Pitajte ovde!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pozdrav...

Da li se ''Super dizel aditiv'' - Liqui moly sme koristiti kod common rail CDTI, TDCI... dizelasa i kakvi su efekti, ili je stetan (i ponovo, kakvi su efekti)?

Comment

• GaD
      CBC Član
      • 15.08.2005
      • 74
      • Podgorica

Pozdrav,

na mom Seat Toledu 1.8 66 Kw imam sledeci problem. Kad ga vozim na plin sve radi normalno, ali kad ga prebacim na benzin radi nekih 2-4 kilometra i onda pocne da stuca i ugasi se. Posle toga ga ne mogu upaliti na benzin, prebacim ga na plin i sve radi normalno. Sta moze biti? Inace mijenjao sam unutrasnju pumpu goriva( mslim na onu mali sto se nalazi u rezervoaru) ali nista se nije promijenilo.

Hvala !

Comment

• Fox Predator
        CBC Član
        • 12.06.2006
        • 29
        • Zemun

problem oko amortizera

Stvarno ne znam gde da postavim ovo pitanje ali mi je mnogo hitno....
        O cemu se radi? desni prednji amortizer mi je nesto vishi nego levi, tj. rastojanje od karoserije do tochka je na desnoj strani veca za skoro 1cm od leve. tako da mi je auto prakticno nagnut na levu stranu...
        evo da spomenem i ovo: Amortizere sam uzeo polovne ali u odlichnom stanju, i sam sam montirao opruge i posle ugradjivao amortizere u kola.

Voleo bih ako bi mogli da mi napishete sta bi sve moglo da bude uzrok tome, pa da sistemom eliminacije dodjem do zakljuchka i otklonim ovaj problem.
        hvala....
        Respect men's car, and men will respect you...

Comment

• Sasha
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 4126
          • Novi Sad

Imas 100kg i uglavnom se vozis sam u kolima....
          www.arcs.org.rs/forum

Comment

• dfast
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2005
            • 1302
            • Hoofddorp NL /Bgd

Ako su amortizeri isti i opruge iste visine sto pretpostavimo da jeste, ostaje da li su opruge upale u leziste tj solje. Ako na jednoj strani nije, to je tih 1 cm vise.
            Druga varijanta je da je sve upasovano kako treba ali je jednostavno jedna opruga oslabila pa je niza.
            Treca variijanta je da je jedan amortizer kraci,
            I cetvrta da je auto imao havariju koja nije dobro odradjena pa se auto malo usukao.

Naravno da malo sale nije na odmet, znaci proveri za pocetak prvu varijantu.

Comment

• Fox Predator
              CBC Član
              • 12.06.2006
              • 29
              • Zemun

hvala.... provericu prvo ovu prvu varijantu mada mislim da sam sve lepo namestio, mada...

@sasha: imam 81kg...
              Respect men's car, and men will respect you...

Comment

• *Egon*
                CBC Senator XXL
                • 31.12.2004
                • 1232
                • Beograd, Dorcol, N 44

Ja imam 150 kila i nije auto mi se nije iskrivio
                Garaza
                1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• GaD
                  CBC Član
                  • 15.08.2005
                  • 74
                  • Podgorica

Problem br 2

Od kad su hladniji dani, posle nekih 500-1000 metara auto mi izgubi obrtaje i ugasi se. Stanem, malko duze zavergla, 4-5 sekundi i auto upali i posle sve radi normalno. Izgleda da se to desava kad je hladan motor. Inace auto ujutro pali na pola kljuca? Inace sve ovo radi na plin, inace na benzin ne mogu da probam jer ima problem sa njim.

P.S.

Ljeti se ovo NE desava.

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Nista strasno....malo mu je hladno na trenutak
                    To date there has never been a faster car built for the public road and,
                    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Originally posted by funky
                      Pozdrav...

Da li se ''Super dizel aditiv'' - Liqui moly sme koristiti kod common rail CDTI, TDCI... dizelasa i kakvi su efekti, ili je stetan (i ponovo, kakvi su efekti)?
                      Nisam mnogo strucan, ali nijedan ovlasceni ili neovlasceni servis ne preporucuje upotrebu aditiva na modernim dieselima. Ukoliko je auto pod garancijom i nesto se desi automatski se gubi ista .
                      Verovatno je doslo do obicnog zaprljanja (auto brljavi) pa se preporucuje ciscenje instalacije i podesavanje u tzv. Bosch servisu, a ne u redovnom servisu gde se odrzava automobil.
                      Nisi naveo sta ti se desava s automobilom i zasto aditiv i zasto bas taj ?

Moj ortak je iz Octavie izvukao pola kile garezi, kad su sastavili auto isao je kao nov... gorivo.....
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• GaD
                        CBC Član
                        • 15.08.2005
                        • 74
                        • Podgorica

Originally posted by M-power
                        Nista strasno....malo mu je hladno na trenutak

Hmmmmm, kako se ja toga nisam sjetio

Ne ozbiljno ima li ko kakvu ideju sta moze biti ? Jer zna da bude nezgodno, u nezgodnom trenutku da se desi.

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Ja sam ozbiljan ....ali si u pravu da se trazi malo detaljnije objasnjenje.

Jutra su hladna....noci su duge ..... ne bez zezanja upalis ga pa je malo hladno za rad na gas prvih nekoliko minuta dok se ne zagreje. Pitas se pa zasto se onda odmah ne ugasi nego nego upali iz prve. Zato sto se gas oslobadja koji je izuzetno hladan i dodatno ohladi prostor usisne grane na trenutak i napravi suvise hladan prostor gde se vrsi mesanje smese i nastane u trenutku ne dovoljno homogena smesa te se ugasi.
                          To ti je to.....moje skromno misljenje i iskustvo

Comment

• ĆOMI
                            CBC Senator XXL
                            • 31.08.2006
                            • 1705
                            • Braće Jerković,Vozd
                            • Stilo JTD 16V

M je u pravu.Evo ovih dana kada je bilo hladno imao sam skoro isti problem.Ujutro upalim auto na plin,upali na pola kljuca bez problema,radi normalno jedno 30-ak sekundi u ugasi se.Posle toga nema sanse da upali na plin.Prebacim na benzin,vozim nekih 10-ak min dok se malo ne zagreje,prebacim na plin i vozim se bez problema.Pokusaj da sredis benzin(rekao si da nesto ne radi),trebace ti ove zime sigurno.
                            OPEL CLUB SERBIA

Comment

• GaD
                              CBC Član
                              • 15.08.2005
                              • 74
                              • Podgorica

Ma prosle zime je radio zvek i kad su bile mnogo vece zime, tek mi je pri kraju zime "iskocio" ovaj problem, ali kako je bilo PRI KRAJU ZIME, desilo se 2 puta. Posle su poceli topli dani

Comment

• M-power
                                Moderator
                                • 10.01.2005
                                • 10060
                                • Bg; Banovo Brdo
                                • CorsaC, astra H,

Pa vremenom se menja stanje membrane, filtera, svecica i podesenosti smese!

Comment

Working...
                                X