Peugeot 307 2.0 HDI - Problem sa kvacilom?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • serpent
    CBC Početnik
    • 05.07.2011
    • 6
    • Beograd
    • Peugeot 407 SW

Peugeot 307 2.0 HDI - Problem sa kvacilom?

Cao,

Naime primetio sam da mi se u poslednje vreme cuje neko konstantno skripanje dok mi je kvacilo otpusteno.
    Cim prislonim nogu 2-3 milimetra na kvacilo, pistanje prestane. Nema veze da li je u leru ili u brzini tj voznji.
    Inace skripanje se cuje negde otprilike sa desne strane motora (pogled sa prednje strane vozila tj kada otvorim haubu - vozaceva strana).
    Ima li ko ideju sta moze da bude.

Takodje mislim da je nevezano, primetio sam da teze ulazi u brzinu, konkretno najteze u 3. ponekada nece da udje dok ne vratim u ler pa probam ponovo, kao da je mozda neki nosac otisao (pre sam imao Yuga pa je isti sindrom bio kada mi je otisla neka guma koja stoji ispod menjaca i spaja sa sipkom nekom).

Ne zamerite na mojoj neukosti, slab sam kada su kola u pitanju

Hvala
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Koliko kw je motor da bi eleminisali plivajuci zamajac!
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• serpent
      CBC Početnik
      • 05.07.2011
      • 6
      • Beograd
      • Peugeot 407 SW

90KS, valjda 66KW. Radio sam veliki servis relativno skoro pre mesec dana.

Comment

• serpent
        CBC Početnik
        • 05.07.2011
        • 6
        • Beograd
        • Peugeot 407 SW

Samo da prenesem da jeste bilo u pitanju kvacilo, vozio sam auto kod majstora.
        Komplet kvacila Valeo je 11330,00 din u Panteru, s' tim da je meni majstor trazio 100eur za komplet +70eur za ruke.
        To je najjeftinije sto sam mogao da nadjem.
        Ista ulsuga u Panteru kosta 200eur (sa sve delovima), a u Tedri 370eur (omg).

Comment

• Gavra
          CBC Senator XXL
          • 06.03.2008
          • 2031
          • Beograd

Usluga mozda jeste ista ali delovi NISU....OE kvalitet kosta sve ostalo nije isto i ne moze se porediti.
          Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• serpent
            CBC Početnik
            • 05.07.2011
            • 6
            • Beograd
            • Peugeot 407 SW

Pa znam da jesu jer od istog dobavljaca kupuju (kome treba mogu i broj da nabavim), tj isti "Valeo" je u pitanju. Naravno mogao sam da biram i da recimo uzmem Luk u bulk varijanti, kao i isto to u Peugeot kutiji...
            Kao sto vidite jedan ovlasceni servis nisam pominjao jer mi je na kraju radio majstor iz ovlascenog servisa
            Danas je zavrsen auto, kvacilo je nebo i zemlja, u sve brzine ulazi kao u mleko, cak mi se pre desvalo da na nizem broju obrtaja 1200 recimo malu ume da trokira, ali je i to isti problem bio.
            Sve u svemu meni se dopada, pogotovo sto sam dobio i proveru u Peugeot bazi sta i kada je radjeno u svim servisima i na kojim kilometrazama u stranim zemljama.

Hvala svima na pomoci.
            Last edited by serpent; 09.07.2011, 20:28.

Comment

Working...
            X