Mazda, Toyota, i ostali...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rssole
    CBC Početnik
    • 19.01.2011
    • 1
    • Bgd

Mazda, Toyota, i ostali...

Pozdrav svima.
    Prvi put pisem na ovom forumu a iskren da budem do njega stigoh slucajno tragajuci za "nasim" forumima ovog tipa.

Valjda sam i potrefio temu premda i nisam bas u nekoj fazi kupovine...vise je faza "sanjarenje sa primesama ozbiljnog razmisljanja".

U porodici nemamo auto a treba nam a u danima koji dolaze verovatno ce nam trebati i vise Ako se bude kupovalo kupovace se novo,
    tako da ne razmisljamo na temu za ovaj novi moze znas kakav polovni...

Gledah konkretno Mazde 3 i 6, Toyote Auris i Avensis... jeste da postoji razlika u ceni ali sa aspekta nacina (jedinog) na koji mozemo da kupimo (lizing, kredit)
    razlika u rati realno i ne bude opterecujuca - nije beznacajna ali sto se kaze ako se rastezem za ovoliko rastegnucu se jos malo (klasican srpski "kreditni mentalitet").

Konacno, pitanje:
    Da li neko ko ima mozda aurisa, trojku, aven****, sesticu moze da napise neka svoja sto bi se reklo znacajnija iskustva (nije potrebno u sitna crevca) sa ovima.
    Ja sam cuo pravo da kazem sve i svasta od strucnjaka i "strucnjaka" a nekoga ko zaista ima neki od ovih bar 3 godine...slabo...

Npr...koliko kosta veliki servis, koliko mali (cuo sam npr da je za Mazdu 6 dizela bas odvaljivanje usiju - koliko kilometara bismo prelazili dizel nam se i ne isplati previse),
    kakva je prica sa recimo Avensisom 1.6... mahom cujem "ma dovoljno je to, to je toyota , taj motor je ekstra" a meni opet zvuci cudno da za limuzinu tih gabarita 1.6 ima dovoljno snage,
    pa se sa time i ekonomicnost dovodi u pitanje... Generalno, cujem da je odrzavanje ovih japanera prilicno nepovoljno.
    Opet, npr, samo pohvale za mazde benzince ali avaj limarija je navodno tanka i slaba. Generalno smatram minusom sto 6-stepene menjace nude samo u "jakim" varijantama dok ih npr Kia
    nudi uz sve dizel motore.

Eto...valjda nisam previse udavio... unapred hvala
Working...
X