Hladjenje - Rover 416Si '98

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Hladjenje - Rover 416Si '98

To iz auspuha može biti (verovatno je) kondenzat vodene pare. Pritisak treba da ima svakako a šta je tačno "izbija iz expanzione posude"?
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Kad_JurimJurim
      CBC Član
      • 04.03.2008
      • 47
      • Beograd
      • Brera 1750 TBi

Pa ono, malo odvrnes poklopac i kulja tecnost na sve strane. Ovaj majstor tvrdi da to ne bi smelo da se desava, odnosno, da bi ekspnzioni sud trebao da moze da bude i otvoren i da tecnost ne "kipi" iz njega. Tj, kako se on izrazio, da ne "dize" (nivo).
      Meni to nesto ne deluje ubedljivo :/

A sto se tice auspuha, jel moguce da se taj kondenzat stvara i pri ovim temperaturnim uslovima? Dvaes i par stepeni, dosta suv vazduh je danas bio?
      Realno...

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Kondenzat zavisi od temperature sagorevanja i dužine auspuha. I kad je napolju 40 stepeni to je znatno hladnije od 600 stepeni.
        Tečnost ipak ne bi smela da "kipi" iz posude, ako ej dobro izluftiran sistem onda tu nešto nije kako treba.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Kad_JurimJurim
          CBC Član
          • 04.03.2008
          • 47
          • Beograd
          • Brera 1750 TBi

Bilo je problema sa vazduhom u sistemu kada je vracao tecnost. Recimo, motor se zagrejao na radnu temperaturu, a isparivac nije dobijao nista (nisu uopste bila ugrejana creva do i od) i naravno nije mogao da se prebaci na plin. Posle vise krugova zezanja sa ozracivanjem, nekako je odjednom sve proradilo. Znaci moze biti da i dalje negde bleji neki vazdusni cep?
          Realno...

Comment

Working...
          X