citroen xsara picasso 2.0 hdi 2001god. problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lakir
    CBC Član
    • 13.12.2010
    • 14
    • novi sad

citroen xsara picasso 2.0 hdi 2001god. problem

kao sto pise u naslovu auto je citroen xsara picasso 2.0hdi 2001god
    desava mi se sledeci problem,auto pocne da se gasi za sada uvek u gradskoj voznji,gasi se svaka 2-3min. to traje recimo nekih pola sata i onda normalno predje 500-1000km i opet se pocne desavati ista stvar. dok traje ta misterija auto radi normalno na leru i upali normalno,ponekad se desi da nece odmah ali vec posle 30ak sekundi upali. kada nema problema sa gasenjem auto se ponasa normalno,jutarnje paljenje bez problema,mozda mi malo vise trosi u zadnje vreme ali to nisam siguran,mozda je to promena zbog vremenskih uslova,stigla zima. da napomenem da sam imao problema sa akumulatorom,bio je los pa me je izdao 2-3 puta,mislim da to ne bi trebalo da ima veze sa ovim ali cisto da napomenem.
    bio sam vec 3-4 puta na dijagnostici,jedan od "dijagnosticara" mi je pomenuo dve stvari
    1. Regulator pritiska goriva
    2. Nemože proèitati kod sa kljuèa
    dva puta mi je izbacio gresku - electronic immobiliser fault
    ja sam u pocetku mislio da sam sipao lose gorivo ali evo vec treci rezervoar (uvek sipam pun) na tri razlicite pumpe (2 u hrvatskoj jedna u srbiji) i desava se ista stvar,juce sam dosao iz zagreba do novog sada bez problema i u ns mi se ugasio,to je vec cetvrti put da mi se desava na slican nacin
    sta da kazem - pomagajte dobri ljudi
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Re: citroen xsara picasso 2.0 hdi 2001god. problem

Imao sam 2 slucaja sa istim simptomima:
    1.Peugeot 406 2.0HDi 90ks
    2.Peugeot 206 2.0HDi 90ks
    U oba slucaja bio je los kontakt od dzeka na pumpi za gorivo u rezervoaru.Probaj,ne kosta te nista.
    Imobilizer greska ti se javlja jer ga dugo verglas a nece da upali.

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

Stvarno u tom pravcu treba ici pogotovo sto je iscitana i greska regulatora pritiska goriva. Mada me cudi sto se nije bunio za pumpu?
      https://t.me/pump_upp

Comment

• lakir
        CBC Član
        • 13.12.2010
        • 14
        • novi sad

bilo bi super da je to
        da li treba da se skida rezervoar da bi se proverili i ocistili ti kontakti?
        u konsultaciji sa par servisa i citajuci forume dosao sam do zakljucka da je uzrok problema regulator pritiska goriva na bos pumpi (to je rekao i jedan majstor koji je auto prikopcao na dijagnostiku dok je trajao problem),e sad,da li je moguce da dijagnostika pokazuje problem regulatora pritiska a da je stvarni problem to sto si ti rekao,kontakti?

Comment

• cuore 75
          CBC Član
          • 11.05.2007
          • 48
          • Novi Sad

Moje mišljenje-ako je regulator visokog pritiska morao je da ti kaže jel signal visok ili nizak.Ako je nizak proveri pumpu i njene priključke ,a ako je visok onda ga posle gašenja ti i nebi mogao upaliti odmah već tek kroz određeno vreme. Možda grešim al probaj to što ti je gorans rekao,u svakom slučaju ne nabadaj rešenje zamenama delova već traži dobrog dijagnostičara sa osciloskopom. Pozdrav i sretno!

Comment

• lakir
            CBC Član
            • 13.12.2010
            • 14
            • novi sad

cuore 75 imas li nekog u ns da mi preporucis za koga znas da je dobar da nije samo obicni mehanicar koji je skupio pare za dijagnostiku pa "sada radi i to"?
            moze na pp ako je problem zbog pravila foruma

opet da pitam sto se tice ciscenja kontakta na pumpi rezervoara,da li mora da se skida rezervoar ili kako to vec ide posto mi je pun nafte (uglavnom sipam pun a sada ne smem da krenem na put pa ce potrajati dok ga ne potrosim)

Comment

• gorans
              CBC Senator XXL
              • 09.03.2010
              • 1525
              • Beograd

Neznam kod tebe ali na 406 i 206 je potrebno skinuti zadnje sediste i poklopac u patosu,tu se nalazi dzek koji zna da oksidira ili da se razlabavi.

Comment

• lakir
                CBC Član
                • 13.12.2010
                • 14
                • novi sad

oterao sam veceras kod nekog majstora,inace je i bosista a njegov kolega radi dijagnostiku pa da "pretresu" auto,videcemo sta se desava za dan-dva

Comment

• lakir
                  CBC Član
                  • 13.12.2010
                  • 14
                  • novi sad

sada mi je majstor javio da je 95% regulator pritiska goriva,e tih 5% me ubija...
                  da li postoji neko ko moze da proveri taj regulator pritiska da li on valja ili ne,da li to uopste moze da se proveri ili je jedino resenje da se promeni pa da se ceka sta ce se desiti?
                  jos jedno pitanje,da li moguce da se poveca potrosnja goriva zbog tog dela?

ps: cuore 75 hvala za preporuku ali vec sam ostavio auto u jednom servisu ali ako ne budem zadovoljan idem po tvojoj preporuci

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Naravno da moze...
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• lakir
                      CBC Član
                      • 13.12.2010
                      • 14
                      • novi sad

strasno...i sta covek da radi u ovakvim situacijama?!
                      drugar jedan koji radi oko auta mi je rekao da to moze da proveri bosista,ja oteram auto kod bosiste on kaze da ne moze....
                      da li je za to potrebna neka posebna oprema,da li to oduzima puno vremena ili je potrebno da majstor ima malo dobre volje i zivaca....
                      nekima je izgleda najlakse reci to i to je crklo,zameni pa cemo videti,u mom slucaju najbolje bi bilo da zamenim sve od rezervoara do dizne (zajedno sa diznama) pa cu resiti problem ali....
                      hvala vama sto odgovarate na moja pitanja,forumi su mi vec par puta pomogli da resim neke probleme nadam se da ce i ovaj

Comment

• Stratos
                        CBC Senator XXL
                        • 10.09.2008
                        • 2594
                        • Novi Sad

Najbezbednija provera je zamenom za ispravan ili novi. Pritisci su ogromni i svaka improvizacija može biti...

Comment

• lakir
                          CBC Član
                          • 13.12.2010
                          • 14
                          • novi sad

fazon je u tome sto meni auto sada radi normalno,ako se stavi novi isto ce raditi i u tom trenutku nista nece moci sigurno da se zakljuci,znaci ta metoda mi ne bi nesto pomogla. ja sam laik za te stvari,samo idem nekom logikom...

Comment

• dieselman
                            CBC Senator XXL
                            • 14.11.2005
                            • 833
                            • tt

..regulator nije riknuo sam od sebe,vec ga blokira gomila opiljaka koji lebde u gorivu..zamena istog nece resiti problem ako se ne otklone uzroci nastanka problema.

Comment

• gagazmn
                              CBC Početnik
                              • 19.12.2010
                              • 1
                              • zemun

pozdrav - novi clan i vlasnik pomenutog automobila citroen xsara picasso 2.0 HDI
                              imao isti problem
                              resenje je pod broj jedan
                              nova kosta oko 10-12.000 dinara
                              serviseri nude i polovnu (repariranu) ali sam ipak uzeo novu i svi ti problemi (isti) su nestali

Comment

Working...
                              X