Lancia Kappa vs Alfa 155

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Re: Lancia Kappa vs Alfa 155

Originally posted by VVLAJKO
    I ja kao i dobar broj sadasnjih/ bivsih vlasnika kappe posle svega mogu samo da kazem: da ima negde da se kupi nova kupio bih je momentalno!!
    Haha, jako tacno...
    Jedina mana svih kappa na trzistu jesu godine, ja sam moju samo zbog toga i zamenio i to lybrom sa 2.0 20v atmosfercem.
    Mislio sam ajde nema veze to je to samo malo umanjeno i mnogo mladje, ali posle godina iskustva sa oba modela mogu samo da kazem da sam debelo razocaran, ta 2 modela ne mogu uopste da se porede ni po cemu pa ni po kvalitetu.
    Jel mozes da kazes neke razlike izmedju ta dva modela, u cemu je lybra toliko losija?
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• alaza
      CBC Član
      • 30.11.2007
      • 96
      • tamo negde

Originally posted by CikaKure
      Nekako mi se cini da bi Thesis bilo zgodno smatrati naslednikom Kappe... Lybra mi deluje za broj ispod.
      Thesis i jeste naslednik Kappe i imao sam prilike da je vozim sa motorom 3.0V6 nekoliko dana. Iskreno, moje licno misljenje, kada bih imao para sigurno bih uzeo Thesis i ni jednog momenta ne bih razmisljao o drugoj marki automobili iako sam imao prilike da ih vozim i to dosta razlicitih marki i modela, ali najjaci utisak je na mene ostavio taj model lancie. Mnooogo dobro odradjen auto u svakom pogledu

Comment

• alfa&omega
        CBC Član
        • 21.06.2008
        • 92

Lancia Kappa je veoma poseban auto i problem jeste to sto nema ocuvanih i mladjih primeraka. Velika je greska verovati da je to los auto koji se kvari i koji i ovakav i onakav na osnovu iskustva nekoga ko je naleteo na los primerak.

Comment

• lancia
          CBC Veteran
          • 03.10.2007
          • 114
          • Beograd
          • Lancia kappa 5.20 t

Originally posted by alaza
          Ja bih ti preporucio da zadrzis tu alfu, strpis se i skupis pare za 156-cu. Mislim da sam na forumu fiat lancia klub srbija procitao post decka koji vozi kapu sa motorom 2.0turbo i kako kaze da je papreno skupa za odrzavanje, mnogo velik potrosac, dosta kvarova i nikom je ne preporucuje.
          bas bi voleo da vidim taj post gde se ne preporucuje lancia kappa
          zajebi Google pitaj Doru...

Comment

• alaza
            CBC Član
            • 30.11.2007
            • 96
            • tamo negde

http://www.elitesecurity.org/t209940-La ... a-iskustva
            zadnji post slobodan81
            Dosta sam cackao po netu i mislim da je taj momak napisao kao lose iskustvo o Kappi turbo. Naravno da ne treba donositi zakljucke na osnovu jednog negativnog odgovora, zato i sluze forumi.

Izvinjavam se clanovima Fiat-Lancia Club Serbia jer mislio sam da je na njihovom forumu covek pisao o Kappi turbo kao o losem autu .

Comment

• lancia
              CBC Veteran
              • 03.10.2007
              • 114
              • Beograd
              • Lancia kappa 5.20 t

taj post nije merilo
              ja sam cuo da jedan moj poznanik nikada nece da kupi mercedesa jer mu je na ML pukao blok
              da li je to merilo kakav je auto

Comment

• bjov
                CBC Član
                • 23.09.2007
                • 52
                • Bgd

Hmm.. pa taj post nije rekao nista netacno..
                I meni je prolupala 2.0t 16v, i meni nije trosila ni kap ulja .. Prosto svaki motor i auto ima neku boljku. Poznato je za 2.0t 16v da zbog dugog hoda su vrlo osetljive na letece lezajeve (i ogromnu snagu za kubikazu).
                Sto se tice elektronike, kompjuter se zali na sve i svasta, ali to i nije lose, i lako ga je drzati pod kontrolom kada se auto odrzava (menjaju sijalice i sl). Potrosnja je meni bila niza - 13-14l u gradu, a na otvorenom sam se lako spustao ispod 10. Zamena svih kaiseva je zaista oko 400-500e. Mislim da su mene samo delovi izasli 200+e (radio sam sam). Po onome sto znam o omezi, to nisu automobili iz iste klase (iako su slicne velicine) i ne mogu se porediti. To je kao porediti tempru i kappu.. Prosto nisu iz iste price, i u sumi ce tempra sohc biti pouzdanija dosta od kape.. Filter goriva za kappu 2.0t je 2500din za tempru 1.4ie 300din (ali su i filteri znacajno drugaciji, mozda ne bas u tom odnosu, ali jesu drugaciji).. Ko hoce da vozi luksuzan auto, mora da bude spreman to da plati. Po meni, nista od delova sto sam kupio nije bilo bas bezobrazno sem mozda termostata koji je 65e.. Posebno sto su sada polovni delovi sa stranaca dosta jeftini. Treba izbegavati doduse egzibicije kao aktivno vesanje.. To moze biti skup sport..

PS Treba se takodje paziti sta i ko ugradjuje, i vrlo je tesko naci dobrog majstora za kappu..

Comment

• siki
                  CBC Član
                  • 05.03.2009
                  • 46
                  • Kruševac

Evo kolege da se i ja javim.Imao sam i Alfu 155 1.8 ts supersport model iz 93 bordo metalik-auto lagan brz,lako se prepravlja na plin,od opreme imao sve(klima,one lampice za tečnosti,el.prozore)veoma me lepo služio(sa brc plinskim uređajem -venturi lovio 200 km bez problema,nikad preko 12 lit plina.Nikakvih kvarova većih nisam imao-jedino menjao komplet kablova (zbog plina)za svećice,svih 8 svećica i termostat.Jedino što kad se auto vozi na plin jede auspuh(nakon krparenja legao komplet Imasaf nov i nije bio nešto preterano skup.Zameram joj jedino previše komplikovano menjanje sijalica u farovima i gume koje spajaju usisnu granu sa motorom(naizgled su čitave ali su u stvari ispucale i tu zna da vuče falš vazduh.Razlog prodaje je bio neki banalan kvar u bravici za paljenje(kontakt brava)jednostavno nekad se zainati i ni da čuje,pa iz čistog mira bez problema vergla dnevno x puta.Pošto je bila dosta atraktivna boja bila je često na meti kretena koji su je izgrebali po haubi i krilu.(mislim da još dan danas taksira negde okolo S.Palanke)
                  Dugo sam je žalio i onda dolazi sasvim slučajno lepotica i zver Lancija Kappa Coupe 2.0 turbo 4/16 205 ks.
                  Šta reći-auto lud do bola,ručno sklapan,koža,zatamljena stakla(malo nezgodan nama starijim prilaz zadnjoj klupi ali sve ima svoju cenu),motor po meni -dragulj-jest da mi troši ulje po gradu(do 300-400 grama na 1000 km,al baš me briga-majstor kaže malo na turbinu,malo semerinzi i odušak na motoru,malo gumice,al ne marim.Najbolje mi se pokazalo ulje koje kupujem u Metrou Valvolin turbo 10w-40.Imam ugrađen sekvent plinski uređaj (kod Ivana T)pa me potrošnja ne zabrinjava(plina ide od 10-15 litara)Kad sam na putu po autoputevima nikad nisam ispod 180-190 i tada ne prelazi 15 lit plina-a o užitku vožnje da ne pričam(jedino je kvare policija i presretači).
                  Pošto je servo veoma se lako parkira iako je velika i teška(oko 1550 kg)-ukratko ja sam prezadovoljan sa njom(za sad sve odlično radi a prešla je bar po satu 205000 km(i na njoj je auspuh,a naročito zadnji lonac stradao od vožnje na plin-uskoro pravim od prohroma i rešavam problem,cevke Fi 60 sam već stavio os auspuha)
                  Normalno je pazim i održavam(ono svećice,kablovi,filteri)Jedini ozbiljniji problem mi je zadala Bobina.Po rečima majstora(veoma dobrog iz Beograda-Mirjevo
                  tto joj je slaba tačka jer se nalazi odmah iznad izduvne grane i trpi velike temperature i hoće onaj bakelit da pukne pa baca varnicu na masu i smeta puno na plinu.
                  Da završim,oba auta su odlična ali je Kapa za klasu iznad.

Comment

• lancia
                    CBC Veteran
                    • 03.10.2007
                    • 114
                    • Beograd
                    • Lancia kappa 5.20 t

Originally posted by siki
                    Da završim,oba auta su odlična ali je Kapa za klasu iznad.
                    ne mogu da se slozim da je kappa za klasu iznad jer to nije ista klasa auta i ne moze da se uporedjuju
                    lancia je olicenje luksuza i udobnosti a,
                    alfa je nesto drugo vise sportski auto

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Tačno tako, ni cenom ni namenom se ne mogu porediti...
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dicabra
                        CBC Član
                        • 15.06.2010
                        • 13
                        • Novi Beograd

Lancia Kappa vs Alfa 155

Više nego nekoliko puta dobrano provozao oba modela, a Kappa je i dalje u vlasništvu mog jako dobrog drugara, djiram je s vremena na vreme. Alfa je udoban sportski auto, traži obrtaje, krivine, gas itd itd, drži se za asfalt ko nenormalna, dok je kappa apsolutna direktorska limuzina za jako malo para. Održavanje oba modela nije jeftino, ali uz malo sreće i strpljenja mogu jako dugo da traju. Dobar komad Kappe 2.0 20v sa plinom je trenutno skoro pa best-buy po odnosu uloženo-dobijeno u toj kategoriji. Jedina veza izmedju ova dva modela je zemlja proizvodjača i ništa više!
                        Tko leti vrijedi

Comment

• siki
                          CBC Član
                          • 05.03.2009
                          • 46
                          • Kruševac

namena automobila je da se voze,a što se tiče klasa automobila-možda ja neznam u koju klasu spada Kapa a u koju Alfa 155(ali sigurne ne u istu)
                          Lancija K limuzina je viša srednja ako se ne varam a Alfa 155 srednja.
                          Kapa cupe ide zna se gde u klasu sportskih limuzina.
                          Drugo ja nemam ništa protiv Alfe-i sam sam fan Alfinih modela i posedujem isto vrstan kupe (oldajmer)voljene marke.

Comment

• lancia
                            CBC Veteran
                            • 03.10.2007
                            • 114
                            • Beograd
                            • Lancia kappa 5.20 t

Originally posted by siki
                            Lancija K limuzina je viša srednja ako se ne varam a Alfa 155 srednja.
                            Kapa cupe ide zna se gde u klasu sportskih limuzina.
                            varas se, Lancia KAPPA spada u visoku klasu a to dokazuje oprema koju taj auto poseduje u opciji - standardna oprema-
                            Kappa cupe je upravo spotrska limuzina

Comment

Working...
                            X