskompletiram i trecu , juce skinem drugu i zateknem isto stanje , tj deo gumenog creva koji je inace otporan na bezin se melje pod prstima i isti veliki gumeni deo istopljen .
Malo sam smorio sa uvodom , uglavnom benzin koji sam izvadio smrdi na razredjivac i terpentin , rastvorena guma u njemu zabetonira rolnice na pumpi , ali je problem da po dnu rezervoara imam sloj polurastopljene gume , ne bih da ga skidam posto nije nikad i verovatno bi se pok
idali srafovi koji drze selne , a dno je dostupno kroz rupu od pumpe iz gepeka , ideja je da dno obrisem krpom , tj krpama i nitro razredjivacem , ako neko ima bolju ideju bio bih zahvalan za predocavanje iste .
i da li je moguce da je benzin od stajanja promenio toliko svojstvo ili je natrcan na pumpi neki otpad ?
PS rezervoar je plastican .
Kako i treca ne bi platila glavom a o dolazenju do nje da ne pricamo .
TNX
Malo sam smorio sa uvodom , uglavnom benzin koji sam izvadio smrdi na razredjivac i terpentin , rastvorena guma u njemu zabetonira rolnice na pumpi , ali je problem da po dnu rezervoara imam sloj polurastopljene gume , ne bih da ga skidam posto nije nikad i verovatno bi se pok

PS rezervoar je plastican .
Kako i treca ne bi platila glavom a o dolazenju do nje da ne pricamo .
TNX
Comment