U pitanju je ford orion 1991g, benzinac, 1,6 , sa karburatorom, ; imam fiksiranu bobinu sa 4 izlaza oznake 88SF 12029 A1A 12v, i problem sa paljenjem , odnosno sad više uopšte ne pali. Jedno vreme je palio ponekad ali loše i teško, pa sam naprskao wd na kontakte , kao da je posle bolje palio ali ne nešto značajno. Takođe jedno vreme dok nije mogao da upali vrlo lepo palio na guranje i nizbrdo, sad ne smem ni da probam. A poslednji put je upalio skoro normalno, i prešao sam par kilometara i kad sam ga ugasio , nakon par minuta kad sam probao da upalim radio je kao na dva klipa, pa onda kao da uplai treći ali sve to sa prekidima, jedva sam se dovukao do kuće. Posle toga sam skinuoo svećice i vrteo alnaser i utvrdio da baca vrlo slabu varnicu samo na dva kabla, izmenom kablova sam utvrdio da samo dva izlaza sa bobine bacaju varnicu. Pošto nisam znao šta da radim ostavio sam tako, kad sam do tad pokušavao da upalim auto on je radio na dva klipa i samo dok ga varam na gas , sad kad probam da upalim ne pali ni toliko. Šta da radim ?