Šta Vam najviše smeta u saobraćaju i...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Re: Šta Vam najviše smeta u saobraćaju i...

Što se tiče snalaženja u drugim gradovima ... kupio sam GPS da me vodi i da ne izigravam boodalu u mestu koje ne poznam ...
    Što se tiče gužvi u BG-u - najveće su i najgušće su i svi znamo zašto ...
    Što se tiče kulture (?!) za volanom - svi su ovde navikli da voze "na branik" da se sklone kad im neko blica i sl. jednostavno jer je mesta malo, a kola mnogo.
    I nema pardona ni za čije češkanje bulje, nosa, telefoniranje, parkiranje "iz trećeg pokušaja", pogrešno skretanje i sl. Zasšto je tako?! Zato što nema vremena ...

Ko to ne razume i ne poštuje - ne treba ni da vozi po BG-u, bez obzira da li je iz PA, SO, LO ili odakle god ...

Realno, ja lično popizdim svaki put kad odem u NS. Onoliki široki bulevari i dve babe (to je karakterna osobina) naprave dve kolone vozeći 40km/h jedna pored druge.
    Poželim u$ranom motkom da omlatim pola novosađana za volanom jer me nerviraju - imaju previše vremena ... ali oni su takvi pa se primirim i uhvatim njihov ritam vožnje ma koliko mi ne odgovarao. Od njih očekujem isto to kad dođu u BG - da uhvate ritam vožnje!!!
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Cherokee_NS
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2009
      • 802
      • Novi Sad

@Prolupator

Kad ti to budes u NS kada voze 40km/h bulevarom, i kojim? Bas i to da dozivim
      Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Superbird
        CBC Senator XXL
        • 06.02.2006
        • 384
        • Sabac ---> Novi Sad
        • Audi 100 Typ 43

Desava se da svi iz nekog razloga dave u Hadzi Ruvimovoj (ako se tako zove celom duzinom), od Naselja do sajma, sa 60-65 km/h budem najbrzi.

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

ako posle prolupalog i fruktuosa stefan nesto napise ima da mu olupam pleskavicu sutra na skupu a dobice i marendu u Yugisino ime !
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• The Stig
            CBC Senator
            • 24.09.2009
            • 201
            • Beograd

Šta Vam najviše smeta u saobraćaju...

1 Lezeci i uspravni policajci
            2 Sahtovi koji su upali ili koji su odneseni
            3 Rupe koje izbegavam kao nagazne mine
            4 Klinci koji su juce polozili i dobili od caleta A3-ke
            5 Oni koji su mi skinuli znak

Comment

• vracarac
              CBC Senator XXL
              • 04.11.2007
              • 364
              • Beograd
              • Opel Astra G

Sad ne podseti, i ove klince na skuterima bez kacige i papuchama koji se okrecu preko pune...JOS SU BEZOBRAZNI!

Desilo mi se da kod Bogoslovije, klinac mi se iz suprtnog smera okrene ISPRED auta preko pune linije, zamalo da ga pokupim 2 PUTA!! Ja mu trbubim i on kao shta je bilo, joj hteo sam da izadjem da ga nalupam al' je bila guzva i zbrisa on...cccc...

I NE obelezeni lezeci policajci...
              Opel Astra G 1.8 16V - Opel club Srbija

Comment

• DovlaK
                CBC Senator XXL
                • 24.07.2008
                • 560
                • Beograd

Originally posted by stefanves
                Kada ce ljudi shvatiti da u gradu ne postoji nesto sto se zove brza traka. Situacija u PA, pre 10 dana. Vece, 11 sati, vozim ja 80 levom trakom ( desna prazna ). Tip sa RAV4 mi se nabio u branik ( bukvalno razmenili boju ) i blica mi, ja se brzo prestrojim u desno... e onda je nastupilo zezanje Pratio sam ga, a on je bezao Da sam ga uhvatio, sada bih cepao RAV4.
                Beograd, migavac se ne koristi, das migavac da se prestrojis niko te ne pusta, a kada ga iseces biiiip! ti mater. Kada vide PA table, po difoltu te napuse kurcem pa tek onda gledaju kako vozis, tj.sta radis.
                Evo i ja sam iz Pančeva (doduše u Pančevu samo živim) i mene zanima u kojoj ulici ti se to dogodilo... ako si išao 80 ono što ja mogu da pretpostavim jeste obilaznica ili put ka BG-u... Koji god da je bio slučaj ti si kriv. Ako je bila obilaznica, zakon jeste na tvojoj strani, ali vozačka kultura ti je onda ne nula nego minus trista! A ako je bilo na putu za BG onda ni zakon ni vozačka kultura nisu na tvojoj strani. Milion puta sam video tako slučajeve po Pančevu koji na praznoj ulici, praznom semaforu se PRESTROJE u levu traku i stanu na crveno... normalan čovek bi to istolerisao ako bi taj isti i skrenuo levo jer bi onda to prestrojavanje bilo opravadano... ali kad taj produži pravo onda mi stvarno nije jasno KOJI SE MOJ prestrojavao u levu traku

I vrlo ružna navika kod pančevačkih vozača (par puta sam izlazio da se raspravljam) - ''brate ja sam u pravu, po zakonu je to tako i ti nisi u pravu''. Znači objasnim liku da sam išao 150+ i da sam mogao da ga steram s ovog sveta da sam ga udario i on meni 'ladno kaže - ''pa ti bi bio kriv''... pa MORONU jedan JA bih bio kriv, a TI bi bio mrtav i to nije jedan slučaj nego nekoliko...

Ali prestao sam da se nerviram. Verovali ili ne pronašao sam modalitet
                Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• Cherokee_NS
                  CBC Senator XXL
                  • 08.02.2009
                  • 802
                  • Novi Sad

Originally posted by Superbird
                  Desava se da svi iz nekog razloga dave u Hadzi Ruvimovoj (ako se tako zove celom duzinom), od Naselja do sajma, sa 60-65 km/h budem najbrzi.
                  A da, setih se ovoga... Mada uglavnom kada idem nekim bulevarom (Oslobodjenja narocito), ako idem 60km/h, onda vecito neko svira da ubrzam!

A sta mi smeta u saobracaju?

1. ovi sto ostave auto u desnoj traci sa svim upaljenim migavcima, pa naprave bespotrebnu guzvu
                  2. kretene koji kada naidju na problem 1. umesto da sacekaju da se normalno prestroje u levu traku, idu pun gas i izlecu ispred tebe, a ti umalo napravis u najmanju ruku sudar, a u najtezem slucaju lancani.... Tako sam imao situaciju na Beogradskom keju, tamo kod onog pozerskog kafica nakon sto se prodje Varadinski most...
                  3. taksisti - kako ovde voze, pomislio bi da bi terao auto pod nagibom od 90 stepeni
                  4. autobusi koje soferi voze uvek vodeci se zakonom "jaceg"
                  5. mali broj parkinga u NS - covek bi pomislio ponekad da ima vise automobila nego stanovnika
                  6. na otvorenom putu kada neko krene da pretice, pa pretice 20 minuta, umesto nekoliko sekundi...
                  7. babe i dede po selima sto kada voze bicikl, voze voze normalno, a onda odjednom uhvate da prave slalom po putu
                  8. saobracajna policija naravno

Originally posted by zverko
                  ako posle prolupalog i fruktuosa stefan nesto napise ima da mu olupam pleskavicu sutra na skupu a dobice i marendu u Yugisino ime !
                  Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Puzo81
                    CBC Senator XXL
                    • 04.08.2009
                    • 687
                    • Novi Sad/Prijepolje

40 na sat je u pravu ali takav spori krkljanac vidjam samo na raskrsnici kod futoske u spicu od 14-16h i eventualno ako imaju nedje radovi (tipa novi bulevar).Ostalim bulevarima (da ne nabrajam) ladno su brzine 60-90km/h (bar ja tako vozim).

U zadnje vreme se cesto desava da Bulevarom Oslobodjenja obe trake zauzmu neki puzevi i paralellno idu ne obaziruci se da oslobode levu traku za brze vozace.Takve stvari resavam uglavnom pripijanjem uz branik ili blicnem pa se sklone.Kad god vidim da neko brze dolazi u levoj uvek se sklonim u srednju i propustim ga,ali uvek.

E sad sta me nervira:Nerviraju me napucane klinke kojih je svaki dan sve vise u X3,Rav 4...,koje po svaku cenu hoce da se ubace ispred tebe,da naglo skrenu bez zmigavca u tvoju traku-posebno kad im dodjes u mrtvi ugao.....Zene/tipovi koji dozvole deci da stoje izmedju sedista,takodje napred drzeci se za konzolu....neosvetljeni biciklisti (posebno u Futogu,mmmmmm obozavam ih),sleperi kad ne naprave razmak izmedju sebe da se ubacis prilikom preticanja ....itd itd

Al sto se nervirati kad su nervne celije jedine koje se ne obnavljaju tako da udahnite ljudi,izbrojte koji niz i proci ce vas

Comment

• The Stig
                      CBC Senator
                      • 24.09.2009
                      • 201
                      • Beograd

Originally posted by vracarac
                      Sad ne podseti, i ove klince na skuterima bez kacige i papuchama koji se okrecu preko pune...JOS SU BEZOBRAZNI!

Desilo mi se da kod Bogoslovije, klinac mi se iz suprtnog smera okrene ISPRED auta preko pune linije, zamalo da ga pokupim 2 PUTA!! Ja mu trbubim i on kao shta je bilo, joj hteo sam da izadjem da ga nalupam al' je bila guzva i zbrisa on...cccc...

I NE obelezeni lezeci policajci...
                      auu sad me podesti kad rece neobelezeni policajci:
                      tamo na putu za Visnjicu, kasnije kad se put suzi u samo 2 trake ima 2 neobelezena, potpuno siva, isao sam jedno jutro oko 5 sati dok je jos sumrak pa je slabiji i vid kod coveka, i kad sam deknuo oba nije mi dobro bilo... Bilo je kao, sta? odakle sad ovo ovde ?

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Originally posted by Cherokee_NS
                        @Prolupator

Kad ti to budes u NS kada voze 40km/h bulevarom, i kojim? Bas i to da dozivim
                        Br'te ... evo danas sam bio u NS !!!
                        Ne znam kojim bulevarima sam išao, Nevena (GPS) me vodi i ne gledam imena ulica, samo pratim levo-desno.
                        Išao sam u Somborsku ulicu. I ka tamo i ka nazad bu bile babe po bulevarima!!! Vrludao sam levo/desno iza dva automobila, svirao, blicao, zaletao se u njih dok nisu shvatili da bi trebalo malo da se pomere ...
                        E, da, i kad se pređe ona Dorina ulica (ma kako se zvala, ne mogu da se setim, Temerinska valjda) i zajezdim ka autoputu ... opet babe ...
                        Zaleteo sam se na domaćina u Astri 1.4 twinport koji se vukao nekih 45km/h u levoj traci najstrašnije, upalio sam duga svetla i legao na sirenu ... oterao sam ga u tri pizde materine i verbalno i bukvalno ... E, sto je mnogo - mnogo je ...
                        Po NS-u i mogu da se smirim, znam da su spori, da imaju vremena, da ne misle, da ih nije briga ... ali na izlasku na autoput - e yebe mi se, nek' se sklone !!!
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

trecu noc za redom neki dzukac na skuteru bez auspuha maltretira celu ulicu i svaki put kad ga cujem dok se obucem, nazujem i dovatim ciglu ispred ulaza on zapali u neku od poprecnih ulicica. znaci shizim... malo pre kad sam istrcao provalim da je par komsija iz ulaza ispod mene isto istrcalo na ulicu ne bi li ga savatali i onda sta cu, okrenem panduraciju i znate sta mi kaze dezurni... "aaaa pa to je slucaj za saobracajnu, moracete njih da zovete". alo reko kume, remeti javni red i mir, ti treba da zoves koga god ne interesuje me, ja ne mogu da spavam, dete mi budi svaki put kad prodje... "zao mi je nemamo slobodnu patrolu ali zapisao sam i ucinicemo nesto a vi slobodno pozovite saobracajnu patrolu. "mislim se, aman covece gde da ih nadjem bre sad. da idem po kraju i da navatam jednu, cemu tebi sluzi veza... odlepio sam...

Comment

• Milorad90
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2007
                            • 975
                            • Beograd

Veliki je problem sto je u Bg-u kultura na malom nivou,naselilo se dosta ljudi iz manjih mesta,sela....da li nemaju osecaj kako ovde stvari funkcionisu ili jednostavno nece da se menjaju,ne znam sta je...Tolerancija ne postoji.
                            Mnogo stvari me nervira ali se trudim da se sto manje nerviram, ne vredi jednostavno sa ******ma.

Comment

• b_samardzic
                              CBC Senator XXL
                              • 02.04.2005
                              • 1557
                              • Smederevo

O kojem izgubljenom vremenu pricate? Probajte po bg kad je guzva stopericu u ruke pa merite relaciju od dvadesetak km jednom vozite po svim ogranicenjima a jednom najbrze sto mozete pa javite rezultate.
                              Necemo da pricamo o povredama i stradalima nego razmislite koliko je stresna situacija kad slupas auto nebitno da li si kriv ili nisi. Isplati li se juriti?
                              Ne drzis rastojanje auto ispred tebe obilazi biciklistu ti ne stizes da se uveris nego mahinalno obilazis i ti i udaras u auto pored sebe. I sad vi kazete to se desava onima koji ne znaju da voze i nemaju dobre reflekse kao ja.! A koliko cukanja ste imali do sad i sta je bilo tada? Pa napravili ste zastoj i svadjali ste se a mozda i potukli dok su drugi cekali da dodje policija. Ali sta vas briga pa vas auto je ostecen i to je vec druga prica i ozbiljna stvar.
                              Uvek i u svakom gradu ima ****** koje voze brzo a sto je vise vozaca koji voze po pravilima vece su sanse da uspeju da izbegnu budalu.
                              Vasih 15 minuta ne vrede vise od 1 ljudskog zivota.!

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

nema to veze sa tim odakle je ko vec sa kucnim vaspitanjem. pa u beogradu ima najmanje beogradjana a i njima viri praziluk iz ****ta. sve one gospodje i dame ciji dzukci sabajle dzjubre dorcol sebe nazivaju pravim beogradjankama. a ni na kraj pameti im nije da pociste za svojim ljubimcem. generalno, kao narod smo stoka iskompleksirana za koju je samo "cizma" i nista vise.

Comment

Working...
                                X