Golf 4 check engine treperi!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milanco
    CBC Član
    • 20.01.2012
    • 30
    • Beograd
    • VW Golf 4 1.6 16v

Golf 4 check engine treperi!

Uffff.....

S obzirom da treperi, naslućujem da je golem belaj u pitanju. Inače, auto je počeo da mi radi čudno u toku vožnje, zadnjih par km, ali sam pomislio da je možda povukao mulj ili nešto slično, jer je bio na nuli sa gorivom. Odem naspem Euro BMB, ono ništa. Slabo ide, u leru trokira. Nakon par stotina metara počne da mi treperi check engine i piše Emissions workshop. Sreća pa mi je stan blizu.

Ja bih sa moje laičke strane rekao da jedan cilindar ne radi kako treba, jer radi neravnomerno. MOguće da je bobina ili šta već. Dizne sam čistio i veliki servis radio, menjao svećice, ne bi trebalo da je to.

Inače, auto je Četvorka 1.6 16v (BCB) motor. Da li je neko imao slična iskustva, da znam koliko stotina evara da računam da ću se olakšati, kad i sakupim...?
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Odg: Golf 4 check engine treperi!

Vožnja na talog iz rezervoara, može napraviti takve probleme, sito na pumpi, railu, na diznama ako postoji, itd...
    Ali ne bi trebalo da te boli trocifreno, ako je to uzrok...
    Uglavnom, otrcani odgovor : idi majstoru !
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• milanco
      CBC Član
      • 20.01.2012
      • 30
      • Beograd
      • VW Golf 4 1.6 16v

Majku mu, ja mu nasuo goriva, a ono i dalje treperi li treperi. U svakom slučaju, masjtoru ću morati, samo se brinem da neće možda on morati k meni da dođe. Osim toga, sad sam u baš u postupku pronalaženja dobrog majsotra, koji radi VW, sa prethodnima sam završio.

A ja koliko znam, ne bi smeo auto ni da se vozi kada mu treperi check engine?!

Comment

• slobodank
        Moderator
        • 26.11.2007
        • 1338
        • Stara Pazova
        • Fiat Idea 14.16v lpg

Originally posted by milanco View Post

A ja koliko znam, ne bi smeo auto ni da se vozi kada mu treperi check engine?!
        Ne bi smeo nikako, tako barem stoji kod mene u uputstvu.

Comment

• milanco
          CBC Član
          • 20.01.2012
          • 30
          • Beograd
          • VW Golf 4 1.6 16v

Znači, definitivno, moraće neko šlepanje da padne....

Jel ima neko broj od onog VW servisa u Savinjskoj iza OMV pumpe u Mirijevu, da mi pusti na pm? Ili ako neko ima da mi predloži neki ozbiljan VW servis....

Comment

• JAPANX
            CBC Senator XXL
            • 10.08.2006
            • 2159
            • Beograd

Ako treperi, znaci da je u pitanju prekid cilindra.. obrati paznju na razvodnik/svecice/kablove.. ne bi trebao da je veliki kvar

Comment

• milanco
              CBC Član
              • 20.01.2012
              • 30
              • Beograd
              • VW Golf 4 1.6 16v

Originally posted by JAPANX View Post
              Ako treperi, znaci da je u pitanju prekid cilindra.. obrati paznju na razvodnik/svecice/kablove.. ne bi trebao da je veliki kvar

I ja sam ubeđen da je tako... Da li ima neko da mi preporuči kome da se javim da pogleda?

Comment

Working...
              X