Radi se inace pre svega o vozilu Pezo 307 2.0 hdi 2002 hatchbag 66kw 90 ks, al ajde to nje manje bitno Znaci evo vidite moju temu zadnju
novija je. Pao sam bio na tehnickom zbog neujednacene sile kocenja i ovalnosti po tocku obrta. Odem na drugi tehnicki stavimo ga na valjke van radnog vremena kazu da ne valjaju kocnice uopste reko ne znam sta se desava. Zamenio sam bio prednje plocice i diskove i zadnje plocice. Reko ajde oticu cu kod dobrog majstora kao sto i jesam. Nisam hteo da mi radi drugar ponovo po sto eto vec sam jednom pao posle njegovog rada. Kupim nove plocice 3000 prednje 3000 din. zadnje najbolje koje imaju. Covek ocisti klesta, podmaze klipove i sve namontira, nasteluje rucnu i zakazem ja tehnicki. Odem ja juce u nadi 99% prolazim kada ono ne valja zadnji desni tocak. Razlog: Zadnji desni tocak kasni u odnosu na kocenje na zadnji levi. Do 30 posto je dozvoljeno meni je doslo do 50 (Prilozicu sliku). Kazu prednja osovina je top zadnji levi tocak je okej ali zadnji desni nista ne valja. Zamenio sam i ulje dan pre toga u prednjim tockovima da napomenem znaci prednji levi i dasni ispustili smo staro bilo je jako prljavo i ulili novi DOT 4 znaci napred je okej sve. E sada ja stvarno vise ne znam sta da radim jer psihicki cu otici. Ja jedino sto mogu reci je sto sam zapazio podizao sam dva dana nakon sto mi je taj majstor jedan od boljih inace, podizao sam sve tockove na dizalicu. Mogu reci da se svi vrte lagano i bez tezeg okretanja dok pre nego sto smo radili nove plocice i podmzaivali i cistili klesta, svi tockovi su se malo teze okretali ali sada su top. Medjutim zadnji desni se teze okrece ne moze onako lagano da se okrene, rucna naravano spustena. Izvinjavam se sto smaram sa ovolikim tekstom ali ne znam sta mi je ciniti. Znaci glavni problem je zadnji desni tocak koji po njima stalno kasni u kocenju u odnosu na zadnji levi. Eto toliko.. Hvala unapred. Evo slike dodatno sa tehnickog..