felicia 1.3MPI - menjač brzina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • KBDNK
    CBC Član
    • 20.07.2009
    • 33
    • Zaječar

felicia 1.3MPI - menjač brzina

Dakle, imam feliciu 1.3MPI iz 1999. godine kojoj nikada nisam menjao niti dolevao ulje u menjač. Prešla 140.000 km, a kod mene je od 100.000 km. Ne verujem da je ove zahvate na menjaču radio i prethodni vlasnik.
    Menjač vrlo teško ulazi u drugu brzinu i to toliko teško da moram gotovo uvek da to uradim iz drugog pokušaja. Može i iz prvog ali trebam da vučem sa obe ruke...kao da vozim tenk. Ostale brzine su u redu. Tokom vožnje ne čuje se nikakvo zujanje. Problem je počeo pre oko 1 godine i svakim danom postaje sve izraženiji. Zbog tog problema sam "razglavio" gumu na ručici menjača.
    Za mehaniku sam totalni dunster i molim onog ko mi bilo šta objašnjava da ovaj moj hendikep uvaži. Da li ovaj problem ima veze sa sajlom kvačila, kvačilom, biračom brzine, menjačem, uljem u menjaču ili ko zna čemu ne znam.
    Majstori u mom kraju su katastrofa...imam utisak da svako ko ima umazano odelo sebe zove "majstor" tako da...ovaj forum je zlata vredan za mene. Zimus sam popravio kola preko ovog foruma pa rekoh da probam opet.
    Javio sam se na ovaj forum da bi ukoliko je moguće nekako pokušao sam da utvrdim u čemu je kvar i onda otišao kod majstora kojem bi rekao da mi zameni to i to ukoliko to nešto ne mogu i ne znam da zamenim sam.
    Hvala na odgovoru uapred.
Working...
X