Posle zamene ulja i filtera kada startujem motor ne ugasi se lampica od ulja nego tek posle dve sekunde sto nije bio slucaj pre zamene ulja i filtera. Majstor koji je menjao ulje kaze da ne drzi "nepovratni ventil" pa kad se motor ugasi ulje se slije iz filtera u karter, kad proveravam nivo ulja to je na sipci 2-3 cm preko maksimuma... naravno kad je motor ugasen, navodno to je ta kolicina ulja koja se slije. Ja sam laik za motore a majstor mi nije jasan pa reko da ja pitam Vas da li je neko imao slican problem. Motor je 320 d 2001. godiste...
zamena ulja i filtera bmw e46
Collapse
X
-
Da, kad je menjano ulje promenjen je i filter. Odmah posle zamene je pocelo to sa lampicom da se kasnije gasi, otprilike to traje dve sekunde, mozda malo manje i u tom periodu motor ima "ruzan" zvuk i to se desava samo kad duze vremena ne palim motor, otprilike 4-5 sati. Majstor je posle tog zamenio gumicu sto idu ispod filtera ali se opet desavalo da se ujutro lampica kasnije gasi, potom je opet zamenio filter ali nije nista postigao sa tim, e sad bas da su oba filtera neispravna...
Comment
-
Comment