Wynn's

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ogi
    CBC Senator XXL
    • 07.10.2007
    • 309
    • Beograd
    • Hyundai i30 1,4

Wynn's

Citam sve najbolje o ovoj metodi ciscenja sistema za ubrizgavanje. Posto sam u fazi sredjivanja auta sto vise mogu, interesuje me ima li smisla raditi ovo ukoliko nema simptoma zaprljanih dizni tipa stucanje motora itd. ? Ljudi kazu da se motor posle ove intervencije preporodi pa me kopka da to uradim... ponekada bas znam da budem ovca za dranje, u fazonu sam da popravljam i kada nema sta da se popravi.

Da li se prilikom ovog ciscenja skida rezervoar i ispira?
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Poenta ove metode i jeste da se nista ne demontira i ispira, sve se radi na autu.

Daleko od toga da se auto preporodi, jedino ako si imao problema sa stucanjem i slicno, pomoci ce, ali da ga preporodi...hoce, na 10 godina starom autu na kom to nikad nije radjeno
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Ogi
      CBC Senator XXL
      • 07.10.2007
      • 309
      • Beograd
      • Hyundai i30 1,4

Moj auto je star tacno 10 godina i na njemu to verovatno nikada nije radjeno. Inace, prakticno svi koji su to radili govore o fenomenalnim rezultatima nakon toga. Bezveze je sto se i rezervoar ne ispira tada jer onda moze nakon ciscenja Wynn's-om da dodje do ponovnog prljanja iz taloga rezervoara... mislim...

Comment

• low rider
        CBC Senator XXL
        • 03.04.2006
        • 613
        • Beograd

Tako ocu, ko'ko para ?

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

Pravi majstor koji cisti dizne WYNN's-om ce sigurno preporuciti pranje rezervoara i zamenu filtera benzina. I naravno da to kosta vise nego samo ciscenje dizni. Efekat takvog ciscenja se sigurno primecuje istog trenutka kad se napusti majstorska garaza, pa makar auto bio star i 1 godinu.
          Sa pranjem rezervoara ce efekat ciscenja biti sigurno duzi.
          Cene u Nishu: 30eur - ciscenje dizni,
          20 eur skidanje, pranje i namestanje rezervoara
          + filter benzina
          Sve gotovo za jedno prepodne

Uostalom i zamena zadnjeg lonca ne vredi ako je ostatak izduva prljav i dotrajao...
          Originally posted by Valent Vudriga
          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Sve je to tacno, samo kazem da za samu Wynns metodu ciscenja brizgaljki nije potrebno skidati rezervoar i cistiti ga - to je nesto sto mozes da uradis i bez ciscenja dizni, jedno nije uslov drugom...
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Bezveze je sto se i rezervoar ne ispira
              @Ogi
              rezervoar se ne ispira sam od sebe, niti wynn's metodom. Ako trazis da se ispira onda se ispira. @206 je veoma u pravu - jedno nema veze s drugim. Poenta je da je korisno uraditi i jedno i drugo zbog samog efekta ciscenja celog sistema.
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• dranix
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 3079
                • Antwerpen/Belgium
                • Saab 9-3

Ne vidim zasto bi bilo tako korisno ispirati rezervoar goriva ako nije zasicen filter goriva posle kratkog vremena koji je u svakom slucaju takvog kapaciteta da moze da primi skoro pola kila taloga. Ne znam sta vi imate u svojim rezervoarima ali da ce biti tolika restrikcija pritiska u sistemu ubrizgavanja goriva zbog taloga u jednom normalnom tanku i pri redovnoj zameni filtra goriva to sigurno nece. Mozda su oni metalni tankovi nekom i u ocajnom stanju ali to NIJE problem koji ima neke prakticne veze sa kvalitetom prskanja dizni. Za posustajanje dizni je kriv najvise proizvodjac goriva jer MOZDA ne stavlja dovoljnu kolicinu aditiva Naravno da najvece probleme sa diznama imaju korisnici gasa jer ne voze na benzin a i ono malo sto se vozi je nista posebno i problem se svakim danom povecava.
                Ciscenje dizni sa danasnjom cenom goriva se definitivno isplati. Koliko cesto je to potrebno je veoma diskutabilno pitanje jer kad se primeti da auto ne ide dobro vec je odavno trebalo da se ociste dizne.

Comment

Working...
                X