Lizing tj leasing kuce...neki predlog

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • muamua
    CBC Veteran
    • 25.02.2006
    • 194
    • muamua

Lizing tj leasing kuce...neki predlog

...ove sve koje sam ja kontaktirao imaju neke fore sakrivene troskove...kad ti sracunaju extra...izdiktiraju super ali kada posalju ponudu vidish dodatne troskove koje ti nisu napomenuli....

neki predlog....

kontaktirana proleasing,hypo,soze leasing,nlb
    ...leva traka nije za sporu voznju...
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Predlog je da ih obidjes licno, da ti daju svaku stavkuna pismeno, da vidis bas svaki trosak, da ti daju kalkulatore, da ti objasne svaku sitnicu ...

To je jedini nacin...
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Gavra
      CBC Senator XXL
      • 06.03.2008
      • 2031
      • Beograd

NAJPAMETNIJE je da uzmes kredit i da budes vlasnik kola,pa ako nisi zadovoljan prodas i vratis kredit.
      Imam slucaj u porodici gde je zet slupao Focusa starog 18 meseci (totalna steta) i naravno kasko je isplatio banku a ucesce i rate su otisle u nepovrat.....

Lizing je lep samo na papiru,inace jako skup sport kod nas,za par godina kad budu malo bolji uslovi Ok,za sad toplo preporucujem da ga izbegnes ako mozes.
      Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• malivuk406
        CBC Senator XXL
        • 04.04.2007
        • 490
        • Nbg

sto se tice tog slucaja sa totalnom stetom/kradjom, isto je i za kredit...
        mi smo kupili novu oktaviju koju su ukrali posle 2 dana, Dunav je isplatio banku, a nama nista... jer banka ti odobrava kredit na onu vrednost koju ti otplacujes, tj cena - ucesce, i na tu cifru se radi polisa osiguranja...

a ti mozes i kad imas lizing da prodas auto, al ne mozes da ga prevedes na kupca. od tih para otplatis lizing, auto je na tvoje ime i mozes da radis sta hoces...

Comment

• llakii
          CBC Član
          • 01.02.2008
          • 18
          • Bg

ne razumem ovo najblje? sta je imala osiguravajuca kuca sa bankom? Pa ti osiguravas tvoj automobil a ne tudji (u slucaju kredita).

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Evo, da ti pojasnim ... ti osiguravas da davaoc novca (banka, lizing kuca, bilo ko...) dobije svoj novac u slucaju bilo cega... i to je dodatna usluga koju placas ... niko ti nije kriv sto nemas para da iskesiras ceo auto u koompletu ... zato placas na parce i to dosta skuplje ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• llakii
              CBC Član
              • 01.02.2008
              • 18
              • Bg

Znaci kad hoces da kupis auto na kredit uzmes kes kredit i kasko osiguras auto (onda to ide u tvoju korist).
              neverovarno mi je da ti kupis auto (govorim o kreditu ne o leasing-u) placas xy rata, neko ga mazne i ti si ostao bez icega, nema ni para datih za rate ni auta. Ovo mi nema logike i dalje. ti si posle 10 rata dao recimo 2500 eur + depozit (ucesce)?! Ili je ovo vazilo zato sto su im ukrali auto posle 2 dana?
              Kako onda rade banke koje ne traze kasko osiguranje?

Comment

• ToNcA
                CBC Senator XXL
                • 31.01.2006
                • 868
                • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                • Mazda 6 2.0d

Originally posted by llakii
                ne razumem ovo najblje? sta je imala osiguravajuca kuca sa bankom? Pa ti osiguravas tvoj automobil a ne tudji (u slucaju kredita).
                Da ali auto je sam po sebi obezbedjenje tako da je polisa osiguranja vinkulirana na banku.

Banka i leasing su duzni da sve "viskove" koji im se uplate vrate klijentu, ali tako imaju pravo da potrazuju od klijenta doplatu u slucaju da je osiguranjeuplatilo manje od glavnice preosttale za otplatu (kamata se u ovom slucaju ne racuna u dug).

Caka jeste u tome sto mnoga osiguravajuca drustva da bi bila niza premija osiguravaju samo iznos duga dok ucesce ne uzimaju u obzir. Znaci - mnogo pazite koja je osigurana suma u pitanju. Usput, osiguranja isplacuju stetu prema proceni (uracunavaju amortizaciju) tako da ni u kom slucaju nece isplatiti 100% vrednosti novog vozila (ne secam se tacno ali mislim da u prvoj godini skidaju 2% ili tako nesto).

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Evo primera: Moj bivsi auto je proglasen totalnom stetom ... vozio sam ga nesto preko 3.5 godine. Steta je procenjena na 350K din, od toga se odbija premija za kasko do kraja godine koja nije uplacena osiguranju (jer se kasko zakljucuje na godisnjem nivou, a placa u ratama), odbija se deo koji ide lizing kuci (neisplaceni deo dugovanja za auto), odbiju se neke takse i meni pripada ~60K dinara ...
                  Ovih dana upravo zavrsavam i tu golgotu pa cu detaljno sve ispisati ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Marko001
                    CBC Senator XXL
                    • 09.09.2006
                    • 1070
                    • Belgrade

Hm, tebi pripada 60k, a koliko si dao za ucesce i kroz rate...

I ako je rec o onoj corsi c, procenili su je na mnooogo mali iznos, na manje od 4500 evra, a nema sanse za te pare da kupis 3 ipo godine staru corsu...

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Prica je komplikovana ... i u kompletu sledi kad zavrsim celu papazjaniju...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• GadGet
                        CBC Senator
                        • 15.08.2007
                        • 206
                        • Nbgd, Vozdovac

Zirant je keva . Auto i osiguranje na tvoje ime ,a i kasko nije obavezan

Comment

• StreetRacerCA
                          CBC Senator
                          • 11.06.2006
                          • 238
                          • Čačak
                          • Škoda Fabia II 1.6 TNG

sve zavisi od kuce do kuce. ja sam auto uzeo na leasing, kod vb-a, kamata je korektna, ima tu 500 eurica dodatnih troskova, al ko me shljivi kad nemam kesh da kupim nov auto.
                          auto je osiguran na ceo iznos-fakturno, tako da u slucaju nekog problema, ja ne doplacujem nista za kola. i otkud vam ideja da se novac u slucaju totalke ili stete uplacuje banci? bez povratka ucesca? prvo, i ne moze celo ucesce da vam se vrati, ako je auto star npr. godinu dana, i to sto ste ucestvovalu u ceni auta, amortizuje se, te je i ta cifra manja. a verujem da u slucaju takvog problema, tipa totalke ili kradje, moze doci do dogovora da se klijentu obezbedi drugo vozilo istog godista i pribliznog stanja, ili novo uz naravno doplatu.
                          Nisu ni banke ni leasing kuce blesave. npr date 2000 eur ucesca, i banka da 10.000 kredita. na 6 godina. osigurate to naravno. u 5oj godini auto nestane, osiguravajuce dristvo proceni neku cifru i uplati banci, a vi trazite 2000 nazad......neamortizovano...
                          Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

Comment

• bullet
                            CBC Veteran
                            • 26.05.2008
                            • 115
                            • Beograd

Banka ne vraca ucesce vec depozit, ralicite su stvari. Kod kredita (a i lleasinga) kada dodje do totalne stete osiguranje isplacuje pare banci posto je uslov da dobijete kredit potpuni kasko vinkuliran na banku. Koliko je to para stvar je osiguravajuce kuce i procene. Banka sa tim parama zatvara kredit, ako pretekne daje klijentu ako ne potrazuje ostatak duga. I nemojte imati iluziju da osiguravajuce kuce isplacuju realnu vrednost kod totalnih steta.
                            Da se vratimo na temu, kredit je povoljnija varijanta odleasinga i generalno leasing uzimaju oni koji ne mogu da uzmu kredit, pricam o fizickim licima.

Comment

• StreetRacerCA
                              CBC Senator
                              • 11.06.2006
                              • 238
                              • Čačak
                              • Škoda Fabia II 1.6 TNG

ali razlika izmedju kredita i leasinga je u sistemu otplate. ako pogledas anuitetni plan, kod kredita, u startu samo otplacujes kamatu a glavnicu slabo diras, te je posle 2 godine otplate kredita od npr 10 TEUR glavnica 9 TEUR, dok je kod leasinga svaki anuitet takodje jednak, ali se glavnica jednako otplacuje od samog starta, u proporcionalnoj vrednosti realnog smanjenja vrednosti vozila (po nekoj tabeli u prvoj godini 25% u drugoj 15 itd) sto znaci da u 3oj godini, ne daj Boze ako bude neki problem, ti si vec otplatio realnu vrednost koju je auto izgubio i sa novcem od osiguranja kompletno otplacujes ostatak duga, dok kod kredita to nije slucaj, moraces da dodas novca. i za auto kredite u 99% slucajeva nema depozita, samo obaveznog ucesca. znam iz prakse, veruj mi.
                              Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

Comment

Working...
                              X