Zanima me da li je stetno za motor ako se kut paljenja pomakne unaprjed? A nema detonacija. Auto ljepse radi i jaci je, kad je razvodnik tako okrenut (suprotno kazaljci sata). Jel to steti motoru, injektorima ili cemu?
Kut paljenja
Collapse
X
-
Ako si ga okrenuo u suprotnu stranu od one u koju se okrece razvodna ruka,to je ranije paljenje.Ranije paljenje nesteti nicemu,naravno ako ne preteras u pomeranju,ako preteras cuce ti se ventili ili ujutru kada je motor hladan teze ce anlaser okrecati tako da ces imati problema pri paljenju.Koji je auto i motor u pitanju
-
-
Sem sto moze da ostavi lep trag na lezajevima radilice ako je geometrija zle naravi
Ako je motor nejak, nema problema, ako je nesto mocnije, paznja.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Ako ne paljenje pomereno u neku stranu da li je mogutje da auto bolje vuche pri manjim obrtajima a da pri vetjim obrtajima (preko 3000) motor malo izgubi snagu ?
Juche sam shtelovao paljenje naravno na uvo jer je kod mene nemogutje to nashtelovati na strob ... i auto vuche kao blesav do 3000 ali mi se chini da je pre shtelovanja bolje vukao preko 3 nego sad ... naravno ranije sam imao rupu izmedju 2 i 3000 i utisak da mi se na 3 upalila turbinapa je mogutje i zbog toga da sam ja istripovao da je jache vukao
Zanima me samo da li je to teoretski mogutje ?"Brano sine , vozi POLAKO..."
Comment
-
-
probao sam x puta na strob da nashtelujem paljenje ali ne valja ni za kriv q ...
nema druge nego 13 kljuch u kola pa po malo mrdanje dok to ne bude kako treba ..
josh jedan chudan simptom ...
kada je hladan radi na 800-1000 obrtaja a kada mu dushu izvadim i zagreje se netje ispod 1500-1300 ..."Brano sine , vozi POLAKO..."
Comment
-
Comment