Vadjenje uloska brave-astra

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko969
    CBC Početnik
    • 07.12.2010
    • 4
    • Banovci

Vadjenje uloska brave-astra

Sinoć mi se desio kvar da mi je pukao deo uloška kontakt brave, i to onaj mali deo koji ulazi u elektro uložak. Auto sam krenuo da upalim kada se to desilo, tako da mi je ostao u kontakt položaju, pa sam morao da skidam klemu sa akumulatora dok majstor ne dođe. Mučio se dva sata i nije mogao da izvadi uložak brave, gurao je kroz onu gore rupicu i trazio neki položaj kada treba da pritisne nešto, i kada je to uradio i kada je trebalo da izvuče bravu napolje ono ne može, i tako dva sata. Pitanje je da li neko može da mi objasni kako se vadi taj uložak brave, jer koliko vidim to je čest kvar kod opela i kada se to desi auto je ne pokretan. Mislim da to treba da se zna pogotovo što nisam uspeo da nađem deo jer se čeka 5-7 dana i košta 12000 din.
    Hvala
  • Lauda
    CBC Senator
    • 24.07.2010
    • 207
    • Zemun

Re: Vadjenje uloska brave-astra

Koja Astra i koje godište?
    PUŠENJE ILI ZDRAVLJE - ODLUČITE SAMI

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

Zasta bre 12000 doteras mi auto ja ti sredim bravu za duplo manje novaca. znaci kljuc u bravu da ti bude otklucan volan. skines el. ulozak od pozadi (dva srafa ga drze) i upalis auto srafcigerom.
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• nina996
        CBC Senator XXL
        • 20.03.2009
        • 324
        • leskovac

isti je ulozak brave i kod f i kod g astre.odozgo ima rupica otprilike 2mm. gurnes neki klin,ekser bilo sta sto lepo prolazi i onda izvuces ulozak .uzmes na otpadu drugi odneses kod kljucara da ti napasuje na stari kljuc i resis problem.suma sumaru oko 3000din
        Pirke

Comment

• tamburski
          CBC Senator
          • 27.09.2007
          • 210
          • PANCEVO

nov ulozak brave 1200 dinara plafon 2000 hiljade
          a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

• Marko969
            CBC Početnik
            • 07.12.2010
            • 4
            • Banovci

Astra G 2.0DTI 2002god. Majstor je pokusavao kroz tu rupicu da gurne i pritisne, a zatim da izvuče bravu ali nešto mu ne ide. El. uložak se svlači na dole ali tek kad izvadiš cilindar (nije na dva šrafa), a pošto to nije mogao, uspeo je samo da mi polomi el.uložak tako da sada palim auto preko ključa. Nemoguće da je tolika razlika u ceni, zvao sam nekoliko prodavnica i svi su mi rekli približnu cenu, jedina je razlika kada kupim kod autoprometa dobijam bravu koja odgovara mojim ključevima sa još jednim rezervnim i ne moram da nosim kod bravara da mi prepravlja cilindar.

Comment

• Marko969
              CBC Početnik
              • 07.12.2010
              • 4
              • Banovci

Možda kada bi neko ko ima takav uložak, slikao ga i okačio sliku da vidim šta u stvari treba da se pritisne. Pošto sam ja sada probao da izvadim i ništa. Ključ je negde na sredini i tu se oseti kako šrafciger propadne unutra, ali brana neće napolje. Da se nešto unutra nije polomilo? Probao sam samo jednom jer se bojim da ja nešto ne pokvarim.

Comment

• miskovolvo
                CBC Veteran
                • 22.02.2010
                • 171
                • Aleksinac

Idi bre kod Zverka dq ti resi to za dva minuta,sto radite nesto sto vam nije posao,stvarno pokusavam da shvatim neke stvari,ali ne ide

Comment

• zli mario
                  CBC Član
                  • 19.05.2005
                  • 90
                  • novi sad

ima polozaj za skidanje cilindra
                  treba imati celicnu ticu i iskreno i strpljenj i srece,a i iskustva
                  nekada nece pa nece a nekada iz prve za 5 sec

poenta cene
                  sam ulozak ti verovatno pase i od astre f ili cak mozda i od kadetta
                  ali oni nemaju kod kljuc
                  pa zato kosta dosta manje
                  kada porucujes u originalu onda dobijas nov ulozak brave i kao sto kazes moze da bude na tvom kljucu posto u fabrici bo broju sasije imaju kod kljuca tj kod za rezanje kljuca,ali ces morati ici negde da ga kodiraju
                  niste gore od sporog kompjutera
                  i sporog interneta

Comment

• Marko969
                    CBC Početnik
                    • 07.12.2010
                    • 4
                    • Banovci

Da saberemo.
                    U Autoprometu su mi trazili 3300 din da bi izvadili broj ključa za moj auto, pošto se ispostavilo da ja nemam taj broj. Prolazeći pored servisa spazih prijatelja koji je autoelektričar i svratim do njega. Kada sam mu objasnio problem, izvadio mi je bravu i to malo teže jer je bio iskrivljen onaj jezičak koji treba da se protisne i mislimo da je ova brava vadjena pre nego što je auto došao kod mene. Iz kutije je izvadio novi uložak brave, kvalitet ne opelov, i električni uložak istog kvaliteta. Kod mog uloška nije pukao samo klin koji izlazi napolje nego je pukla brava po sredini i samo je ključ držao ta dva dela da se ne raspadnu. Prepakovao je bravu da odgovara mojim ključevima i sve lepo spakovao. Cena svega toga 3000din. Nije bio siguran za cene, oko 2000-3000 din, posle onih cena 3000 mi je sasvim odgovaralo. Rekao mi je da vozim i da sada odlučim šta ću dalje. A ja sam odlučio da vozim auto ovakav kakav je i da vidim dokle će izdržati, a ako se pokvari odmah javljam.
                    U gepeku mi je alat i stari elektro uložak za ne daj bože ako se pokvari da mogu da dovezem auto do kuće.
                    Hvala svima na pomoći. Pozdrav

Comment

Working...
                    X