kocenje opel

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miskolo
    CBC Član
    • 31.12.2012
    • 35
    • skopje
    • opel

kocenje opel

imam opel vektra dti 2000g sam promenio diskove i disk plocke za kocenje i bila je u redu i sam pocinje da skripi jer moze da je do glicerin posto nisam menjao vec 3g a slabo se trosi on.. jer glicerin se menja ili sipa samo?
  • Milenko
    CBC Član
    • 11.11.2008
    • 75
    • Beograd
    • Reno Megan 3 1,5 dci

Kakav glicerin?Možda misliš kočiona tečnost.Ona se menja najkasnije posle 3 godine.
    Nemora da znači da zbog nje škripi ali terba da se manja pošto upija vlagu .
    Prilikom zamene treba klješta da se razrade .

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Može se ispitati kvalitet kočione tečnosti, ali je pravilo, da se menja u određenim intervalima. Ne samo zbog povećanog sadržaja vode, već i korozivnog dejstva na instalaciju.

Što se tiče struganja i škripe, treba proveriti istrošenost pločica.

Comment

• miskolo
        CBC Član
        • 31.12.2012
        • 35
        • skopje
        • opel

sad sam menjao pred 4 mesecii disk i plocke

Comment

• TECA
          CBC Senator XXL
          • 14.10.2007
          • 2355
          • Oz

A od kojega su proizvodjaca plocice?

Comment

• miskolo
            CBC Član
            • 31.12.2012
            • 35
            • skopje
            • opel

original prodavnica za opel u skopju gm pa sam platio 120 evra i diskove i plocice! radiloje ok negde 4 meseci i sad pocelo da sripi ja sam doneo pred 2g ovaj opel iz bugarija ali nisam dirao tecnos(glicerin)... ali vidim da ima negde upola je...

Comment

• gorky
              CBC Senator XXL
              • 08.06.2007
              • 860
              • Vojvodina,Kikinda

po nivou tecnosti je najlakse orijentaciono videti istrosenost disk plocica,potpuno je neverovatno da se disk plocice istrose za 4 meseca,ma kog proizvodjaca da su,sem u slucaju da je doslo do blokiranja kocnica pa su se plocice enormno trosile,u tom slucaju treba otkloniti kvar(crevo,klizac,klip,celjusti...) i zameniti i diskove obavezno jer je doslo do temperaturne deformacije...

Comment

• rodjo2208
                CBC Član
                • 09.03.2013
                • 40
                • Banja Luka
                • Opel

Ja sam imao isti problem par puta,iako starije vozilo,jednom mi je zapao kamencic prilikom voznje makadamom,drugi slucaj da sam zamjenio samo nove plocice posto su diskovi bili dobri,nakon desetak dana sam isto osjetio da pocinje da skripi,nekad jace,nekad slabije,nekad po par kilometara sve dobro,razlog na kraju je bio plocice naravno,iako se za to par dana jedva vidjelo da su se i potrosile,tacno se vidjelo na dijelu gdje nalijezu na disk kao komadici nekog materijala metalnog koji se jasno vidi da je drugaciji od ostalog materijala,najsmjesnije ili najzalosnije da kazem,je sto su plocice navodno bile naboljeg kvaliteta koje su bile u ponudi,a naravno i cjena sa njima. Onda sam uzeo neke osrednjeg kvaliteta i vozim se vec oko 4 godine,do sad su se potrosile oko polovine otprilike.

Comment

Working...
                X