Pozdrav, desilo mi se nekoliko detonacija na Marei u zadnjih 2-3 dana... I to iskljucivo kada vozim na gas, na benzin je sve ok... Zamenicu svecice ali treba da i kablove zamenim, cisto da se osiguram sa te strane i da to elimisem kao problem, pa da vidim da li ce se ponovo desavati.... Inace to mi se uglavnom dogadja kada idem malo brzinom reda 20-30km u drugoj brzini i onda popatosim papucicu, kao kada preticete i ono pukne kao iz topa.... Koje kablove preporucujete? Koji proizvodjac? KAko se to uopste narucuje, jel to ide komplet za taj auto i taj motor ili pojedinacno na komad??? Nisam nikada dosada ni na jednom autu menjao, a sada kada sam uzeo Fiata, izgleda da cu morati.... Hitno mi je potrebna informacija!!!
Koje kablove za svecice???
Collapse
X
-
pitstop
jurija gagarina 231
TC blok 45
3180576
1778663
imaju silikonske
veoma dobre (650din u kutiji proizvodjaca) i, ako patis od toga:
odlicne (isti kablovi samo druga kutija (made in UK 800din))
silikonske gume koje idu preko svecica, kablovi su ok skroz.
imaju ljudi i svecice NGK najjeftinije u gradu.
(koja je marka kablova da me ubijes ne mogu da se setim).
-
-
Re: Koje kablove za svecice???
Mozda nisu kablovi?
Originally posted by DoraRadi se o tome da je gas izvan karburatora i da mu treba vremena da reaguje na nagli pritisak pedale. Benzin je u samom karburatoru i ima jedan dodatak koji dodaje višak benzina kod naglog dodavanja gasa. Kod gasa ovog dodavanja nema pa mu treba malo vremena.
Ovo je najčešći uzrok detonacije kod injectiona i najteže za objasniti vlasnicima vozila da moraju malo da šaltaju i da promene navike.
Rezimej...
Prva gas do daske ide ko LUD...
Druga gas do daske ide ko LUD...
Treća gas do daske ide ko LUD...
Četvrta gas do daske ide malo slabije nego na benzin...
Druga na 20 i gas do daske odjednom dobiješ turbo rupu ili detonaciju..
Treća na 40 isto....
Čettvrta na 50-60 isto...“Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”
Comment
-
-
NGK kablovi i svecice, pa onda patosiraj papucicu.
Do tada lagano, da ne bi jurio plasticne delove po ulici.
Comment
-
-
je moze meni neko da nabavi NGK kablove za moj auto?????Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
Gas se teze pali od benzina....teze ga probija varnica( zato je i bolji manji zazor na svecici kod voznje na Gas).
zato kad struja nemoze kroz gas ..ako su malo "naceti " kablovi , pocne na probija kroz kablove na masu..i onda sec---sec---trz---trz....Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
zasto onda na benzin radi kao doxa??? Zasto samo kada se vozi na gas zeza?
benzin ima ima oktanski broj 90-100 a LPG 104-105 pa nagore zavisno od mesavine
benzin ulazi kao tecnost koja isparava i time utice na latentnu toplotu odnosno ima hladnije (relativno) sagorevanje dok LPG je topliji (opet relativno) po tom pitanju.
sklonost detoniranju raste sa porastom temeprature smese. (otuda i ono sto se pominje uticaj kompresije, zapravo temperatura je glavni faktor kao poseledica sabijanja vazduha).
varnica u pravom trenutku i dovoljne energije za trenutni sastav smese da zapocne sagorevanje je stoga kljucna, odnosno vaznija za gas koji je teze zapaljiva sporije gori.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Kablovi zamenjeni... Uzeo sam NGK u Mass-u a svecice nisam menjao jer sam stavio nove pri ugradnji gasa... Prekontrolisao sam i ceo usis, ne vuce nigde fals vazduh, sva creva su na svom mestu, sve selne stegnute tako da sam to izolovao da ne moze da bude problem... Za sada nema detonacija, videcu sta se desava narednih dana, ako ih nedaj boze bude, onda sam siguran da je smesa siromasna i da se zbog toga desavaju detonacije i onda ce morati kod ivana na stelovanje i podesavanje, jer ja tu nemam sta da trazim... Pozdrav i hvala na odgovorima!Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Kablovi su kostali tacno 3.053,00din... Jos jedno pitanje, moze li kvalitet odnosno nekvalitet auspuha da utice na lambda sondu i da ona daje pogresne vrednosti pa da tako dodje do detonacije???? Doro, Ivane?????
Lambda sonda se nalazi kod katalizatora u prvoj trecini izduvne grane a srednja i zadnja grana mi je losa, mozda na nekim mestima i busna??? Moze li to da bude uzrok problema?Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Mislim da ne moze da utice na lambda sondu toliko da daje pogresne vrednosti, ali ako je dosta busna, e onda to ne valja za sam motor, tj sagorevanje!!!!
Samo nemoj da patosiras gas na niskom broju obrtaja i uzivaj!!!!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Pa zato sam i kupio kablove da bih mogao da patosiram pedalu u svakom trenutku, pri malim i velikim obrtajima a da ne razmisljam da li ce detonirati ili ne... Za sada je sve ok, mada na ovakvom vremenu i nema gde da se jurca...Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Ljudi jeste mali offtopic ali jos ne mogu da dodjem sebi od poslednje kupovine kablova za bravo.
U pitanju je Fiat Bravo 1.4 (elektronac) 12v 96.god.
Posto su morali da se menjaju kablovi i svecice, ja odem lepo i posto nije bilo original uzmem od Tipa 1.4i.e Champion TripleSillicon ali nije pasovala duzina.
Javim caletu i on mi u AP Sportu u zemunu uzme original.
Medljutim ispostavilo se da su ti kablovi kostali 3.900din.!!!
Proizvidi ih neka FACTA.
Zna li neko nesto o tom proizvodjacu?
Hvala unapred"If in doubt, flat out"
Collin McRae
Comment
-
Comment