Audi 100 C3 Diesel, saveti i misljenja pre kupovine!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shone190
    CBC Senator XXL
    • 10.12.2004
    • 1877
    • Beograd
    • Dodge Charger 8.1l

Audi 100 C3 Diesel, saveti i misljenja pre kupovine!

Pozdrav svima.

Pre nekoliko dana sam otvorio temu vezano za kupovinu Golfa 2 1.6d, ali sam u medjuvremenu odlucio da ubacim i ovaj Audi kao moguci i najverovatniji izbor prilikom kupovine, pa reko' da se raspitam malo i o njemu. Ovde na forumu ne nadjoh gotovo nista o njemu.

Koliko sam mogao da nadjem na internetu vidim da se pravio od 1983g do 1991g, a sto se tice dizel motora u njega su valjda isli:

2.0L I-5 Diesel, 70 PS (69 hp/51 kW) (1982−1989)
    2.0L I-5 Turbodiesel, 87 PS (86 hp/64 kW) (1983−1988)
    2.0L I-5 Turbodiesel, 100 PS (99 hp/74 kW) (1988−1989)

Iskreno, ne znam nikoga da je vozio C3 sa nekim od ovih motora, a mnogo bi mi znacilo necije iskustvo i par reci o kvalitetu ovih motora. U pitanju su redni petaci, a iz iskustva znam da su benzinci petaci gotovo neunistivi, e sad kakva je situacija sa dizelima voleo bih da cujem. Koliko vidim u ponudi kod nas se vrte uglavnom ova prva dva posto su se i pravili dugi niz godina, a radije bih se odlucio za TD varijantu, ipak je C3 relativno tezak auto.

Ono sto me pored motora interesuje jeste i:

1. Oprema (kakvu opremu uopste imaju te dizel serije C3, servo me prvenstveno interesuje)

2. Generalno, kakav utisak je ostavio taj auto sa dizel motorima i da li se isplati pronaci i kupiti neki dobro ocuvan primerak?

3. Dostupnost i jeftinoca delova

Idem nekom logikom, dosta je jeftiniji od golfa 2 kod nas, skoro 1000e, a ipak je i dosta visa klasa automobila, pa reko' da uzmem i njega u obzir.

Eto, ako vam nije problem, dajte neki savet, misljenje, preporuku, sta god sto moze da koristi

Pozdrav!
Working...
X