toyota rav 4 vvt-i

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • garo
    CBC Član
    • 01.12.2010
    • 14
    • skopje

toyota rav 4 vvt-i

imam probolem sa moj rav 4.upalio se chek na tabli. odnesio sam ga u toyotin servis na dijagnostika i oni kaza da je u pitanje prvi katalizator pokvaren resetirali su cehk i kazu da se katalizator promeni po izlasko od servis on po 10km povtorno upali pa sam ga odnesio kod drug majstor a on kaze da je upitanje lambda sonda na prvom katalizator obrtomjer u ler gas skace do 1000ob pa padne oko 600ob molim da neko mi kaze sta je o pitanju
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: toyota rav 4 vvt-i

Može biti katalizator a možda i lambda sonda. Takođe može biti još sitna gomila skupih stvari.
    Na osnovu podataka koje si izneo je neverovatno dati precizno mišljenje.

Comment

• garo
      CBC Član
      • 01.12.2010
      • 14
      • skopje

Hvala Stratos sada bicu poprecizan.Znaci na auto sam stavio pre mesec dana plin landirenzo medzutim taj problem sam imao i pre toga i sada na plin znaci dog je hladan motor nista sve je ok a kad zagri tada obrtomjar nije miran u ler gas skaci na 1100 pa pada na 600 pa auto zatrese pa polako ide 800.Danas sam primetio kada ga isturaziram obtomjer naglo pada na 1300 pa posle toga postepeno ide na 800 koj i e normalan rad kad je motor zagrijan.Znaci isto i na benzin i na plin.Ako je lambda sonda dali igra uloga i na plin ili samo na bezin .Inace lambda ima cetiri zice od koi dve su srna jedna bjela i jedna plava.Kako mozem proveriti koja e lamda pokvarena pred da kupim nova.Posto majstor kaze od ovih dve na prvom katalizatoru jedna ne valja.Ovi koi su mi stavili plin kaze da ga stavili na dijagnostika i kaze da im tester kaze losa smesa na gorivo i vazduh i da nije u redu protokomjer pa ga ocistili i sad kaze sve je ok .I od toga nista.Drugi majstor mi kaze da ocistem ler ventil.Inace potrosnja goriva ja 9 benzin i 10,2 plin dali utica lambda na potrosnja .HVALA PUNO .POZDRAV.

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Pravila foruma
        Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja (SPI, MPI) zapreminu, snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.
        Ali ipak da pokušamo škiljeći na jedno oko.
        Predlažem sledeću metodiku u rešavanju problema: odvezi auto kod nekoga na dijagnostiku,što znači iščitavanje kodova grešaka i mernih vrednosti sa posebnim osvrtom na vrednosti lambda sondi, protokomera i dugih trimera. Neophodno je da se iščitavanja obave u radu na benzin i na LPG i uporede vrednosti.
        Bilo bi dobro da se naprave logovi koje ćeš preneti ovde ili ako ne onda precizno popiši sve i postavi ovde.
        Pored toga je neophodno da napišeš koji je to tačno rav sa kojim imaš problema: godište,snaga motora,zapremina motora,kod motora,istorija održavanja i kvarova.
        Takođe navedi i neke pojedinosti u vezi ugrađenog gasnog uređaja.
        Tumačenjem tako dobijenih podataka doći ćemo do uzročnika problema.

Neispravna lambda sonda drastično utiče na rad i potrošnju,isto kao i neispravan protokomer ili zapušen katalizator.

Loše ugrađen i podešen gasni uređaj dovodi do istih problema,mada je kod tebe (ako sam dobro shvatio) problem od pre ugradnje.

Comment

• garo
          CBC Član
          • 01.12.2010
          • 14
          • skopje

toyota rav 4 2002g 110kw 150 ks i ima 4 lamdder sondi 2 na gorni i 2 na dolnji katalizator. A dali e tacno da na dijagnostiku ne moze utvrditi zapusen katalizator.

Comment

• Stratos
            CBC Senator XXL
            • 10.09.2008
            • 2594
            • Novi Sad

A dali e tacno da na dijagnostiku ne moze utvrditi zapusen katalizator.
            NIJE tačno.
            Iščitavanjem parametara rada dijagnostičkim skenerom i nihovim poređenjem se može nedvosmisleno utvrditi da li je katalizator zapušen ili nije.Potrebno je expertsko poznavanje sistema.
            Postoji i nekoliko "lakših" načina,kao što je skidanje katalizatora i njegova vizuelna provera.

Comment

• Gavra
              CBC Senator XXL
              • 06.03.2008
              • 2031
              • Beograd

2.0 sa 110kW ima 2 l.sonde... za Evropsko trziste. 1 ispred i 1 iza kata.......

Problem ces otkloniti kod majstora za plin jer 100% imas ovaj kod u memoriji

P0420 Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 1)

nemoj menjati nista od delova vec nadji nekoga ko ume da ga popravi
              Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• vladaomega
                CBC Senator XXL
                • 11.10.2010
                • 484
                • beograd

p0420 ili p0430 na toyoti rav4. novi software ecu ili zamena katalizatora. ako su uopste ove greske na pomenutom rav 4

Comment

• Gavra
                  CBC Senator XXL
                  • 06.03.2008
                  • 2031
                  • Beograd

ajde vladaomega molim te OBRAZLOZI zasto se menja kat i zasto novi software.....lepo bi bilo da svi naucimo nesto novo.
                  Hvala!

Comment

• vladaomega
                    CBC Senator XXL
                    • 11.10.2010
                    • 484
                    • beograd

to nije moja preporuka vec toyote za otklanjanje ovog kvara na vozilu rav4 u garantnom roku.

Comment

• Gavra
                      CBC Senator XXL
                      • 06.03.2008
                      • 2031
                      • Beograd

pa dobro uradi ceo copy/paste pa postavi.......da naucimo nesto.....odakle je TSB?

Comment

• vladaomega
                        CBC Senator XXL
                        • 11.10.2010
                        • 484
                        • beograd

http://rav4faq.kerkerinck.de/allgemeine ... or_Kat.pdf moze i ovo da posluzi

Comment

• garo
                          CBC Član
                          • 01.12.2010
                          • 14
                          • skopje

znaci tacno je da ima 4 lambde to se vidi i po priklucoci.2su gore pred 1 katalizator i dve su dole pred drugi katalizator.Medzutim dali lambda radi i na plin posto obrtomjer kada je zagrejan motor nije miran i na plin.Primecujem kada je hladan motor kada upalim od auspuh izadze malo vise bel dim i on mirise kiselo na benzin oko pola minut dok malo se zagree dali e to normalino ili e o pitanju katalizator.Kako se ispitava katalizator i dali moze on da utice na nemiran obrtomer kada je auto zagrean u ler gas.HVALA.

Comment

• vladaomega
                            CBC Senator XXL
                            • 11.10.2010
                            • 484
                            • beograd

lambda sonda radi i na benziu i na plinu.moze da utice na ler gas.kako se ispituje katalizator kod rav4 pogledaj post predhodni rav 4 tsb

Comment

• Gavra
                              CBC Senator XXL
                              • 06.03.2008
                              • 2031
                              • Beograd

Inspect Catalytic Converter efficiency by measuring O2 sensor signals, and replace
                              converter if necessary
                              Znaci TESTIRATI operaciju katalizatora i zameniti PO POTREBI!!! ne zameniti odmah

• Engine MIL ON.
                              • Code P0420 or P0430 in the engine ECU.
                              No influence on driveability or engine performance.
                              PRODUCTION IMPROVEMENT
                              RAV4:
                              Modified Engine ECU software and modified catalyst coating
                              Ovaj RAV4 ima problem u voznji tako da se TSB moze zanemariti

Comment

Working...
                              X