procureo hladnjak

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • batakole
    CBC Član
    • 13.03.2006
    • 96
    • Beograd
    • Punto classic 1,2 8v

procureo hladnjak

Zdravo svima ja sam se vec javljao sa problemom koji me muci vec neko vreme. Naime upalim auto normalno vozim dok se ne zagreje a kad stanem na prvom semaforu auto se naglo zagreje ukljuci se ventilator i od tada prakticno stalno radi a kazaljka se stalno seta levo desno.Ranije je to bilo manje izrzeno ali poslednjih dana bas puno.I ranije sam dolivao pomalo antifriz sada malo vise.Proverio sam termostat,radi, termoprekidac ukljucuje ventilator normalno a motor se puno greje. Sinoc sam nakon duze voznje na otvorenom, kada se pali ventilator cim malo dam ga, primetio na dva mesta da pomalo curi antifriz i oba su na plasticnom delu hladnjaka.Malo sam trazio po forumu i nasao da i tako malo curenje antifriza i male rupe onemogucavaju normalno hladjenje motora(slab pritisak u sistemu).Sada pitanje koliko je to tacno ,da li mogu to da saniram tecnostima za krpljenje hladnjaka ili ipak moram da ga menjam.U pitanju je wv polo 1987.god. i za njega nema originalnih hladnjaka vec turskih nesto vecih za golfa pa me interesuje koliko su upotrebljivi,koliko trajni i efikasni.isto tako postoje oglasi za krpljenje hladnjaka ali ovaj curi na plasticnom delu.hvala svima na pomoci jako mi je bitno jer sledeceg ponedeljka idem na put a sa tim problemom je to nemoguce
  • Kenno
    CBC Senator XXL
    • 21.08.2006
    • 460
    • Zenica, BiH

Nema ni za golfa 2 orginalnih vw, mislim ima ali je cijena jako visoka.
    Kolega je stavio u golfa 2 hladnjak od nekih cca. 25? i radi svoj posao ok, porijeklo manje-više nepoznato, širina ?ini mi se 52,5cm.

Comment

• Pole
      CBC Senator XXL
      • 05.10.2006
      • 363
      • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

znaci ostaje ti samo da menjas hladnjak ako ti je sve ostalo u redu

posto je auto star a ako hladnjak nisi menjao onda se tu sigurno nakupilo puno toga pa nema dobru cirkulaciju

kada si menjao i da li si menjao nekad vodenu pumpu

mozda ona ne gura kako treba

ta sr@nja za zapusavanje hladnjaka zaboravi
      zasto krava nosi zvonce...?...?...?
      pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

Kod mene u golfa 2 tako?e stavljen neki novi jeftini hladnjak, nije bilo vremena u tom trenutku za biranje i traženje ne?eg kvalitetnijeg pa je kupljeno u Temerinu nešto što je prvo palo pod ruku, i kao za sad radi ok. O poreklu i kvalitetu se i ne pitam, kapiram da je loše, ali za sad je u redu. Doduše, stavljen je pre 6 meseci što je užasno malo da pokaže (ne)kvalitet, vide?emo šta ?e biti kasnije. Ovako na oko deluje kao nov i nivo antifriza se ne menja, kazaljka otkako je stavljen ne mrda sa polovine itd.
        Kao što rekoh, ne mogu da kažem ništa ozbiljnije kad je sve što znam o hladnjaku to da je bio baš jeftin, i da je skoro stavljen pa i nije imao priliku da pokaže manjkavost. Baš i nisam od neke pomo?i.

Comment

• batakole
          CBC Član
          • 13.03.2006
          • 96
          • Beograd
          • Punto classic 1,2 8v

Promenio sam hladnjak

Evo danas sam kupio neki turski hladnjak za golfa2 ,siri je 5cm ali bez problema staje u pola jer je za njega predvidjen i taj veci hladnjak u zavisnosti od klimatskih uslova. Za sada je bolja situacija ,stari hladnjak je cureo na vise mesta mada nije gubio mnogo antifriza.Nadam se da ce sa ovim vecim hladnjakom ipak generalno biti bolje hladjenje s obzirom na spoljnje temperature.Inace sam ga pltio 2100 din.

Comment

• Kenno
            CBC Senator XXL
            • 21.08.2006
            • 460
            • Zenica, BiH

Originally posted by Kenno
            Nema ni za golfa 2 orginalnih vw, mislim ima ali je cijena jako visoka.
            Kolega je stavio u golfa 2 hladnjak od nekih cca. 25? i radi svoj posao ok, porijeklo manje-više nepoznato, širina ?ini mi se 52,5cm.

U vezi ovog hladnjaka. Kod neorginalnih hladnjaka promjer rupe na koju se ka?i crijevo od ekspanzione posude je manji nego kod fabri?kih, tako da je obavezno pove?ati fi te rupe, recimo uz pomo? borera 3. (Ta rupa se može zapušiti ako se to ne odradi, kolegi se desilo i dizalo je pritisak u ostatku sistema, pa je na kraju epizode "hla?enje" promijenio sve osim crijeva )

Comment

Working...
            X