Citroen C4,problem sa potapajucom pumpom za gorivo

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • session9
    CBC Član
    • 05.01.2009
    • 24

Citroen C4,problem sa potapajucom pumpom za gorivo

Imam problem sa citroenom c4 1.6 hdi.Danas kada sam posao na put upalio mi je gresku antipolution fault i oil pressure too low i poceo je da mi gubi snagu cim mu dam jaci gas.Kada mi upali tu gresku na displeju auto momentalno izgubi snagu i nece uopste da primi gas.onda moram da stanem,a ga ugasim i onda kad ga upalim radi neko kratko vreme i opet isto se ponovi.otisao sam odmah do servisa i tamo su mi rekli da je problem u nekakvoj plutajucoj pumpi za gorivo.e sada,ja sam po pitanju majstora dosta skeptican i tako da sve uzimam sa rezervom.Da li je neko imao takvu situaciju i kako je resio?Majstor mi je rekao da ta pumpa moze da se reparira,a mene zanima da mi kaze neko da li se to isplati posto sam cuo da nije bas jeftina ta reparacija.
  • Ognjen
    CBC Senator XXL
    • 21.02.2008
    • 438
    • Novi Beograd
    • -

Re: Citroen C4,problem sa plutajucom pumpom za gorivo

Ta greška koju kompjuter izbacuje je vezana za DPF filter, i tako se kvar i manifestuje. Potrazi i ovde na forumu se dosta govorilo o njemu i problemima koje izaziva. Traži kao DPF ili FAP filter.
    Što se tiče majstora i dijagnoze, stvarno ne znam. Ako se ne javi neko stručniji, čisto da probaš sa majstorom i na temu filtera da razgovaraš.

Comment

• panto
      CBC Veteran
      • 04.11.2007
      • 148
      • ljubic

Kada pumpa otkaze , ne moze se "upaliti" motor. I kakva plutajuca pumpa ?. Valjda su mislili potapajuca. Ta pumpa otkazuje tako što četkice pojedu kolektor, do te mere da izgube kontakt sa istim. Što se tiče popravke, znam majstora koji to radi. Kad sam ga pitao kako ide posao, reče "da ga ubiše reklamacije" . Inače ,ja sam je nabavio za 100 E. A kreću se i do 200 E. Još da dodam i ovo: (možda nekom bude od koristi). Kada otkaže pumpa za gorivo u rezervoaru, onda se ne čuje zujanje kad se da kontakt. Ja sam se privremeno spasao tako što sam čuknuo po rezervoaru nekom letvicom i tako izazvao kontakt u pumpi. Napominjem da se kod mene radi o Xantiji 20HDI. Pretpodstavljam da je ista pumpa i kod 1.6HDI. Taj FAP filter ja nemam, a preporučujem da popravku usmeriš na njega, kako reče kolega "testera".

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Molim postavljača teme da pravilno postavi pitanje, inače brišem temu !
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• session9
          CBC Član
          • 05.01.2009
          • 24

Originally posted by panto
          Kada pumpa otkaze , ne moze se "upaliti" motor. I kakva plutajuca pumpa ?. Valjda su mislili potapajuca. Ta pumpa otkazuje tako što četkice pojedu kolektor, do te mere da izgube kontakt sa istim. Što se tiče popravke, znam majstora koji to radi. Kad sam ga pitao kako ide posao, reče "da ga ubiše reklamacije" . Inače ,ja sam je nabavio za 100 E. A kreću se i do 200 E. Još da dodam i ovo: (možda nekom bude od koristi). Kada otkaže pumpa za gorivo u rezervoaru, onda se ne čuje zujanje kad se da kontakt. Ja sam se privremeno spasao tako što sam čuknuo po rezervoaru nekom letvicom i tako izazvao kontakt u pumpi. Napominjem da se kod mene radi o Xantiji 20HDI. Pretpodstavljam da je ista pumpa i kod 1.6HDI. Taj FAP filter ja nemam, a preporučujem da popravku usmeriš na njega, kako reče kolega "testera".
          Upravu si bio , ipak je potapajuca.Ja sam inace laik za te stvari pa sam zameniio termine.Znaci popravka tih ne bi trebala da bude vise od 200 evra?

Comment

• Milenko
            CBC Član
            • 11.11.2008
            • 75
            • Beograd
            • Reno Megan 3 1,5 dci

Re: Citroen C4,problem sa potapajucom pumpom za gorivo

Meni je crkla pumpa na 406 Hdi , tacnije povremeno je zaglavljivala.Kada ne radi onda nema dolaska goriva i motor ne radi.
            Popravka pumpe nije preporucljiva.Posto Pezo prodaje komplet pumpu ugradjenu zajedno sa meracem goriva u cepu rezervoara
            to ispadne skupo , posebno kod Verana neznam sada ali bilo je preko 200 evra.Ja sam kupio novu pumpu odvojeno za oko 80 evra i to mi je u servisu ugradjeno .

Znaci u ovom konkretnom problemu nije sigurno da je pumpa a ako je pumpa onda se ne preporucije popravka nego zameniti
            samo pumpu .Ja sam kupio u nekoj prodavnici u Zemunu "Shop 2000" pumpu "Mit doria" , to je italijanska proizvodnja ali je
            ista takva bila u mom autu originalno ugradjena.

Comment

• panto
              CBC Veteran
              • 04.11.2007
              • 148
              • ljubic

Opet ti ponavljam--zaboravi pumpu, i trazi kvar na drugom mestu. Ne znam kako glasi u prevodu greska koju ti prijavljuje, ali simptomi ukazuju na začepljenja u dovodu goriva (prljavi filteri, parafin, zaleđena voda...) pa su čak mogući problami u izduvu (stalno otvoren EGR ventil, začepljen katalizator...). Počni od najjevtinijeg i najverovatnijeg, a to su prečistači giriva .

Comment

• maliomladinac
                CBC Senator XXL
                • 21.11.2008
                • 995
                • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Usmeri se na EGR, ostao je otvoren 99%. Ideticne simptome ima od mog ortaka 407 2.0HDi, zamenjen EGR, ide kao mecava...

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                061/665-94-23

Comment

• wlady
                  CBC Veteran
                  • 13.11.2010
                  • 144
                  • bern
                  • daf

@session9

Jesi li siguran da nije regeneracija FAP-a?

Comment

• TECA
                    CBC Senator XXL
                    • 14.10.2007
                    • 2355
                    • Oz

ja sam po pitanju majstora dosta skeptican i tako da sve uzimam sa rezervom.Da li je neko imao takvu situaciju i kako je resio?Majstor mi je rekao da ta pumpa moze da se reparira,a mene zanima da mi kaze neko da li se to isplati posto sam cuo da nije bas jeftina ta reparacija.
                    Ako si vec skeptican,sto nisi zabelezio kodove gresaka i lepo ovde postavio. Prezentirao si ono sto pise na bordu,a od toga slaba vajda.Na reparaciju pumpe zaboravi isto tako i na moguci kvar na EGRu.Bar za sada...

Comment

• comi 1342
                      Moderator
                      • 28.09.2005
                      • 1126
                      • NS
                      • Giulietta ,PUG 106,

Postavljač teme nije ispoštovao pravila foruma ni posle upozorenja, zaključavam temu do daljnjeg. Ima bar 3 verzije 1,6 HDI motora u C4,
                      koji mogu mnogo da se razlikuju, (90kW imaju FAP, 66 nemaju, imaju pumpu u rezervoaru ili nemaju,...),a i po godištu i tržištu.Tako da su prethodni postovi nagađanja, a ovaj forum nije mesto za tako nešto !
                      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Bravo Ćomi, tako treba
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                        X