Chevrolet Cruze 1.6 LS ili Aveo 1.4 LS Facelift

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Blackeyed
    CBC Senator XXL
    • 06.07.2005
    • 402
    • Novi Sad

Chevrolet Cruze 1.6 LS ili Aveo 1.4 LS Facelift

Chevrolet Cruze 1.6 LS (124 KS) ili Aveo 1.4 (101 KS) LS Facelift

Dilema iz naslova, treba mi porodični auto (ništa jurnjava i s), uslovi: ne starije od 2010, domaće poreklo, ne preko 130.000km, benzinac ili benzin+tng, ne volim karavane. Budžet: oko 4500 max. (idealno oko 3800 - 4000). Na ovaj bužet moram dodati i trošak konverzije na TNG (ako već nije konvertovan)

Došao sam do ova dva modela, mogu se naći lepi primerci, pogotovo što nisu tražena auta pa im je cena niža. Cruze mi se jako sviđa ali mi liči na zgodnu ribu koja će mi izbiti svu lovu iz džepa dok mi je ovaj restajling Aveo isto lep spreda i trebao bi biti pametnija kupovina, ne znam kako se pokazao u eksplataciji. Pričao sam sa jednim vlasnikom tog Avea (penzioner) koji je prezadovoljan ali pitanje koliko je to merodavno.

Ima li neko iskustva sa ovim modelima ?
    Last edited by Blackeyed; 21.09.2020, 10:43.
    "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Ono sto sam ja cuo o tim automobilima je da se nisu bas proslavili. Ja bi na tvom mestu trazio nesto sto se cesce vidja na domacim putevima, tipa Peugeot, Citroen, Fiat, Opel...

Comment

• Blackeyed
      CBC Senator XXL
      • 06.07.2005
      • 402
      • Novi Sad

Hvala na odgovoru. Razumem tu logiku ali nažalost ona je neostvariva za ovaj budžet i sa ovim postavkama. Naravno, mogu uzeti starija kola, tipa 2008 ali mi to nije bila namera,pre bi išao prema 2011-2012, ako je ikako moguće. Druga varijanata je da skupljam još novca, pa da krenem u segment ~5500, tu verovatno mogu naći nešto tako, ali to zahteva vreme za skupljanje novca. Znam, ne može jare i pare..

Zato su mi se ova dva modela izvojila kao mogući kandidati, pa hoću dobro da se informišem pre nego što donesem bilo kakvu odluku.

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Po meni imas tri neke mogucnosti, prva je ta koju si naveo a to je mladji auto tipa chevrolet/daihatsu/ssang yong...Druga je malo stariji auto ali ipak bolje poznat ovdasnjim majstorima i sa vecom dostupnoscu delova i treca je jos malo stariji auto koji bolje drzi cenu iz ovih ili onih razloga kao sto su toyota, honda, bmw, vw...

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

1) poslušati Sergio a
          2) birati najbolji mogući primerak
          3) ne slušati savete dobronamernih nepoznavaoca
          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

ako nisi vec odlucio sto se tice modela.

ti automobili vise se ne proizvode u smislu da fabrika ne postoji. dobra stvar sto se tice mehanike mnogo toga je od opela.ali ne zavaravaj se,mogu i najprostiji delovi da nebudu zamenski sa Opelom,od dela do dela,nikad se nezna...unapred.

2,0 benzinci su poznati da piju ulje,i da bas tokom eksplotacije dodju u tu fazu,pre ili kasnije.i to nije mala potrosnja,nego bas havarijskog tipa.

ako nisi" gadljiv " Dacia Sandero naprimer sto novija pa sa gasom, ili Grande Punto ( ali da bude jaci motor od ovog mog 1242 ccm, mnogo je KILAV,a inace dobar jednostavan pouzdan motor ) za 4000 evra imas navedene automobile 2010 pa i mladje.

shevrolet je malo "vencanica" auto.
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Blackeyed
              CBC Senator XXL
              • 06.07.2005
              • 402
              • Novi Sad

Hvala svima na savetima,

nisam još odlučio ništa, trenutno vozim Lanosa 2001 godište koji moram da zamenim u bliskoj budućnosti, dobro se pokazao (u odnosu na uložene pare) ali sada je već izraubovan (kod mene je prešao 100.000km od 2012 godine).

Sandero mi je ranije bio jedna od opcija, šta znam, više bih voleo sedan verziju kola pa sam odlutao od njega ali vredi da opet bacim pogled šta se nudi. Grande Punto nisam uzimao u razmatranje, činio mi se mali. Kum je vozio dizel varijantu i imao problema tako da sam ga nešto bio precrtao iz glave.

Ne žurim preterano, takođe, ni pare me ne žuljaju u džepu, spreman sam da čekam dobar primerak, samo da još odlučim čega

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• URKE 80
                CBC Veteran
                • 02.01.2013
                • 102
                • Požarevac
                • Renault Clio mk3 1.2

Zaobiđi Chevroleta. Moj prijatelj kupio Laćetia 5 godina starog,iz zamene staro za novo. Služio je ok još nekih 2-3 godine. Išli smo zajedno i u Grčku par puta. I onda kreće šou. Struja ali ono što je mene zaprepastilo limarija. Auto u garaži,pran redovno istruleo kao nekada Opeli. Vulkanizer prošle godine nije imao gde dizalicu da postavi.

Послато са Redmi 8 помоћу Тапатока

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Posto trazis sedana, Sandero otpada, ali bi bila razumna kupovina ako ti ne smeta dosadan auto i npr kvalitet plastike.

kao sto rece segio, sa tim budzetom, par godina stariji auto, a ima ih i sa manjiom km, domacih, je bolja prica. ovo sto ja imam ce nadziveti svakog cruisa i avea uz mnogo manje druzenja sa serviserima i vise uzivanja u voznji.
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Eon
                    Moderator
                    • 10.03.2005
                    • 4225
                    • Beograd-NBG-44
                    • Superb 2.0 4x4 DSG

Za te pare, a 2010. godište da je benzin, može svašta da se nađe u C segmentu. Biraj masovnija vozila i glava da te ne boli.
                    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• BJL
                      CBC Senator
                      • 20.05.2013
                      • 275
                      • backa palanka
                      • golf 3 1.8

Nisi razmisljo o reno flensu to je ko megan 3 samo sedan tj limuzina

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

Comment

• Blackeyed
                        CBC Senator XXL
                        • 06.07.2005
                        • 402
                        • Novi Sad

Kolega sa posla vozi Fluensa, dizelasa, 90KS. Vozio sam se dosta puta u njemu, nisu losa kola, video sam da ima benzinaca za 4500 Eura. To može da bude kandidat. Hvala na preporuci.

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

Working...
                        X