Kako prevesti neregistrovan auto od tacke A do tacke B?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shone190
    CBC Senator XXL
    • 10.12.2004
    • 1877
    • Beograd
    • Dodge Charger 8.1l

Kako prevesti neregistrovan auto od tacke A do tacke B?

Nesto sam sa drugarom pricao pa me interesuje, ako recimo kupim neregistrovan automobil van Beograda i treba da ga dovezem do kuce, da li postoji mogucnost njegovog vozenja, a ne samo slepanja?

Pomislio sam, da li moze da se uradi tehnicki pregled i da se uzmu recimo probne tablice na jedan dan kako bi se dovezao ili je slep neminovan?

Aj' ako neko zna, nek' javi kako i da li ovo moze da se izvede.

Pozzzz
  • Darth Malak
    CBC Senator
    • 26.05.2008
    • 207
    • Beograd

Re: Kako prevesti neregistrovan auto od tacke A do tacke B?

mozes da probas al ako te uhvate bolje slep , sigurnije je za tebe a i za ostale

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Slepovanje ce te izaci kao probne tablice i tehnicki, a ne razmisljas ni o cemu.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• kuntalo
        CBC Senator XXL
        • 02.03.2007
        • 342
        • Predgradje

Niti je za vađenje probnih tabli potreban tehnički pregled, niti ima koga da se plaši ukoliko su probne tablice uredne.

Probne table, sa popriličnom dozom papirologije, vade se u lokalnom SUP-u.
        Sledni bitna stvar- maksimalna važnost probnih tablica je 3 dana. Iste možete produžiti jedino ukoliko je automobil kupljen u mestu prebivališta ili ukoliko faktura (kupoprodajni ugovor) nije starija od 2 dana.

Cena probnih tabli, bar u NS, bila je u Martu oko 2000 dinara za tri dana.

Pozdrav!
        Save the Panda!

Comment

• shone190
          CBC Senator XXL
          • 10.12.2004
          • 1877
          • Beograd
          • Dodge Charger 8.1l

Sto je sigurnije za ostale, nisam rekao da je auto u raspad stanju pa je zato neregistrovan vec zato sto recimo hocu da ga koristim za delove ili nebitno vec za sta?

Sta recimo ako kupujem auto u Nisu, a treba da ga dovezem u Suboticu? ) Kolika je cena slepanja uopste i kako se odredjuje?

Pa ne treba mi vise od tri dana voznje do kuce ))), a ne treba mi ni produzavanje, znaci, samo dovozenje do kuce.

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Dobro, nebitno sad da li je sigurnije ili ne.

Mozes da uradis tehnicki i iscimas se oko papirologije uzmes probne, i platis sve to kao slepovanje - mada ako je duza relacija...vidi sta ti je isplativije.

Uglavnom 2 resenja imas, pa biraj.

Comment

• kuntalo
              CBC Senator XXL
              • 02.03.2007
              • 342
              • Predgradje

Originally posted by shone190
              Pa ne treba mi vise od tri dana voznje do kuce ))), a ne treba mi ni produzavanje, znaci, samo dovozenje do kuce.
              Trebaće Ti dok uradiš tehnički i registruješ ga makar još jedan dan. Osim ako ne uspeš sve da završiš u istom danu.

Originally posted by 206
              Mozes da uradis tehnicki i iscimas se oko papirologije uzmes probne, i platis sve to kao slepovanje
              Opet- za probne table nije potreban tehnički, ima papirologije (čekanja u SUP-u, pošti),ali je znatno jeftinije.
              Save the Panda!

Comment

• Darth Malak
                CBC Senator
                • 26.05.2008
                • 207
                • Beograd

Originally posted by shone190
                Sto je sigurnije za ostale, nisam rekao da je auto u raspad stanju pa je zato neregistrovan vec zato sto recimo hocu da ga koristim za delove ili nebitno vec za sta?

Sta recimo ako kupujem auto u Nisu, a treba da ga dovezem u Suboticu? ) Kolika je cena slepanja uopste i kako se odredjuje?

ma ja to napisa radi i tvoje sigurnosti , ok auto ok izgleda ali se nikad ne zna sta je i ne daj boze da ti se nesto desi + izazoves neko sranje pa jos neko strada a auto nije registrovan pa te lepo panduri , daleko bilo ...
                i meni je auto od tasta bio neregistrovan ( bio kod majstora gde je sve sredjeno , trap, kocnice itd.itd ) i tast hteo da ga odveze takvog do tehnickog , na to sam mu ja lepo "oteo" kljuceve , pozvao slep i tek onda na tehnicki

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Originally posted by kuntalo
                  Opet- za probne table nije potreban tehnički, ima papirologije (čekanja u SUP-u, pošti),ali je znatno jeftinije.
                  Ok, to je tacno. A postoji li kakvo ogranicenje za probne table, u smislu da svako vozilo u kakvom god da je stanju moze da dobije probne table, pa makar izgledalo kao ciganska riksa?

Comment

• kalibaR
                    Moderator
                    • 03.04.2006
                    • 352
                    • Beograd
                    • AE86 rolle, Eclipse 1G

Niko ni ne pogleda auto kad vadiš probne table.

Ja kad sam vadio, otišao na šalter AMSS u sup-u, tamo ispopunjavali i dali šta da uplatim.
                    kad sam se vratio sa uplatnicama složili mi papirologiju, otišao na šalter, predao i podigao probne "kartončiće"

Comment

• shone190
                      CBC Senator XXL
                      • 10.12.2004
                      • 1877
                      • Beograd
                      • Dodge Charger 8.1l

Mozda ti niko ne gleda auto ako se u saobracajnoj vidi da je registrovan, u suprotnom sumnjam da bi ti dali probne bez da vide jel auto ima tockove ))

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

A za koji bi djavo u tom slucaju vadio probne tablice, da je auto registrovan?

Comment

• gti16v
                          CBC Senator XXL
                          • 05.08.2007
                          • 343
                          • BGD
                          • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Recimo ako hoce da ga prenese na svoje ime a na autu su tablice drugog registracionog podrucja, da nebi komplikovao da vlasniku saljes nazad tablice, pa ovaj odjavi vozilo, pa salje odjavu nazad, mozes lepo da odjavis auto odmah dok si u tom drugom gradu, uzmes odjavu, proba tablice i odes kuci. 2002. god kad sam tako radio procedura je bila prilicno jednostavna.

Comment

• Joker
                            CBC Veteran
                            • 09.05.2005
                            • 116
                            • Subotica

Pre mesec dana sam kupio auto koji je uvezen u Novom Sadu, u mup-u uzeo proba tablice na osnovu fakture i ostalih papira koje sam dobio prilikom kupovine automobila. Nisu trazili tehnicki pregled. E sad imam jedno pitanje: Ako kupim auto u npr Beogradu, platim ga i dobijem sve papire, da li mogu u svojoj opstini da uzmem proba tablice i doteram ga, pisalo bi relacija: Subotica - Beograd - Subotica ?

Comment

• 206
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Moze, koliko ja znam.

Comment

Working...
                              X