Astra G z18xe

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • salesaki
    CBC Član
    • 20.12.2010
    • 71
    • Leskovac

Astra G z18xe

Drugari auto je Astra z18xe 92kw,kod jutarnjeg paljenja auto pali extra,obrtaji se podignu do 2000 o/min,nakon dve tri sekunde spusti na oko 1200 o/min i tu malo,jedno desetak sekundi krenu da variraju obrtaji ali nista drasticno vec vrlo malo osciliraju i nakon desetak sekundi se primiri i nadalje je sve extra.Pa me interesuje dali bi tu trebalo nesto da se cacka?Sto se tice te pojave,ne mogu bas da se setim ali mislim da je oduvek takav.
  • todorr
    CBC Član
    • 03.10.2007
    • 63
    • Bgd

Re: Astra G z18xe

Drzi na visim obrtajima dok ne ugasi sauh, to je normalno. E jedino to sto varira kako kazes, ali normalno je da budu na tih 1200 prvih nekoliko sekundi ako je hladan motor.

Comment

• rados
      CBC Senator XXL
      • 02.03.2011
      • 539
      • G.Milanovac SRBIJA
      • OPEL ASTRA G Z16XE

pozdrav;na ovoj astri bi trebalo verovatno ocistiti klapnu gasa sa sretstvom za odmascivanje i ako bude potrebno uraditi adaptaciju klapne gasa.Pogledaj i ona vakum creva na klapni.Rados

Comment

• salesaki
        CBC Član
        • 20.12.2010
        • 71
        • Leskovac

a koje bi sve simtome trebao auto da daje,pa da sigurno treba odraditi adaptaciju klapne gasa?

Comment

• rados
          CBC Senator XXL
          • 02.03.2011
          • 539
          • G.Milanovac SRBIJA
          • OPEL ASTRA G Z16XE

pozdrav;prvo ocisti dobro klapnu dobro oce da varira gas zbog toga.pa ako bude i dalje varirao moze da se uradi adaptacija klapne, ali ako to nije kao sto ti kazes nista mnogo nemoj nista cackati samo ocisti klapnu.

Comment

• nina996
            CBC Senator XXL
            • 20.03.2009
            • 324
            • leskovac

ajde molim vas cime da se uradi adaptacija ja nisam mogao da nadjem.moze pp
            Pirke

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

Which engine codes are supports this opration
               Z10XE
               Z12XE
               Z18XE
               Z18XEL
               Z20LET
              U zavisnosti od varijante softvera i interfejsa radi ili ne radi.
              Nebih da ulazim u problematiku zašto,kako i kod koga...

Comment

• salesaki
                CBC Član
                • 20.12.2010
                • 71
                • Leskovac

Ne,ne varira to puno u opste,na obrtomeru nije skoro ni primetno,primecuje se po radu motora ali kazem nije puno i kratko traje,inace sve u svemu auto odlicno radi,jedino me to malo zabrinulo.Ocisticu klapnu pa se jevljam.Pozdrav!

Comment

• rados
                  CBC Senator XXL
                  • 02.03.2011
                  • 539
                  • G.Milanovac SRBIJA
                  • OPEL ASTRA G Z16XE

pozdrav; samo ocisti klapnu i VOZI MISKO.inace opcom radi adaptaciju na z18xe

Comment

• Delija
                    CBC Senator XXL
                    • 29.08.2005
                    • 310
                    • NS
                    • plavi auto

Da se nadovezem...

Imao sam jednu lepu detonaciju gasa koja mi je ubila protokomer - lepo mi je Dora govorio da stavim sekvent i da izbacim ovo venturi cudo sa kojim sam pazario auto, ali sta cu kad lepo radi (dobro, ne bas svaki put )

Elem, posle zamene protokomera (servis Catalov Novi Sad) pri prvom paljenju iliti hladnom startu obrtaji skoce na 1500 obrtaja, zatim se posle par sekundi spuste na 1200 uz jos par sekundi malo nemirnog rada motora posle cega radi normalno na 1200 obrtaja, da bi se kad se malo zagreje (jos 10-ak sekundi) obrtaji spustili na normalnih 800.

Do pre zamene protokomera, tacnije do pre nemilog dogadjaja, je broj obrtaja pri paljenju bio stabilnih 1200, da bi se zatim spustio na 800, tj. isto kao gore navedeno, ali bez tih par sekundi na 1500 i par "nemirnih" sekundi na 1200. Tih par "nemirnih" sekundi moze i da izostane, ali obavezno startuje na 1500.

Takodje, posle zamene protokomera cini mi se da cut-off za benzin reaguje dosta blaze nego sto je to bilo ranije, tj. obrtaji osetno sporije padaju. Pored toga, u voznji je sve normalno (i benzin i gas), kao i kod svakog sledeceg paljenja, dokle god se skroz ne ohladi, pa onda u krug.

Za protokomer na racunu pise da je za X18XE i Z22XE - videh na netu brdo razlicitih, a vrlo slicnih protokomera, pa mi pade na pamet da slucajno nije neadekvatan protokomer, mada bi mi iskreno bilo sumnjivo - ipak je Catalov ovlasceni servisi i imam fina iskustva sa njima, a kompatibilnost delova imaju u bazi, al' opet...

Sve to se desilo prosle nedelje, a nisam se jos uvek zalio jer sam mislio da ce prestati kad se ECU "navikne" na novi protokomer. Elem, sumnjivo ponasanje su i oni detektovali - pitali me kako pali - ja reko ponekad hoce koji delic sekunde duze nego sto sam navikao, ali nisam skontao na sta su mislili.

Ono sto sam siguran da nisu uradili je da nisu skidali kleme sa akumulatora (sat mi je podesen malo unapred ) - ne znam da li su softverski resetovali ECU i da li je to mozda potrebno da bi sve "leglo".

U svakom slucaju, ja cu se "zaliti" kod Catalova, ali me zanima misljenje znalaca ovde...
                    Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

Working...
                    X