Pomoc Citroen saxo 1,5d 2002

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srle77
    CBC Član
    • 20.01.2009
    • 11
    • Pancevo
    • Renault Clio

Pomoc Citroen saxo 1,5d 2002

Pozdrav svima
    Molim za misljenje oko citroen saxa 1,5 dizela, problem je u sledecem:
    Auto pri strartu jako tesko pali, vergla dosta cak i do minute, naravno ne iz prvog pokusaja vec iz par, i kad upali prvih 5 min. voznje jako tesko prima gas, kao da mu treba vreme da se zagreje, posle toga ide dobro, tj. ne gusi se. Proverio sam grejace i dovod struje do grejaca to je OK, akumulator je nov jer sam ga skoro kupio. Sumnjam da je neka od dizni zapusena.
    Molim za misljenja, ako je neko imao slican problem, ili se sretao sa takvim, vidim da preporucuju neko ciscenje dizni Wynns tehnologijom, kao majstori prikljucuju na dovod goriva i to, al niko ne spominje filter goriva, ipak taj wins treba da prodje kroz filter, dali postoji nesto sto mogu sam da probam da uradim pre nego ga oteram kod majstora

Nalazio sam na forumima da kod renoa postoji slican problem sa EGR ventilom, za saxa nisam nasao nista o tome, ne znam iskreno dali ovaj auto ima EGR ventil i ako ga ima gde se nalazi?
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Re: Pomoc Citroen saxo 1,5d 2002

Ima 5 tipova tog motora iz 2002. godine. Tražiš pomoć a nisi ni uputstvo za postavljanje teme pročitao, nije opravdanje što si nov...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• srle77
      CBC Član
      • 20.01.2009
      • 11
      • Pancevo
      • Renault Clio

Motor je tipa VJX(TUD5B/L4) - iz Autodate
      42KW
      Procitao sam uputstva ali nisam znao da je i ovo obavezno

Comment

• jaksa
        CBC Senator XXL
        • 23.10.2004
        • 701
        • Novi Beograd, SC

Ne verujem da ćeš moći sam nešto da uradiš.
        Ja sam imao donekle sličan slučaj - u pitanju je bila dizna u boš pumpi za dovod goriva u cilindre.
        da li auto ispušta mnogo crnog dima kada stisneš gas?

Comment

• srle77
          CBC Član
          • 20.01.2009
          • 11
          • Pancevo
          • Renault Clio

poprilicno dimi, pricali su mi neki da bi trebalo odraditi servis bosh pumpe, koliko te je to kostalo?

Comment

• jaksa
            CBC Senator XXL
            • 23.10.2004
            • 701
            • Novi Beograd, SC

Ja sam samo tu diznu menjao - 9k din, a kasnije je i aktuator je zamenjen - 100e.

Comment

• srle77
              CBC Član
              • 20.01.2009
              • 11
              • Pancevo
              • Renault Clio

evo sta je bio problem.
              prvo da napisem sta mi se sve izdesavalo, znaci prvo je auto tesko palio i slabo vukao u pocetku, zatim se upalila lampica na kontrolnoj tabli , znak za gresku na motoru, i zatim je auto stao i vise nije hteo da upali.
              Auto sam odslepao na dijagnostiku koja je pokazala da ugao predpaljenja nije dobar, ili neki ventil u pumpi ili auto vuce falš vazduh negde, tako nesto, jer ta greška objedinjuje sve to jer je je to sve skupa.
              Uspostavilo se da je naj jednostavnije, auto je vukao falš vazduh i to na mestu koje nikad nebi izvalio, al zato postoje majstori koji ti za glupost uzmu 2 soma, za 3 min posla.
              Iza filtera za gorivo postoji neka gumica koja je nekako ispala ili ne znam šta, i kroz nju je auto vukao falš vazduh, verovatno je u pocetku bila vec pukla cim je auto tesko palio, a kad je konacno ispala sve se ovo izdesavalo.

Comment

• jaksa
                CBC Senator XXL
                • 23.10.2004
                • 701
                • Novi Beograd, SC

Uzmu ti 2k za 3min posla, a ti nikad srećniji

Comment

Working...
                X