fiat punto 1.2 mk2 slabo grejanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

fiat punto 1.2 mk2 slabo grejanje

Grejanje u kabini mi je mlako ,skoro pa nikakvo. kada pipam ona dva creva sto idu u kabinu iz motora.jedno je vrelo a drugo je mlako-hladno. kapiram da mi je zapusen mali hladnjak u kabini.
    Motor normalno postize radnu temperaturu i odrzava je. (znaci nije termostat) . koliko sam primetio za ovih nedelju dana koliko posedujem auto.auto ne gubi vodu. ne curi , ne trosi je.

da li su sigurni oni preparati koji ispiraju sistem za hladjenje ( wynns ,L.Moly.. ) ?
    ili da skinem ta dva creva koja idu ka malom hladnjaku i da probam da ga isperem bastenskim crevom.?
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
  • -slavisa-
    CBC Član
    • 30.01.2009
    • 84
    • Raska

Re: fiat punto 1.2 mk2 slabo grejanje

Probaj sa ispiranjem vodom pod pritiskom,ali u kontra smeru od uobicajenog kruzenja vode u sistemu,meni je odlicne rezultate dalo ispiranje tih kazancica masinom za pranje toplom vodom ,pod pritiskom,ali pazi ima jedna zvaka-moras lagano,inace ce kazance puci....pozdrav

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

hvala @slavisa.
      Ipak sam za svaki slucaj otisao do servisa za auto-klime i rade i ove male hladnjake .Nisam hteo da se zezam ( a nemam ni uslove ) ,cim sam primetio da su creva za vodu spekla za plasticne lulice nisam hteo da se zezam da ih izlomim.
      isprali su mi mali hladnjak i ceo sistem za hladjenje motora. Sad imam grejanje koje duva vrelo.

Comment

• mali01
        CBC Početnik
        • 19.08.2008
        • 4
        • beograd

ja imam isti problem pa me interesuje u kom servisu si bio i koliko je kostalo ispiranje ? koliko je auto ostao u servisu? hvala,pozdrav

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

ispiranje je trajalo pola sata ili malo duze ( nije to neka filozofija) naplaceno oko 2000 din ,posto je radjeno jos nesto,pa neznam koliko je samo to.
          nisam nesto zadovoljan ,grejanje mi je onako mlako , ali dovoljno ..pa nisam jurio jos negde da to sredjujem.
          ne bih preporucio taj servis.
          ovo moze da ti odradi bilo koji automehanicar .

Comment

• Keketarac
            CBC Senator XXL
            • 01.09.2007
            • 588
            • Novi Sad
            • Seat Ibiza 1.2 TSI

Kod sad ovde koga?

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

na prethodnim kolima mi je jednostvano grejanje bilo dosta jace (corsa B dizel ).
              duva sad slabije toplo nego kada su mi isprali , a i onda je bilo toplije vreme.
              radi , ali ne mogu da kazem da imam extra grejanje ,ali da je zadovoljavajuce DA.

termostat je OK ,stoji na pola i ne pada. filter klime OK.
              moguce i da one klapne ne otvaraju do kraja prema malom hladnjaku .. i to se desava.

Comment

• mali01
                CBC Početnik
                • 19.08.2008
                • 4
                • beograd

pa i meni je sve sto sam proveravao kao ok,nemam pojima sto mi tako mlako duva,a i to sam primetio tek kada je zahladnelo posto sam auto uzeo ovog leta proveravao sam samo klimu nije mi palo na pamet da na plus 40 proverim da li radi grejanje i sada se prilicno smrzavam ,a sta ce biti kada jos zahladni nemam pojima. gledam da kupim onu grejalicu za kola sto radi na 12v da malo pripomogne. Hvala na odgovoru,pozdrav!!!

Comment

• budrajunior
                  CBC Član
                  • 14.12.2010
                  • 20
                  • novi sad

znam dosta ljudi koji imaju problema sa grejanjem kabine FIATOVIH automobila. i ja sam jedan od njih jer sam nedavno kupio bravo jtd. mnogo sam se razocarao u tu mogucnost automobila. prethodni modeli(glf 2ben,skoda fabia sdi) grejali su kao u avgustu,a bravom se vozim 100km i jaknu ne skidam. pratio sam creva i cini se da sve radi. e onda na scenu nastupa SRBISTAN!!! parce kartona sam postavio ispred hladnjaka i eto radosti. poceo bravo da zagreva kabinu vrlo dobro. ne kazem da je ovo idealno resenje,ali nije skupo i daje rezultata.
                  mozda je ovo prilka da me neko posavetuje o plus-minus osobinama ovog mog poduhvata

Comment

• Dzoni_mkv
                    CBC Senator XXL
                    • 29.04.2007
                    • 875
                    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Tebi onda bato najverovatnije termostat nije ispravan, tj stalno je u otvorenom polozaju, pa motor ne postize radnu temperaturu. Taj tvoj metod "seci usi krpi doope" je los i moze da se desi da cim malo otopli a zaboravis da skines karton sa hladnjaka na nekoj uzbrdici pregrejes motor a dalje vec znas sta to nosi sa sobom.
                    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Stratos
                      CBC Senator XXL
                      • 10.09.2008
                      • 2594
                      • Novi Sad

Nema po NS poštene uzbrdice
                      Pod hitno menjaj termostat. Posledice mogu nastati i ako ne pregreješ motor.

Comment

• banekg
                        CBC Senator XXL
                        • 06.09.2010
                        • 1274
                        • Nis
                        • Toyota Carina e 2.0

Meni ovde nasto nije jasno. Da li ti Fiati imaju onaj standardni sistem grejanja - dva creva, radijator, slavina ili nesto slicno, ventilator..., ili je to neko novoizmisljeno grejanje. Tacnije, oduvek nisam shvatao kada neko kaze na tom i tom autu je lose grejanje fabricki. Ako je sistem ovakav, i sve je ispravno, znaci da se grejemo vodom, kao i u kuci sa parnim grejanjem, a to znaci da, ukoliko je sve ispravno, grejanje mora da ubija od 40 stepeni vode pa na gore.

Ako se voda ne zagreva, nesto nije u redu, ako se zagreva, a nemamo grejanje, opet nesto nije u redu, a sve vezano za to nesto, je jako prosto srediti, ili ja negde gresim, sto bi rekao moj mentor Stratos?
                        Long Live CBC!!!

Comment

• budrajunior
                          CBC Član
                          • 14.12.2010
                          • 20
                          • novi sad

ja vam kazem da sam pratio kretanje vode i cini se da radi po propisu(voda koja dolazi do hladnjaka,bilo malog ili velikog,uvek je toplija od izlazne temperature vode). odem kod majstora,kaze nije termostat. i meni je skroz cudno sve to,ali sta da radim. ma ima onaj kartoncic da cuci pod haubom do marta i to ce da bude pesma.
                          sta bi moglo biti ako nije termostat?

Comment

• astambura
                            CBC Član
                            • 19.10.2010
                            • 84
                            • Prnjavor RS
                            • Grand cherokee 5,2

Ne mogu se sjetiti da li taj model ima pokazivac temperature,ako nema mora se u voznji pratiti temp. preko diagnostike i ako pada ispod 70c. mijenjaj termostat
                            Ima jos jedna mogucnost a to je mali hladnjak koji se kod fijata cesto zacepi pa smanji protok,pipajuci crijeva rukom ti ne pomaze u provjeri,moras skinuti crijeva sa malog hladnjaka i produvati kompresorom na obe strane a u pauzama izmedju duvanja uvijek naspi oko pola litre vrele vode...NEZNAM STA SAM IH TAKO VEC OCEPIO i griju kao ludi... i prosle sedmice sam imao jedan slucaj bas sa puntom... pozzz
                            sve sto mozes uradi sam...malo je onih koji to danas "mogu i zele",kako treba...

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

Khm,khm... Bane,

nećeš mi prikačiti nikakvu obavezu,makar da je u pitanju i upravni odbor.

a to znaci da, ukoliko je sve ispravno,
                              Ne treba tu nikakav mentor,vidovnjak ili nedajbože majstor. Grejanje na puntu je izvedeno preko plavog zuba...za ostalo nesmem da ofiram
                              Mada me činjenica da
                              voda koja dolazi do hladnjaka,bilo malog ili velikog,uvek je toplija od izlazne temperature vode).
                              potpuno zbunjuje.
                              Nemam pojma šta da kažem.

Ipak ću probati: ako sa kartončetom greje a bez kartončeta ne,ja bih se zakleo da termostat ne zatvara potpuno. To se uči u predškolskoj automehaničarskoj ustanovi. Uči se i da posledice rada motora sa neispravnim termostatom ostavljaju trajne posledice na cirkulaciju u extremitetima,stanju u skrivenoj pregradi novčanika,i na superiornost u odnosu na majstora koji nije uspeo da uvali popravku vlasniku i slično.
                              Mada,načuo sam neke neosnovane sumnje da takvo stanje ostavlja negativne posledice na rad i životni vek motora i pratećih a vitalnih elemenata pogonskog sklopa. Proveriću ove glasine,pa javljam.

Comment

Working...
                              X