kad sam bio da kupim ulje za moja opel vektra covek dti mi je preporucio gm dexos2 kaze da je najdbolje za opel ali cena mu je 35eura 6kila,za te pare mogu da uzmem total 9000,ili da dodam jos 5 eura u da uzmem castrol...molim za pomoc pri izbor!
opel ulje
Collapse
X
-
Uzmi ono za koje si najsigurniji da je original,ono barem da dolazi od uvoznika...mislim da se dexos puni sa Totalovim uljem,tako da ti prakticno dodje na isto...ako je Castrol pravi,moja preporuka...
p.s.Najbolje je da ti odes kod strucnjaka,na http://motornaulja.blogspot.com/,pa da ti Steva objasni cija baba vrucu kavu srce,ovaj mislim koje je ulje najbolje,odnos cena- kvalitet...pozdrav vo Skopje...Europa bolbonjere-Rules
-
-
Originally posted by nikaragva View PostJedino Total za koje ja znam da ima one GM zahteve ispunjene je QUARTZ 9000 ENERGY 0W30.
Ipak nije za iole stariju Vektru (ako je uopšte, mislim na 200k km a tek ako nije najnoviji tip kao što izgleda i ne traži striktno Dexos2 standard).
Dakle, u Evropi od Total ulja Dexos2 odobrenje imaju Qurtz Ineo MC3 (obe verzije: 5W-30 i 5W-40). Preporučujem 5W-40.
Doduše to se teško nalazi istočnije od "dvadesetog meridijana" (u Istočnoj Evropi).
Ako nije neophodan Dexos2 može i 9000 5W-40.
Ne treba tu mnogo filozofije ... bilo koje 5W-40 ulje će biti sasvim u redu (o.k.).
Dexos je po pravilu (u 80% služajeva) 5W-30, a osim Total-a tu je (u Evropi) i Motul X-clean 5W-40.
Nisam preterani pristalica da se Dexos ulja sipaju u starije motore, no neće da škodi (osim što je skuplje i može motor više da troši tog ulja).
Uzgred, 35€ za 6 "kila" (zapravo 5 kila a 6 litara) za GM Dexos2 nije mnogo.
No vraćamo se na početak (i kraj) priče, što reče legenda kupi za šta si siguran da je original (od GM, Total i Castrol) i neka bude 5W-40 pa što jeftinije. Eto toliko od mene (ni ovo vremena nemam, al' kad sam već primetio pitanje, a mogao sam i da ga ne vidim, da i odgovorim).
Pozdrav svima!Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Comment