Hemi u isto vreme si bio u Budvi kada i ja
Nego, ja mislim da je to bio 612? Slabo ih nesto razlikujem(599 i 612), 612 valjda ima stopke kao Fiat Coupe(4 grupe).
@Bane, Daihatsu Terios je SUV, a i Cayenne je SUV. Odnosno, ta vozila pripadaju istoj klasi.Trebao bi se sloziti da je poredjenje Daihatsu--Porsche krajnje nelogicno i nerealno. Isto takvo je i poredjenje Bently--Ferrari , samo upotrebi analogiju
Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
Konacno i ja imam auto :-)
Mali off...jel moguce kad menjas kola da zadrzisi postojece tablice? Posto vidim ove tablice na 612 da su iste na svim kolima koje doticni je posedovao...
@Hemi
Koliko ti je radni sat da i meni nesto ovako sklepas?
599 ima sjajan balans, motor gurnut u sredinu napred. Bez problema bi mogao da se trka u FIA GT sampionatu kada bi Ferrari to hteo, bas kao sto se trkao sa 550/575, ali to ne radi zato sto su dali prednost Maseratiju MC12 (koga su ove godine iz nepoznatih razloga povukli s trka ). 599 je naslednik Maranella, a sve ne njemu je bolje nego na 550/575. Na stazi Fiorano 599 ima bolje vreme od Enza. U svim testovima se istice njegova izbalansiranost. Poslednji u nizu uporednih testova je bio u proslom briju auto motor und sport-a gde je ubedljivo bio bolji od Murcielaga. I Nemci priznaju da SLR ne moze da se uporedjuje sa 599 u skoro svim bitnim parametrima...
612 je dugacak i tezak i ne moze koristiti za trke.
Tesko je napraviti podelu izmedju cruiser kupea, GT i supersportskih automobila. GT bi trebalo da bude 2+2, a 599 i SLR su dvosedi i vise spadaju u supersportske automobile. Mercedes CL opet ne moze biti GT nikako...Sada je sve to vise postalo stvar "subjektivnog dojma".
599 je rasni sportski kupe, da bi bio full GT kao Continental GT treba mu malo vise prostora a nije ni suluda trkalica kao recimo Corvette ZR1 jer je akcenat na luksuzu, eleganciji i upotrebljivosti. 599 bi se komontno mogao trkati dok Continental GT nikada i nikako...
@ Kabi
za tebe, dzaba posto si mi komsija i drugar od detinjstva, sam naruci kit i sklopicemo ga na parkingu kod Lorda..
Originally posted by Bane®
Ne kroz to kakvu su harizmu imali dok su se pre drugog svetskog rata trkali po seoskim putevima, dok je moj pradeda još nosio pelene. Nije mi bitna ni boja auta, ni značka, ni slogan firme.
Pomešao si. Nije 599, nego Scuderia. Jedna je stvar koliko je auto brz (dobro da se odvoza krug na ringu ili TG stazi), a druga je koliko se lako vozi, pa da se odveze 6 sati LMS ili nešto slično.
Da, na Fioranu ima 1,5 sekundu slabije vreme...pomesao sam, ali s obzirom da auto ima manje ks i vise kg ovaj rezultata je fantastican u svakom slucaju.
Na Vairanu je bio cak i brzi...
"In its September issue, Italy’s Quattroruote magazine got behind the wheel of the new Ferrari 599 GTB Fiorano grand tourer to gather some real-world numbers on the car’s performance. According to the magazine, zero to 62 mph took just 3.47 seconds, zero to 100 mph took 6.8 seconds, zero to 124 mph took 10.39 seconds, and zero to 150 mph took 15.3 seconds. Braking from 62 mph to zero took just 102 feet, creating 1.26g of force. The car ran the quarter mile in a mere 11.2 seconds at 129.4 mph. In terms of handling, the car achieved 1.07g on the skidpad, and set a new record lap time on the Vairano handling track. The 599’s lap time was just 1:16.810 — beating the Porsche Carrera GT (1:17.349), Ferrari F430 F1 (1:17.373), Ferrari Enzo (1:17.448), and Lamborghini Gallardo e-geat (1:17.814)."
...nije bitno, ima dosta merenja...
Sto se tice FIA GT sampionata zao mi je sto se ne takmici jer bi imao velike sanse da bude dominantan u odnosu na Corvette i DBR9. Njegov prethodnik Maranello je bio dugo godina dominantan, a 599 je bitno unapredjen u bukvalno svakom bitnom segmentu za auto trke - motor, menjac, lezanje, kocnice, aerodinamika, teziste...Zbog toga ima 3,5 sekunde brze vreme po krugu u Fioranu od njega.
CRX je gradski auto... dobar je manevrisanje, menjanje traka, preticanje, parkiranje... Živahan je u svim obrtajima i svim brzinama. Malo troši, ali nema opremu. Neudoban je i ima više vibracija - umara za duža putovanja. Vozim se obično samo ja, eventualno još neko.
CIVIC volim da uzmem kada putujem negde. Sa još dvoje troje ljudi. Solidno mesta i veliki gepek. Dugačak menjač pa pogodan za autoput. Takođe sportsko vešanja i šper diferencijal, pa se lepo snalazi i na magistralnim putevima. Motor je malo lenji u nižim obrtajima, mora stalno da se radi sa njim da bi vozio agresivno (CRX je bolji što se ovoga tiče). Kada se stavi u petu i ne žuri nigde, veoma je tih i udoban. Uz to ima opreme.
Vidiš da su skroz različiti. 1990 Civic i CRX 1.6 DOHC jesu isti automobili, ali ne ovaj Civic i CRX. Očigledno ljudi ne poznaju ćud ovog Civica engleza. Stvarno je redak i ljudi nemaju iskustva. Eto i Tonca pre neki dan reče da sam preterao sa time da je Civic izuzetno udoban. Verovatno se vozio u japanskom pa misli to sve isto.
a ti si se fala bogu vozio i u contiju GT i u 599 pa znas da su isti... samo pokusavam da pokazem da si malo lupio kad si rekao da su ta dva auta ista, isti su koliko i tvoja dva...
Comment