Da li je ovo EGR ventil i sta je ako nije EGR

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dandy
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 513
    • Bijeljina-Beograd Medakovic

Da li je ovo EGR ventil i sta je ako nije EGR

Kod drugara na kombiju LT 35 VW desava se stalno da ova cijev koja vodi od izduvne grane ka usisu spada u toku voznje, stavljane su i selne ali pritisak je jako veliki i izbije selnu i cijev na spoju,,,,e sad dal je to EGR ventil kod njega, u pitanju je 2.5 TDI motor, redni petak,
    I dal moze to da se nekako zacepi jer evidentno je da kada tu cijev ne spojimo a usis zacepimo, motor radi mnogo bolje, ide ko zmaj.....

E sad mislim da se vidi na koju cijev mislim ova u sredini sto pocinje sa ovim kao feder spojem, i ide kroz usis na usisnu granu na neki sklop koji sluzi bog ce ga znati cemu.......ovaj spoj sa novom selnom je taj dio koji iskace stalno

I jos jedno pitanje, nemam sad sliku ali ako treba slikacu, cemu sluzi ona mala budzevina u koju ide jedno 5-6 nekih gumenih crijeva, kao neki mali vekuumi ili tako nesto, posto je to sve raskaceno od strane majstora vec nekog, pa da pitam koja je uopste svrha toga i dal to cemu sluzi, sem kao neko ekolosko cudo
    kod recimo seat ibize se takavo cudo nalazi odmah iznad turbine na sasiji, kao cini mi se i kod golfova....
  • dieselman
    CBC Senator XXL
    • 14.11.2005
    • 833
    • tt

...slikaj pa okaci...nacelno dok se voze vartburzi i dajcevi ,ima smisla da zapusite taj EGR...nije ekoloski,ali dok se ne budu uveli neki novi zakoni i isti budu vazili za sve-skidaj...

Comment

• dandy
      CBC Senator XXL
      • 09.12.2005
      • 513

pa slikano je ovo cudo od cijevi koje iskace,,,,,to je ova kao bakarna cijev koja vodi od izduva ka usisu,,,sta je to,,,,vidi li se na slikama....

A to drugo sto sam pitao je ona mala cashica koja izgleda kao filter goriva onaj plasticni mali, samo sto ima nekih 5-6 crijeva koja idu na njega i povezana su sa suidom, i ko zna sa cim jos

Comment

• Saby
        CBC Senator XXL
        • 25.11.2004
        • 408
        • Horgos

Boost je davno rekao da ne valja zacepiti egr zato sto se poveca pritisak u karteru pa se s**** uljna pumpa vremenom, to se meni desilo na terencu, a nisam ga ja zacepio nego majstor, nisam ni znao, nego jednom kao aj da ocistim zato sto upisao gresku, kad ono zacepjeno i uljna pumpa vristila ko udarena, sad malo manje vristi al nije kao sto bio
        Fun starts @ 3000 RPM
        Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• dandy
          CBC Senator XXL
          • 09.12.2005
          • 513

ama jel ovo uopste taj ventil.

pitanje je sta je ovo gore ne slici, jel to egr ili ako nije sta je vec,,,,,
          dajte ljudi jel moguce da ne shvatate sta pitam.
          inace kakve veze EGR moze da ima sa karterom kad on vraca dio gasova sa izduva na usis, nigdje nema kontakta sa karterom ili donjim postrojem motora

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Boost je davno rekao da ne valja zacepiti egr zato sto se poveca pritisak u karteru pa se s**** uljna pumpa vremenom
            poznavajuci tacnost Boost-a ne bih potpisao da je bas tako rekao....
            mozda je u pitanju PCV a ne EGR sistem, to sto povezuje zacepljivanje sa uljnom pumpom i karterom...
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• dandy
              CBC Senator XXL
              • 09.12.2005
              • 513

i sta bi na kraju,,,ja ima da prodjem ko onaj u reklami za onaj sampon dok mi neko kaze jel to egr, i dal da to zacepljamo,,,,
              ma salim se ali dajte ljudi nije moguce da niko ne zna, osjecam se ko seselj u hagu, ja pricam ali niko ne ferma 2%

Comment

• dandy
                CBC Senator XXL
                • 09.12.2005
                • 513

Iskreno nemogu da vjerujem da niko ne zna sta je ono cudo,,,,
                iskace svaki dan, i stvarno pravi probleme, sada smo ga izbacili i zacepili usis, jel to moze tako da duva il da zacepljamo

pomagajteeeeee

Comment

• dieselman
                  CBC Senator XXL
                  • 14.11.2005
                  • 833
                  • tt

...rasklopite lepo taj EGR,ocigledno je zalepio otvoren pa nekntrolisano duva u usis...bilo bi to lepo iproveriti u mernim blokovima koliki je protok vazduha u leru...u svakom slucaju,rasklopite,razradite,ocistite djubre i vratite ili zatvorite fizicki...

Comment

• BOOST
                    Founder - Admin od Začetka
                    • 29.09.2004
                    • 8726
                    • Gislaved//Sweden
                    • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by sw.brick
                    Boost je davno rekao da ne valja zacepiti egr zato sto se poveca pritisak u karteru pa se s**** uljna pumpa vremenom
                    poznavajuci tacnost Boost-a ne bih potpisao da je bas tako rekao....
                    mozda je u pitanju PCV a ne EGR sistem, to sto povezuje zacepljivanje sa uljnom pumpom i karterom...
                    Ovo ti ga dodje kao da se kaze da su mi mama i tata povezani sondom, jesu a nisu

1. Nikakva veza EGRa i Kartera
                    2. Slusaj Dieselmana
                    3. http://en.wikipedia.org/wiki/Exhaust_gas_recirculation
                    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                    move your mind

Comment

• dandy
                      CBC Senator XXL
                      • 09.12.2005
                      • 513

E hvala drugari, mnog hvala,,,,vec sam pomislio da sam 13-to prase
                      niko se ne javlja, pa mi frka bila malo...znaci ovo da zatvorimo cudo....
                      sta dobijam a sta gubim time, cini mi se da mnogo bolje vuce kada je skinuto ovo cudo tj kad ne duva na usis,,,,,,

Comment

• dieselman
                        CBC Senator XXL
                        • 14.11.2005
                        • 833
                        • tt

...ti dobijas,okruzenje gubi...

Comment

• dandy
                          CBC Senator XXL
                          • 09.12.2005
                          • 513

A nikako da slikam, a znate sigurno na sta mislim na ocu casicu u koju ulazi dosta crijeva gumenih, izgleda kao filter za gorivo onaj buvljacki, cemu to sluzi uopste, posto je na ovom motoru to sve raskaceno, pa ne znam cemu to sluzi,,,,,kao da neki vakumi ili tako nesto

Comment

Working...
                          X