Masinska obrada

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shadow
    CBC Senator XXL
    • 23.09.2005
    • 555
    • Beograd

goetze je original?
    My crew is all fired up
    Y'all better just wise up

Comment

• Veseli
      CBC Veteran
      • 23.09.2005
      • 107
      • Vreoci

Ima radionica za mašinsku obradu u selu Trstenica (skrene se desno sa puta Obrenovac-Valjevo), gde skoro svi iz Lazarevca i Obrenovca rade motore. Meni su sre?ivali glavu za traktor i za Pežoa i mogu samo da kašem da su odli?no uradili posao. Ina?e kompletna obrada glave za 1.4 Pugov motor je bila samo 2500 din.

Comment

• ljube-kugla
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2006
        • 1531
        • batajnica

koblen smith prelazi sigurno 50-ak hiljada,na dizelu,to je probano,a ja sam sa goetze karikama presao 45000 i iz nekog razloga mi je pukla jedna kompresiona ali auto se vrti u nenormalne obrtaje,salta se na 7000rpm a ide preko 9000rpm,sto znaci sta god da stavis bices miran oko 50-ak hiljada sigurno a za dalje je sve gratis
        ko na nas krene iz mesta je naje&o
        a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• Misko M
          CBC Senator XXL
          • 17.03.2007
          • 652
          • BG Vozdovac

...a sto ne MR ja sam kod njih radio gomilu automobila i delova i kojekakvih izmisljotina i sve je bilo ok !
          ...e sad mozda neko ima losa iskustva ali ja sam uvek dobio ono sto sam trazio ! ...mozda posto ih znam a mozda...
          ...za standardne stavri na glavni ulaz a za experimentisanje servis u sklopu MR-a nadjes misu i sigurno ce ti pomoci ! - to je srednji sin !

Comment

• shadow
            CBC Senator XXL
            • 23.09.2005
            • 555
            • Beograd

Okej, bio sam kod ljube i bate, i stvar je sledeca. Posto ja radim neku budzevinu, naisao sam na problem. Problem je sto mi radilica kaci blok, tj, teg na radilici udara o donji deo cilindra. U pitanju je oko 0.5mm
            E sad, taj problem ima 2 resenja.

Da se donji deo cilindra na bloku malo obradi, ali ne pun krug, nego samo jedan delic. Problem je sto oni nemaju nijednu masinu koja to moze da uradi. Preporucili su mi da ja sam uzmem busilicu i mali brusni kamen pa po malo da brusim. A ja nisam vest toliko.

Drugo resenje je da se radilica malo olaksa. Naravno, posle toga, bilo bi potrebno da se radilica izbalansira. Oni nemaju masinu za balansiranje radilice, i tvrde da niko u gradu ne moze da izbalansira radilicu kako treba.

e sad ja pitam vas, sta da radim?
            My crew is all fired up

Comment

• Misko M
              CBC Senator XXL
              • 17.03.2007
              • 652
              • BG Vozdovac

...definitivno brusenje bloka, samo pazi da ti karike ni slucajno ne kace to sto brusis i da se ne spustaju tako nisko !
              ...sto se balansiranja radilice tice sa tim se ne igraj, to kod nas niko ne moze da odradi kako treba a napolju kosta(koliko sam ja upucen) !
              u MR-u rade dosta za trkace ali svi uglavnom napolju nalaze olaksane radilice i donose ovde, ovde niko to ne radi a i ko je radio nije dobro prosao ! !

Comment

• shadow
                CBC Senator XXL
                • 23.09.2005
                • 555
                • Beograd

I kod ljube & bate i u MR-u sam dobio info da na masinskom fakultetu dobro balansiraju radilice. Jel neko cuo nesto o balansiranju radilica na masinskom?

I ko radi olaksavanje radilica? Mislim, kad je vec balansiram, da iskoristim priliku i da je olaksam
                My crew is all fired up

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Ja balansirao svoju, sasvim lepo uradjeno.

Sasvim je druga prica zasto i kako je uopste moguce da ti radilica kaci klipove, sta si ti natrpao u taj motor ne znam, ali ono sto znam 100% je da to ne bi trebalo da se desava. Razmisli od pocetka da nisi napravio neku kardinalniju gresku negde, da ne bude svega...
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Misko M
                    CBC Senator XXL
                    • 17.03.2007
                    • 652
                    • BG Vozdovac

Originally posted by 206
                    Ja balansirao svoju, sasvim lepo uradjeno.

Sasvim je druga prica zasto i kako je uopste moguce da ti radilica kaci klipove, sta si ti natrpao u taj motor ne znam, ali ono sto znam 100% je da to ne bi trebalo da se desava. Razmisli od pocetka da nisi napravio neku kardinalniju gresku negde, da ne bude svega...
                    ...ne kaci mu klipove nego blok, tako da nesto moze i da uradi u obratnom bi bas bilo veselo !
                    ...nego gde si ti balansirao radilicu ako nije tajna ? i koliko to kosta ?

Comment

• Uros Piperski
                      CBC Senator XXL
                      • 31.01.2005
                      • 2978
                      • Beograd

Laboratorija za dinamicko uravnotezenje na Masinskom fakultetu. Kosta oko 20-30e. Moze i balansiranje sklopa radilica-zamajac-korpa (preporucujem).

Olaksavanje bi mogao da odradi svaki strugar, samo ako zna. Ja sam olaksavao nekoliko radilica i sasvim su se lepo vrtele u raznim motorima (1.3 sohc, 1.3 16v, 2.0 16v turbo) ali nemam vise vremena za to

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Na masincu, davno bilo, ne secam se koliko kosta.
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• shadow
                          CBC Senator XXL
                          • 23.09.2005
                          • 555
                          • Beograd

Na masincu, 2000 din.

@Uros

Jel znas mozda koji strugar bi to umeo da uradi? I kolko bi bilo "bezbedno" da skinem
                          My crew is all fired up

Comment

• Uros Piperski
                            CBC Senator XXL
                            • 31.01.2005
                            • 2978
                            • Beograd

Ne smem da preporucim nijednog strugara. Ako ti znas sta hoces, onda ce svaki strugar to moci da uradi ako mu objasnis.
                            Znam odakle i koliko se skida sa fiatovih sohc i dohc radilica.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Blade
                              CBC Veteran
                              • 14.05.2007
                              • 101
                              • Zemun , Srbija
                              • 4 5 Alfi

Ako jos nisi zavrsio ja ti isto preporucujem obradu kod bate i ljube jer sam tamo ja odradio i par ortaka eXtra mada sam glave nosio kod djekic bore u sarajevskoj ako te zanimaju adrese posalji pm poz
                              viewtopic.php?p=286805#p286805

Comment

• shadow
                                CBC Senator XXL
                                • 23.09.2005
                                • 555
                                • Beograd

Zavrsio sam kod bate i ljube. I na masincu sam bio da balansiram radilicu...

Videcu kad sklopim motor da li to valja ili ne
                                My crew is all fired up

Comment

Working...
                                X