Gumeni deo pumpe rastvoren u benzinu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gaston
    CBC Senator XXL
    • 24.03.2005
    • 324
    • N BG - Batajnica

Gumeni deo pumpe rastvoren u benzinu

Avaj , auto iz tehnickih razloga nije vozen prosle zime a radi se o alfi 164 sto i nije mislim bitno za temu , u njemu je bilo desetak litara benzina , cim je otoplilo motor vracen dosuto desetak litara za palljenje uglavnom posto vozim na LPG , namesteno je da kada prebaci na gas iskljuci potapajucu benzinsku pumpu , posle desetak dana svakodnevne voznje nece da upali na benz i ode osigurac na releju za pumpu , stavim nov i konstatujem da se greje kabl ka njoj , izbacim naravno ceo rele i prvi vikend skidanje boce pre svega da bih dosao do nje , probam direktno napon kada sam iskopcao iz instalacije ali konstatujem da je " zalepila" , uimao srecom drugu komplet u kucistu i samo zamenim i ovu odlozim da jednog dana pogledam , isto se desi posle desetak dana , bio sam u guzvi i predjem na paljenje i voznju samo na gas . Rasklopim prvu skinutu i vidim da je gumeni ulozak u koji je ubacena pumpa postao jedna bezoblcna smola . Iskompletiram i trecu , juce skinem drugu i zateknem isto stanje , tj deo gumenog creva koji je inace otporan na bezin se melje pod prstima i isti veliki gumeni deo istopljen .
    Malo sam smorio sa uvodom , uglavnom benzin koji sam izvadio smrdi na razredjivac i terpentin , rastvorena guma u njemu zabetonira rolnice na pumpi , ali je problem da po dnu rezervoara imam sloj polurastopljene gume , ne bih da ga skidam posto nije nikad i verovatno bi se pok idali srafovi koji drze selne , a dno je dostupno kroz rupu od pumpe iz gepeka , ideja je da dno obrisem krpom , tj krpama i nitro razredjivacem , ako neko ima bolju ideju bio bih zahvalan za predocavanje iste . i da li je moguce da je benzin od stajanja promenio toliko svojstvo ili je natrcan na pumpi neki otpad ?
    PS rezervoar je plastican .
    Kako i treca ne bi platila glavom a o dolazenju do nje da ne pricamo .
    TNX
    27.5 god za djevrekom auta snova :
    Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Re: Gumeni deo pumpe rastvoren u benzinu

Mator benzin ti je unistio sve to definitivno. Moras sve istaci i sipati skroz novu corbu a ne da je krstis sa starom.
    Dal to dole mozes pobrisati krpom tesko je reci, moras probati ali stvarno bi najbolje bilo skinuti ceo rezervoar i sve dobro isprati.
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• vujke
      Admin
      • 29.09.2004
      • 1673
      • Mladenovac
      • Daewoo Lanos 1.5SX

Ako je guma uhvatila za dno mozda ces morati trihloretilenom da je "operes".
      while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• gaston
        CBC Senator XXL
        • 24.03.2005
        • 324
        • N BG - Batajnica

Sve sam ispumpao i obrisao , ali kad predjem rukom , noktima po dnu ostane crno ispod noktiju , tacno se oseti prelaz gde je klizavo iznutra a gde ima sloj gume , mislim da skidanjem nista ne bih dobio , ovo je dostupno a ujedno i naj veci otvor na rezervoaru , trihloretilen mi nije pao na pamet , to bese koriste i graficari kad se za pranje valjaka , a i ne znam gde bih nabavio , aceton mislim lakse mada on brze isparava , uglavnom dostupno je 90 % dna samo je pitanje sa cim , i mozda glupa ideja da kad sunem novo gorivo sipam malo ulja , par kapi u njega , jes da ce da dimi ali opet malo sacuva - podmaze novu pumpu , regulator pritiska ?????

Ili postoji nesto svakodnevno pri ruci da rastvara gumu a ne ostecuje teflonsku plastiku ? a lako ga je posle eliminisati , nesto poput AT ulja ili sl ???? ???????
        Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

Comment

• maliomladinac
          CBC Senator XXL
          • 21.11.2008
          • 995
          • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Samo cu da uletim na kratko u temu i da offujem.
          Matora chorba moze svaku potapajucu pumpu da unisti ili? I koliko od prilike treba da odstoji benzin dok ne postane ubojit za delove?

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
          061/665-94-23

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Po mojoj proceni sve posle 6 meseci je veoma lose po delove. Mada tu bi expendable ili neko drugi trebao da objasni sta se tu desava i do kakvih reakcija dolazi starenjem goriva?
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• gaston
              CBC Senator XXL
              • 24.03.2005
              • 324
              • N BG - Batajnica

I da li postoji razlika ako stoji u kanti metalnoj namenski za gorivo , hermeticki zatvorenoj bez muckanja , dodira sa drugim razlicitim materijalima i sl ? Ili je to bilo namenjeno drugacije destilovanim benzinima i nekim automobilma koji su proslost ?

Comment

• gaston
                CBC Senator XXL
                • 24.03.2005
                • 324
                • N BG - Batajnica

Za skladistenje u kanti niko ne zna ili ga mrzi da napise ? Imam od pre godinu dana u podrumu sto sam izvadio sipano u Svajcarskoj .... ? za ne daj boze sad razmisljam da li da ga bacim , tj iskoristim za neko ciscenje ili sl ?

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Iskoristi ga za pranje nečega. Koliko se sećam sve što vredi u benzinu ispari posle 27 dana il itu negde, posle ostanu teške stvari koje teško gore. Još više vremena dobija se taj miris špiritusa ili razredjivača a tako se i ponaša, pojede sve živo... Ne znam koliki je taj rok ali se ne meri godinama...

Ne bih rizikovao za par hiljada dinara ili manje....
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
                    CBC Senator XXL
                    • 10.09.2008
                    • 2594
                    • Novi Sad

pojede sve živo...
                    Onda je bolje da ne pere delove sa tim benzinom jer se obično peru ispravni delovi pa bi bilo šteta.
                    Neispravni delovi se valjda bacaju neoprani .

Comment

• gaston
                      CBC Senator XXL
                      • 24.03.2005
                      • 324
                      • N BG - Batajnica

Pa ne bih maticne ploce , neko grubo pranje , vidis da se pretvorio u super rastvarac , operes rostilj i umesto da ga brises kresnes sibicu i odmaknes se , sve lepo cisto

Neke metalne delove naravno prati naravno ili posle eko klinai sl ,

Skinuta boca znaci proba pumpe bez kantice pa na pumpu ne dolazi u obzir ,

Comment

• Dejo_Joe
                        CBC Veteran
                        • 25.08.2009
                        • 104
                        • Subotica

Prosle godine mi se slicno desilo na Fiat Tipu...nasuo rezervoar pun,a pored toga vozim na gas,i nisam dosipao nista svezeg benzina pola godine i vise jer nisam znao sta se moze desiti....naravno crkla pumpa i guma sto je drzi u rezervoaru neka.Ta guma se raspala pa je pumpa dohvatila komad,zacepila cev,pumpa crka jer se zaglavilo parce u njoj.Uglavnom haos mi napravila samo takav da me majstor ZASLUZENO odrao i zbog posla i zbog vremena koji mu oduzelo...od tad,jest da sam ga prodao i da vozim sad punto na gas,obavezno mesecno 10-15lo benzina sipam...a poruka svima koji voze na gas:trosite mesecno barem 10l benzina,jeftinije je i to nego popravka od 50,100-pa i vise evrica!

Comment

• gaston
                          CBC Senator XXL
                          • 24.03.2005
                          • 324
                          • N BG - Batajnica

Ja imam tu srecu da se ne bakcem sa majstorima , i obe pumpe cu verovatno osposobiti , ovde je bio problem sto su rolnice verovatno usled trenja nanele sloj rastopljene gume i slepile se izmedju u**** i potisa , rezervoar opran , luftira se , sad kad stavim pumpu i sipam corbu videcu kakvo je stanje sa regulatorom pritiska i diznama , znaci jos dva sata na zamenu i ciscenje ako je nedaj boze i jedno i drugo , ili samo stavim drugu magistralu posto nemam filtera za dizne a da li se tako sto da oprati u ultrazvuku , verovatno ali da sipam eko klin ili sl i pustim da polako cakce dok se kuva . Sad i ja znam , ustvari znao i ranije samo dok se ne opeces ne znas koliko je vruce , i nisam ocekivao da je bas toliko agresivan kada je guma u pitanju , ima ono plasticno povratno i njemu nije nista .

Comment

• gaston
                            CBC Senator XXL
                            • 24.03.2005
                            • 324
                            • N BG - Batajnica

Sinoc sam bio na nekom rodjendanu , spomenem problem a pak prijatelj gde sam bio je imao isti , pa je jos i cipele upropastio kada ga je vadio , uglavnom on je u nekom razgovoru pak sa prijateljem koji je tehnolog u petrohemiji dobio info da se to desava sa klasicnim benzinom i otprilike tetril olovo se izdvaja i jos neke reakcije se desavaju i on postaje agresivan i prema sintetickoj gumi , dok je kad je bezolovni u pitanju druga prica , tj , ne valja ni on da stoji ali ne postaje agresivan .

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

Postaje i od bezolovnog.
                              U servisu imamo sto za ispitivanje dizni.Povratno crevo za gorivo je zaronjeno u kanticu u kojoj je bezolovni benzin(njega koristimo za ispitivanje).Na čega liči posle samo mesec dana-čudo. Toliko nabubri guma da spolja poveća sigurno duplo prečnik a unutrašnji se smanji.Guma postane tegljiva i lepljiva kao žvakaća guma.Radi se o crevu za benzin sa jednim platnom,tj dva sloja gume.

Comment

Working...
                              X