skoda felicija 1.3 98' termostat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bulaja
    CBC Početnik
    • 27.04.2012
    • 2
    • hn

skoda felicija 1.3 98' termostat

Imam problem da nađem termostat za skodu feliciju 1.3 mpi 98' a stari mi je riknuo.
    Nalazim se u Crnoj Gori a u ovlašćenom servisu mi nude neki kompletan deo koji košta 50e.
    Zna li neko odgovara li od nekog drugog auta da bi kupio samo termostat tj. da ne bacam pare bezveze.
    Možda ima neko neku drugu ideju šta da radim?
  • kalimero1
    CBC Senator XXL
    • 01.11.2010
    • 318
    • zagreb
    • c5

Odg: skoda felicija 1.3 98' termostat

teško da ti je otišao termostat,uvijek ode kučište igla termostata probije plastično kučište i onda termostat ne može otvoriti.to si možeš i sam popraviti,čisto sumnjam da je tako skupo provjeri u par dučana.

Comment

• Gusar
      CBC Član
      • 19.03.2012
      • 85
      • zemun
      • Fiat Uno 45s fire...

npr. pre par godina meni je na fiat unu 1.5 bnz riknuo termostat a njemu ide termostat sa celim kucistem
      koje je od silumina.... nemoze samo ulozak da se menja pa su mi u to vreme ovi idioti iz ap sporta u zemunu davali po ceni od 70 e
      ja sam problem resio tako sto sma srafcigerom pritisnuo oprugu i zaglavi sraf m 8 u termostat i tako mi je auto preso jos nekih 300 hiljada i onda je uginuo... tako da nemoj da te vacare...

Comment

• Ji 4Tze
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2006
        • 806
        • bg
        • Honda CR-V 4WD

Ne može samo "uložak" i gledaj da ne bude neki zamenski metalni jer mora plastični koji puca pri većoj temperaturi i oslobađa oprugu (i otvara protok vode, ne zatvara). Nude ti verovatno komplet sa kućištem, što je ok. Pošto se stari "raspao", moguće je da neki plastični deo ostao u kućištu pa može i da napravi veću štetu. Kod mene su menjali 3 termostata tj. treći je menjan pri promeni dihtunga glave, ne sećam se cene - ovo što imam u excel tabeli su 1700din.
        Koliko km je prešla?

Comment

• kalimero1
          CBC Senator XXL
          • 01.11.2010
          • 318
          • zagreb
          • c5

koliko se sječam ovdje u zg ti je kučište oko 30kn(5e)istina da je topran ali sam ga dosta puta ugrađivao
          i nije bilo problema.nikakva plastika nema kud uletit jer ju igla samo probuši.

Comment

• Ji 4Tze
            CBC Senator XXL
            • 04.05.2006
            • 806
            • bg
            • Honda CR-V 4WD

Ne znam šta si ugradjivao u 1.3 mpi ali je sistem tako projektovan da plastične žabice koje drže oprugu puknu pri prevelikoj temperaturi i oslobode je. Tako je sa originalnim fabričkim.

Comment

• bulaja
              CBC Početnik
              • 27.04.2012
              • 2
              • hn

Ma nemam poima o tome mada mi je bilo nelogicno dati 50e za termostat pa sam vam se obratio. Pokusacu da iskoristim vase savete. Ako ne bude islo, opet se javljam.

Comment

• Ji 4Tze
                CBC Senator XXL
                • 04.05.2006
                • 806
                • bg
                • Honda CR-V 4WD

pa vidi, taj motor ima problema sa dihtungom glave, do 100 i kusur hiljada km će da propusti ulje u vodu ili da se javi neki drugi problem sa dihtungom. Ako se greje u gužvi više nego uobičajeno, ako radi nemirnije kad se tako ugreje, ako ima (ostataka) emulzije u vodi, verovatno je pri kraju. Na mojoj Felicii je zamenjen na oko 140-150k a simptome je imao još od ranije (110k i više). Nema puno nepoznanica oko tog motora ali 50€ je baš, čini mi se, previše. Pumpa za vodu je koštala manje (a i skuplja je zamena pumpe nego sam deo). Koja je km na satu?

Comment

Working...
                X