Ako moze asistencija

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • peaveeus
    CBC Veteran
    • 24.03.2008
    • 118
    • beograd

Ako moze asistencija

Juce mi je auto jedva upalio, dakle vergla kao da nema snage akumulatir da zavrti (nov je i ispravan). kada se upali kao da radi na tri cilindra (proerio, sve je ok, svi pale nigde ne probija). Upalim self test i dobijem kodove 03 i 04. Crank shaft position sensor 1 i Crank shaft position sensor 2.
    E sada u svim moji repair manual-ima koje imam nigde se ne pominje senzor polozaja bregaste. Treba mi pomoc da ako neko ima neki bolji program ili da zna gde se to cudo obicno nalazi da mi javne. Koliko je problem da se zameni?
    Hvala unapred
    Peavee
    PS: Ako neko zna nekoga ko zeli da kupi Probea, moj je od danas zvanicno za udaju. Sve inf na PM
    FixOrRepairDaily
  • cybland
    CBC Veteran
    • 11.04.2009
    • 131
    • Beograd

Re: Ako moze asistencija

Nije ni čudo obzirom da je Crankshaft - radilica a Camshaft - bregasta. Proveri u tim tvojim uputstvima senzor položaja radilice.

Comment

• peaveeus
      CBC Veteran
      • 24.03.2008
      • 118
      • beograd

U tome i jeste fora "CODE 03-Crankshaft Position Sensor#1, CODE 04 - Crankshaft Position Sensor#2" oba se nalaze u razvodniku paljenja. U tome je i bila zabuna, ja sam trazio u uputstvu nesto sto je na radilici, medjutim on ni nema senzore na radilici niti oko nje. Samo ima tri komada u razvodniku paljenja koji se i zovu Crankshaft Position Sensors, tek kasniji modeli su dobili senzor na radilici negde oko vodene pumpe ako sam dobro skapirao, ali nije ni bitno ionako je to za 2.0 i 2.5 motore.
      Inace novost je da sada nece ni da upali, okrece kao da ga nesto koci i nece ni da cuje za paljenje.
      FixOrRepairDaily

Comment

• peaveeus
        CBC Veteran
        • 24.03.2008
        • 118
        • beograd

Novi simptom.
        Nece ni da zavergla. Akumulator je ok, probao cak i sa drugim akumulatorom, nece ni da mrdne. Da nije riknuo starter/anlaser?
        dajte barem neku ideju, da mogu da probam da ga popravim. ili barem upalim pa do majstora nekog da ga vozim.
        FixOrRepairDaily

Comment

• cybland
          CBC Veteran
          • 11.04.2009
          • 131
          • Beograd

Skini starter/anlaser sa motora pa ga probaj (trebalo bi da možeš da mu dovedeš 12V direktno, proveri u Workshop manualu ako ga imaš).

Comment

• peaveeus
            CBC Veteran
            • 24.03.2008
            • 118
            • beograd

Hvala ti prijatelju, dosao sam i ja do tog zakljucka, ali moram da cekam vikend jer sada vec pada mrak kada dodjem kuci. Pre toga mi je jos ostalo da proverim tri stvari:
            - Clutch switch - Auto ne anlasuje ako nije kvacilo pritisnuto
            - Ignition key cylindar - Ako je nesto otislo tu opet nece da vergla
            - Transmission ground connection - glavna masa koja se najcesce zaboravi prilikom menjanja lamele pa onda nastaju problemi poput mojeg(ja menjao lamelu pre par meseci,i od tada me zaj... ovo sa paljenjem)
            Taman imam do vikenda svaki dan da po jednu stvar isprobam, pa ako nije ni jedna onda lagano skidam starter.
            jos jednom hvala na sugestiji.
            pozdrav
            peavee
            FixOrRepairDaily

Comment

• cybland
              CBC Veteran
              • 11.04.2009
              • 131
              • Beograd

Nema na čemu. I nije mi neki predlog/sugestija, tek ono, više sam lanuo prvo što mi je palo na pamet.

Comment

• amavrenski
                CBC Senator XXL
                • 08.08.2008
                • 306
                • Zrenjanin

ako nije nista od toga, probaj cetkice da zamenes na alnaseru... inace cetkice su veoma jeftine, pa daenk ei t majstor ne bi bezveze odrao, proveri i to, pa kad sve prove sironda tek idi kod majstora...

Comment

• peaveeus
                  CBC Veteran
                  • 24.03.2008
                  • 118
                  • beograd

Samo da kazem sta je bilo na kraju(ili za sada posto ga jos nisam upalio), otisao je anlaser, dobio luft u osovini i to podosta. Postavicu slike kada budem stavljao drugi u subotu.
                  pozdrav,
                  FixOrRepairDaily

Comment

• amavrenski
                    CBC Senator XXL
                    • 08.08.2008
                    • 306
                    • Zrenjanin

ako je to, samo promeni biksne, to mozes i sam, i nisu skupe.ako nemas tvojih dimenzija, bilo koji strugar ti to moze napraviti od bronze...

Comment

Working...
                    X