Auto je pasat 1.6 benzinac sa obicnim ventilima (nisu hidraulicki).
Auspuh na autu je bio izbusen pa nisam primetio da mi se cuju ventili.
Posle popravke auspuha cuo sam ventile i otvorio poklopac da ih nastelujem.
Moje iznenadjenje je bilo jos vece kad sam video da na 5 ventila ne mogu da uvucem ni 0.05mm listic!
Ipak nastelovao sam ih i kad sam upalio auto ler gas je skocio na 2500 obrtaja. Smanjio sam ler gas.
Lupkanje ventila se smanjilo ali nije nestalo.
Zvuk se cuje pri ubrzavanju ili na uzbrdicama kad je potrebno vise snage.
Takodje kad otvorim haubu i naglo dodam gas cije se na trenutak zveckanje pa prestane.
Evo sta sam radio:
1-Stelovao sam paljenje stroboskopom pa sam cak vracao i kasnije paljenje ali ipak se culo.
2-Pojacavao sam smesu plina mada se i na benzinu podjednako cuje i opet nista.
3- Danas mi pade na pamet da isklucujem jedan po jedan kabal sa svecice. I kad sam skinuo cetvrti lupkanja vise nije bilo. Provozao sam ga jeste da radi na tri klipa ali lupkanja nema.
Dajte savet sta bi moglo biti.
Auspuh na autu je bio izbusen pa nisam primetio da mi se cuju ventili.
Posle popravke auspuha cuo sam ventile i otvorio poklopac da ih nastelujem.
Moje iznenadjenje je bilo jos vece kad sam video da na 5 ventila ne mogu da uvucem ni 0.05mm listic!
Ipak nastelovao sam ih i kad sam upalio auto ler gas je skocio na 2500 obrtaja. Smanjio sam ler gas.
Lupkanje ventila se smanjilo ali nije nestalo.
Zvuk se cuje pri ubrzavanju ili na uzbrdicama kad je potrebno vise snage.
Takodje kad otvorim haubu i naglo dodam gas cije se na trenutak zveckanje pa prestane.
Evo sta sam radio:
1-Stelovao sam paljenje stroboskopom pa sam cak vracao i kasnije paljenje ali ipak se culo.
2-Pojacavao sam smesu plina mada se i na benzinu podjednako cuje i opet nista.
3- Danas mi pade na pamet da isklucujem jedan po jedan kabal sa svecice. I kad sam skinuo cetvrti lupkanja vise nije bilo. Provozao sam ga jeste da radi na tri klipa ali lupkanja nema.
Dajte savet sta bi moglo biti.
Comment