Cuje se nesto iz motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • b_samardzic
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 1557
    • Smederevo

Cuje se nesto iz motora

Auto je pasat 1.6 benzinac sa obicnim ventilima (nisu hidraulicki).

Auspuh na autu je bio izbusen pa nisam primetio da mi se cuju ventili.
    Posle popravke auspuha cuo sam ventile i otvorio poklopac da ih nastelujem.

Moje iznenadjenje je bilo jos vece kad sam video da na 5 ventila ne mogu da uvucem ni 0.05mm listic!

Ipak nastelovao sam ih i kad sam upalio auto ler gas je skocio na 2500 obrtaja. Smanjio sam ler gas.

Lupkanje ventila se smanjilo ali nije nestalo.
    Zvuk se cuje pri ubrzavanju ili na uzbrdicama kad je potrebno vise snage.
    Takodje kad otvorim haubu i naglo dodam gas cije se na trenutak zveckanje pa prestane.

Evo sta sam radio:

1-Stelovao sam paljenje stroboskopom pa sam cak vracao i kasnije paljenje ali ipak se culo.

2-Pojacavao sam smesu plina mada se i na benzinu podjednako cuje i opet nista.

3- Danas mi pade na pamet da isklucujem jedan po jedan kabal sa svecice. I kad sam skinuo cetvrti lupkanja vise nije bilo. Provozao sam ga jeste da radi na tri klipa ali lupkanja nema.

Dajte savet sta bi moglo biti.
  • KdF
    CBC Senator
    • 06.12.2004
    • 242
    • Beograd

Da li je lupkanje izrazeno kada na leru dodas pa oduzmes gas, u toku smirivanja motora?

Comment

• b_samardzic
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 1557
      • Smederevo

Ne nego kad dodas naglo gas zacuje se metalno zveckanje na trenutak ali samo sekund i prestane. Pri oduzimanju gasa se ne cuje.

Ali se u voznji cuje prilikom opoterecenja motora.
      Kad idem nizbrdo i kocim motorom ne cuje se nista.

Comment

• dekideki
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1914
        • Beograd

izmeri kompresiju / pogledaj na sta lici ta svecica iz IV cilindra
        da ne pucamo u prazno, ima jeftine dijagnostike koja ce lokalizovati problem

poz.
        .

Comment

• b_samardzic
          CBC Senator XXL
          • 02.04.2005
          • 1557
          • Smederevo

Moj problem sa "zveckanjem ventila" na PASATU je vec opisan u prvom postu ove teme!

Auto gubi vodu i to primetno na 1000km potrosi 1-1.5lit.Uvek sam mislio
          da negde curi mada nisam primetio gde.

Da li je moguce da smesa detonira u 4-klipu ako u njega ulazi malo vode?

Comment

• dfast
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2005
            • 1302
            • Hoofddorp NL /Bgd

To je lupkanje pri detonaciji, jer kad je nema nema ni lupkanja. Probaj da ga vozis malo tako na tri cilindra, jer ako voda ulazi a ne sagoreva pocece da izbacuje paru pozadi. A ako imas uslova podigni ga malo a pogled odozdo obicno pokaze kuda voda curi pogotovu ako je antifriz u njemu. Ako ne curi nigde onda skidnje glave a mozda i zamena ne gine .

Comment

• b_samardzic
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 1557
              • Smederevo

Glava je vec skidana malo poravnjana i stavljen nov dihtung. Pre 7-8 meseci.
              Nije radjen hidro test i nisu dirani ventili mada su vodjice imale malo lufta.

Ne verujem da ce da izbacuje vodu i ako skinem kabal. Pretvarace se u paru zbog temperature.

Interesuje me da li voda izaziva samopaljenje smese?

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ako ima vode u cilindru na toj svećici će biti kamenac. Videćeš drugu boju, svetliju. Ako je boja tamnija od ostalih bojim se da ti sleduje promena klipa ili karika.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• BOOST
                  Founder - Admin od Začetka
                  • 29.09.2004
                  • 8726
                  • Gislaved//Sweden
                  • SAAB 9000 AERO R; SA

Ne, i nemoj da vozis na 3 cilindra da nebi i radilicu morao da menjach.

Probao da promenish kablove?

Voda moze da izazove prebrzo habanje karika i da motor povlaci ulje, ulje moze da izazove samodetonacije.

dakle, kablovi, kontorla kompresije pa se javish
                  Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                  move your mind

Comment

• b_samardzic
                    CBC Senator XXL
                    • 02.04.2005
                    • 1557
                    • Smederevo

Originally posted by BOOST
                    Ne, i nemoj da vozis na 3 cilindra da nebi i radilicu morao da menjach.

Probao da promenish kablove?

Voda moze da izazove prebrzo habanje karika i da motor povlaci ulje, ulje moze da izazove samodetonacije.

dakle, kablovi, kontorla kompresije pa se javish
                    Auto potrosi mozda malo vise od pola litra ulja na 5000km.
                    Promenicu kapu i kablove, izmericu kompresiju pa se javljam.

Comment

• b_samardzic
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2005
                      • 1557
                      • Smederevo

Re: Cuje se nesto iz motora

Tema je stara ali resio sam problem pa da ga podelim sa vama.
                      Lupkanje se culo od tada pa sve do pre par dana.
                      U medjuvremenu opet crko auspuh ali nije popravljan, bolje da se on cuje nego lupanje u motoru.
                      Merena je kompresija i svi klipovi preko 12bari. Vodu vise ne trosi uopste pre 2 godine pocela da curi voda iz plasticne T racve odakle je uzeta voda za isparivac. Zamenjena racva i vodu vise ne trosi.
                      Pre par dana kupim auspuh na nagovor drugara i kod njega u radionici ga zavarim.
                      Od pojave lupanja pa do danas sam presao preko 50 hiljada i lupkanje se malo pojacalo.
                      Zvuk je vec podsecao na prolupali lezaj na radilici ili maloj pesnici klipa.
                      Resim da definitivno otkrijem sta je. Skinem poklopac ventila premerim zazore svi ventili u granicama. Zamenim semeringe na bregastoj i radilici.
                      Uzmem slusalice posebne mehanicarske i stavim na glavu motora i nista se ne cuje 4 klip jace od ostalih.
                      Kad skinem slusalice cuje se lupanje.
                      Pogledam malo izduvnu kad na grani na izlazu iz 4 klipa zakacena cevcica od mehanickog EGR ventila. Stavim slusalice ali i on se ne cuje preko njih. Onako iznerviran skinem cevcicu i vidim da je na samom izlazu iz grane cevcica zardjala i ima rupu velicine jedan do dva milimetra.
                      Zavarim tu rupicu i vratim cevcicu na mesto. Upalim auto i ne mogu da verujem lupanja iz motora nema!
                      Nisam pametan sta se to culo. Kakav se to metalni zvuk stvarao?
                      Ni jedan a zvuk je culo najmanje 10 mehanicara nije posumnjao na auspuh i izduvnu granu.
                      I jos jednom da napomenem lupanje se culo samo kad je motor opterecen. U mestu samo pri naglom dodavanju gasa se zacuje 3-4 puta ali ako ga drzis konstantno u obrtajima motor je bio tih.

Comment

• roske
                        CBC Senator
                        • 08.03.2007
                        • 272
                        • Lazarevac
                        • Alfa Romeo 145 boxer

Re: Cuje se nesto iz motora

Au brate,gremlini.
                        a ja sumjao na vodjicu koju si vec spominjao ili na nagorele ventile i svasta nesto.

Comment

Working...
                        X