Audi A4 2000god- Farovi daju veoma slabu svetlost

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Lazar
    CBC Član
    • 18.03.2010
    • 35
    • Novi Sad
    • Ne

Audi A4 2000god- Farovi daju veoma slabu svetlost

Pozdrav svima, ima problem sa farovima na Audiju A4 2000godiste.
    Farovi daju veoma slabu svetlost, toliko da kola koja idu iza mene osvetljavaju ispred mog auta. Nocu svetlost osvetljava malo ispred auta i veoma je slaba.Farovi su plasticni pa bi i poliranje bilo resenja ali spoljasnji deo fara je u dobrom stanju. Kao da je far prljav iznutra.

Da li je neko imao slican problem?

Za pocetak planiram da imzerim napon na Akumulatoru, ali posto je akumulator je 1g star tako da to ne bi trebalo da je problem, sijalice sam zamenio i stavo "jace" neke OSRAM-ove koje daju jacu svetlost.
    Da li neko zna gde bi mogli da se nasteluju farovi?
    Da li postoji neko ko je cistio farove iznutra?
    Da li je mozda problem u socivu?

Evo i slika:
    Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

• jevrem
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2006
    • 948
    • Smederevska Palanka
    • A4 2.0TDI quattro

Odg: Audi A4 2000god- Farovi daju veoma slabu svetlost

Stelovanje farova mozes da odradis na bilo kom tehnickom pregledu, svi imaju uredjaj za stelovanje farova.
    Mada mislim da je kod tebe problem do prljavih sociva. Znaci trebalo bi da se ociste sociva. Naravno posle provere napona koji dolazi do sijalica.

Kazi mi kao ti osvetljavaju duga svetla, isto slabo kao kratka ili su ona OK.
    Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
    Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• Lazar
      CBC Član
      • 18.03.2010
      • 35
      • Novi Sad
      • Ne

Duga svetla su dobra lepo osvetljavaju, siroko i jasno, mozda bi moglo da bude malo intenzivnije.
      Kako se ciste sociva? Da li mora da se otvara far?

Comment

• Put-in
        Banovan
        • 28.01.2009
        • 189
        • Beograd

Nije tebi prljavo sočivo već ti je izgoreo projektor unutar fara, tj. reflektujuća površina tog projektora se malčice po.bala
        Jedino rešenje da progledaš je da ugradiš druge projektore, zamenske. Ja sam stavio na Yarisu, iako fabrički nisam imao projektore. Ako te zanima, javi se na PP, ako ti treba kontakt majstora koji je meni ugradio.

Comment

• fantastik
          CBC Senator XXL
          • 28.07.2005
          • 417
          • Novi Sad

Prljavi su ti farovi, resenje je vrlo lako treba da ih operes iznutra, skines oba fara, skines sjalice sve, uspes tople vode i otprilike saku praska za ves u far-kroy rupu za sijalicu okrenes far da staklo bude dole i bukvalno treses gore dole levo desno sto jace mozes kao ves masina, isperes pa ponovo dovoljno je dva tri puta e sad bitno ispiras sa vodom do god ne isperes svu penu i na kraju ispiranje vrsis destilovanom vodom kako ti ne bi ostale muzge unutar fara, potrebno je dobro osusiti far po mogucnosti ako imas kompresor onda sa njim ako ne onda dobar fen

Comment

• slobodank
            Moderator
            • 26.11.2007
            • 1338
            • Stara Pazova
            • Fiat Idea 14.16v lpg

Verovatno su ti prljava sočiva ali svakako im je potrebno poliranje to se pogotovo vidi na sledećoj slici, rasipa se svetlost

Uploaded with ImageShack.us

Ovako far izgleda posle poliranja

a u startu je bio mnogo lošiji od tvog i imao je problem otprilike kao tvoj. Nisam ga otvarao

Ovi su najsličniji tvome, audia još nisam imao priliku raditi ali passati su redovni.
            Last edited by slobodank; 16.01.2012, 15:03.

Comment

• Lazar
              CBC Član
              • 18.03.2010
              • 35
              • Novi Sad
              • Ne

[QUOTE=fantastik;540848]Prljavi su ti farovi, resenje je vrlo lako treba da ih operes iznutra, skines oba fara, skines sjalice sve, uspes tople vode i otprilike saku praska za ves u far-kroy rupu za sijalicu okrenes far da staklo bude dole i bukvalno treses

[QUOTE=slobodank;540849]
              Verovatno su ti prljava sočiva ali svakako im je potrebno poliranje to se pogotovo vidi na sledećoj slici, rasipa se svetlost

Momci hvala pomoc i meni se cini da bi dobro doslo poliranje spolja i pranje iznutra a posle toga ako je potrebno i menjanje projektora.

Da li znate nekog ko bi to moga da uradi (poliranje i pranje farova) ali da je u Novom sadu?

Comment

• Ledjo85
                Tek je upao...
                • 25.10.2020
                • 1
                • Beograd
                • Audi b8

Slaba svetla audi a4 2010

Pozdrav svima, nisam se još uvek predstavio. Ali otom potom...
                Čitao sam o ovoj temi, ali nisam našao odgovor. Imam audi B8 2010 god, sinoć po kiši sam jedva video put.
                Mislim da je ugradnja ksenona i previše novca i zezanja. Mene interesuje da li postoji neka jača sijalica sa kondezatorom ili čime već što bi mi pomoglo.

Comment

Working...
                X